Monday, June 04, 2007

Pedofilernas hemsida =(

Jag skulle egentligen sova men surfade in på DN lite snabbt och läste något som gjorde mig så upprörd att jag nu knappt kan svälja.

Det finns en hemsida som heter pedofil.se och som tydligen ligger på ett svenskägt webbhotell som inte tycker att hemsidan är ett problem..

På hemsidan påstås det bl.a. att barn och vuxna kan ha frivilliga relationer där barnet "vill" vara med på det hela. Hur ett barn ens kan veta vad de ger sig in på verkar inte ha funderats över. Men här är moralen alltså att så länge barnet "vill" så är det helt ok.. Jag vill bara spy... För att inte tala om att de nu lätt kan få kontakt och därmed uppmuntra varandra till att begå brott, även om det inte görs på hemsidan så är det delvis pga hemsidan!
Min rädsla är att de genom denna kontakt ska utveckla en känsla av att deras läggning är "normal" eller "okey", för det är den inte. Att begå brott är aldrig ok.

Man gör även mystiska kopplingar mellan att man i samhället är ok med HBT-personer men inte med pedofiler och hävdar att det rör sig om "begreppsförvirring".
Hur i hela friden kan de mena att pedofili på något sätt borde vara ok bara för att homo och bisexualitet är det? I det ena fallet så handlar det om utnyttjande av och/eller övergrepp på barn, i det andra om vuxna människor som tar beslutet att vara med någon. Att jämföra utnyttjande och övervåld med kärlek är rent kränkade för dem som ägnar sig åt vuxenrelationer.

Man måste komma ihåg att det rör sig om barn och vad barn tror att de vill och vad de mår bra av ibland är två olika saker. Barn äter bajs, murgröna, sand. De klättrar upp i träd utan att kunna ta sig ner, blir osams över småsaker men tar absurt mycket skit, mobbar, strippar framför webkameror utan att förstå konsekventserna. Och eftersom de inte kan förutsäga konsekventserna eller hantera dem kan de heller inte alltid fatta de besluten. Att som barn ha sex med en vuxen är ett sånt beslut. Att som vuxen ha sex med ett barn är därmed alltid ett övergrepp, en våldtäckt, en brottslig handling.

Läs och reagera
läs även detta


Andra bloggar om: , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

7 comments:

Anonymous said...

Håller med om att man blir äcklad av innehållet och förvånas över den totala avsaknad av förståelse för barn som skribenterna på pedofil.se uppvisar.

Hemsidan ger emellertid inga som helst möjligheter till kontakt mellan besökare och uppmanar inte heller till att utföra några av de beskrivda handlingarna.

Huruvida webbhotellet "ser det som ett broblem" eller inte, tror jag inte framgår. De säger att innehållet är motbjudande men att det i sig inte kan ligga till grund för om det får finnas eller inte. Att tycka och tänka fritt är en grundpelare i sverige så länge det inte skadar andra.

Väl abstrakt, kan tyckas, men det är så rättssamhället fungerar. Man kan inte bara gå ut och, bildligt eller bokstavligt, kasta gatsten så fort någon inte tycker som en själv.

tiarafeministen said...

Även om något inte är brottsligt måste man som webbhotel kunna säga "vet du va, vi vill inte ha något att göra med detta, lagligt eller ej eftersom det inte är moraliskt försvarbart" men då måste man se det som ett problem...

Nej de kanske inte uppmanar till kontakt, just nu... Men om jag förstod det rätt så länkade de till andra pedofilhemsidor där jag antar att det om inte annat finns en webbmaster man kan kontakta...

Ja, tänka och tycka fritt är en rättighet, men det är också min rättighet att säga att deras tankar och åsikter är ohållbara eftersom de kan skada andra människor, små barn som i FN-konventionen anses ha ett starkare skydd eftersom de är just barn. Om man uttrycker åsikter eller tankar som kan skada och kränka barn är det kanske inte lika okey länge. Ibland står olika demokratiska och mänskliga rättigheter i opposition med varandra och då måste man ta ställning för den ena, jag ställer mig på barnens sida!

Anonymous said...

jag håller med dig, att prdofiler ska få ha sin egen hemsida är helt befäng. men tack gde gud då är det omöjligt eftersom ytrandefrihetsgrundlagen utryckligen säger "denna lag omfattar inte pedofili". så dom kan ju försöka hävda att det är rätt enligt yttrandefriheten men det kommer aldrig att funka.

A nonym said...

För utövande pedofiler är fysisk kastrering, låsas in i en jordhåla och kasta bort nyckeln för snällt.

Men för pedofiler som bara diskuterar sin läggning och pedofili i allmänhet måste jag säga att om vi inte är beredda att försvara de åsikter som vi avskyr/hatar mest så är yttrandefriheten inget alls värt!

"”Goebbels was in favor of free speech for views he liked. So was Stalin. If you’re in favor of free speech, then you’re in favor of freedom of speech precisely for views you despise. Otherwise, you’re not in favor of free speech.” (Noam Chomsky)

scuba said...

Om ni läst nyheten så säger faktiskt PRQ att de inte tycker att sidan moraliskt är försvarbar men att de inte har något problem att ha dem som kund.

Vet du vad, det hade inte jag heller då det inte är något olagligt med sidan. En kund är en kund så länge som den inte bryter mot lagen, hade du nekat en dömd pedofil i matkassan kanske?

tiarafeministen said...

Hade inte nekat pedofilen på konsum, men om jag sålde tidningar och blev erbjuden att sälja en tidning som innehöll samma information som pedofilhemsidan hade jag nekat.

t. said...

kolla www.fridfulltbarn.blogspot.com och skriv på namninsamlingen mot sidan!