Monday, May 28, 2007

Mamma för en dag

På morsdag fick jag tillfälle att känna på hur det är att vara förälder fast "light". Jag passade snart 2år gammla Dennis mellan 12-17 och efteråt låg jag i trötthetskoma hela kvällen och stirrade tom framför mig. Hur orkar folk?
Det började härligt med Tunnelbana till Skärholmen. Vi sjöng gammla mora träsk dängan "klappa händerna om du är riktigt glad" och delade på ett kex. När vi kom fram till Skärholmen inbillade jag mig att Dennis skulle sitta i vagnen medan jag delade morsdags flyers. Tji fick jag.. Jag lyckades dela ut max 10flyers under hela dagen. Han skulle ner på marken och springa runt, ville hoppa i det smutsiga äckliga vattnet i fontänerna trots att vattnet var fullt med skräp! Super äckligt! =(

Efter flygbladsutdelningen gick vi och åt pizza, jag fick en ros eftersom det var morsdag. Orkade vid det laget inte protestera när folk utgick ifrån att det var mitt barn. Sitta still och äta funkade så länge han var hungrig, men tror någon att han åt sin mat? nej, han åt min mat, Veronicas mat.. skulle säkert ha försökt smaka allas mat om han bara kommit åt...

Efter maten tog vi en promenad till IKEA, min förhoppning var att han skulle somna på vägen och att jag i lugn och ro skulle kunna strosa runt på IKEA och kanske köpa en ny wok.. Men inte somnade han heller. Jag sjöng barnvisor och hade mig för att få honom att sluta försöka ta sig ur barnvagnen. Inne på IKEA var han helt vild, somnade tillslut på vägen till kassorna. Men så fort vi kom till bussen vaknade han igen. Sen studsade han runt hela hemresan och det var ett fasligt jobb bara att få honom att inte trycka på stoppknappen hela tiden. Väl hemma orkade jag knappt säga något till Frida, jag bara lämnade Dennis och gick hem. Jag damp ner i sängen så fort jag fått av mig skorna och låg sedan där som ett annat kolli hela kvällen.

Missförstå mig rätt, jag tycker barn är super söta och härliga, jag fattar bara inte hur folk orkar vara föräldrar mer än 5timmar i taget? När sover ni? Hur får ni i er mat?

Folk som väljer att skaffa barn måste antingen vara väldigt blåögda eller väldigt modiga. Varför bestiga berg utan skydsnät när man kan skaffa barn?

Jag hoppas att du fick mycket gjort Frida och att Dennis sov tillslut när han kommit hem!

Andra bloggar om: , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

1 comment:

Veronica Svärd said...

Lilla söta Dennis var verkligen ett yrväder! Men han gillade min mat :)