Friday, June 08, 2007

Stoppa pedofil.se

Fick en kommentar med en länk till en namninsamling för att stoppa pedofil.se. Jag tyckte att det var så viktigt att det förtjänar att bli länkat till igen.

läs mer här och skriv under här

läs vad Tomas Bodström sagt i DN

Andra bloggar om: , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama


9 comments:

Anonymous said...

Du ser lite tjock ut på bilden men annars sätt söt.

tiarafeministen said...

Ohh, tack för du helt oombedd kommenterade mitt utseende, jag hade ingen aaaning om hur jag såg ut innan... suck

Anonymous said...

Att vara mot pedofili är den lättaste saken i världen, men det är jobbigt för mig att gå emot något som yttrandefriheten även om jag tycker att pedofili är vidrigt. Samma sak gäller nynazister som ofta få ta stryk där de inte borde det. Jag fö inte heller nazist, tvärtom så fick jag stryk i min ungdom av just nynazister för att jag var öppet antirasist i en relativt liten stad. Problemet är väl att nästa gång så kanske det blir kommunister, religiösa eller för all del feminister som hamnar i kläm. Man skulle kanske kunna argumentera att "jag är beredd att avstå från min rätt att säga vad jag vill, bara inte min granne får säga vad han/hon vill" men jag är inte så säker på att man kan avsäga sig den rätten.
Jag skulle kunna sträcka mig till att man inte får säga vad som helst utan att sätta sitt namn under.

Tokliberal eller paranoid? Ja, kanske det.

Fö ser du lite grön ut på bilden men annars rätt söt. Om du hade glömt bort hur du såg ut sedan senast.

tiarafeministen said...

Mathias: jag kan förstå din paranoia och jag har även hört argumentationen förut.

Jag värnar om yttrandefriheten men även om de andra lagar som begränsar yttrandefriheten. Att ex hetsa mot homosexuella är förbjudet, en inskränkning i yttrandefriheten visst, men en nödvändig sådan. Detta har aldrig hindrat ngn från att vara homofob, de måste bara formulera sig lite mildare.

Pedofilerna som personer är inte problemet utan de olagliga handlingar som de utför och försöker rättfärdiga. På denna hemsida som vi talar om försöker man ex hävda att det skulle vara ok att ha sex med ett barn om barnet är "med på det". Jag skulle vilja säga att de uppmanar till ett otroligt allvarligt brott, att de försöker rättfärdiga sitt beteende och jag är nog beredd att snäva av vad man får säga (rakt ut) lite till för att stoppa saker som detta!

Anonymous said...

Tja, tumma lite här och lite där och rätt som det är så är det inte så mycket kvar. Jag är inte så mycket för någon form av inskränkning av vår yttrandefrihet. Problematiken är ju att vad som anses rimliga skäl osv svänger med tid och mode. Det är ju i Tyskland och något annat land (har glömt vilket) förbjudet och straffbart att förneka förintelsen. Igen så är det ju inget som rör mig, men jag häpnar över hur lättvindigt de gör undantag. Vem skyddas av det här undantaget?
Man kan också se till USAs tummande på en ansenlig mängd lagar sedan 9/11 i antiterrorismens namn. Personliga friheter sätts åt sidan för allas säkerhet heter det, men lagarna återställs knappast. Om några år kanske vi slipper flyga med 100ml schampoflaskor, men alla de där läskiga undantagen finns kvar.
Nu är det väl lite väl mycket att jämföra det rakt av, men Sverige trampar på högerut med rätt bra hastighet och vad som anses vara ok idag kanske inte är det imorgon.

När det gäller hemsidan så är det ju "bara" text. Finns inget där förutom (i princip) orden "Det är okej att ha sex med barn". Det är ju förstås ett anstötligt påstående, men om man ser praktiskt så finns det ju massor med andra saker som borde förtjäna en lite tummning av lagen också isf.

När det gäller ditt sista påstående så var det lite det jag sa innan - inte så säker på att jag kan acceptera att folk själva inskränker deras rättigheter.

Samtidigt förstår jag att mina åsikter är ganska fyrkantiga och oflexibla och till viss del ohållbara. Man måste styra upp saker och ting för att det inte ska falla samman. Samtidigt vill jag gärna se att iaf de demokratiska grunderna får vara ifred så mycket som möjligt.

Anonymous said...

Det finns en sak som otroligt nog (ofta)glöms bort i diskussionen kring "pedofil.se": barnen.
Jag är en kämpe för yttrandefriheten men gränsen går där du kan uppmuntra till att skada någon. Att skriva att det är okej att ha sex med barn faller under den kategorin tycker jag.

Anonymous said...

om du vill ha reda på vem som ligger bakom pedofil.se ska du titta på http://blog.projo.se även på http://www.dd-design.se/

Anonymous said...

Pedofil.se stödjer uppmanar inte till brott, om den gjorde det skulle den redan vara borta.

tiarafeministen said...

Kankse inte i juridisk bemärkelse. Men det är ju inte som att de fördömer det heller...