Monday, May 07, 2007

Ännu en sovmorgon - not

Sjukskrivningar kl 06.00 hör till vardagen. Det är när man sitter halvsju på morgonen och väntar på att bemaningsföretaget ska ringa tillbaka man inser att man borde köpa in någon meningsfull kanal till sitt tv utbud. Just nu zappar jag runt bland dåliga repriser, skumma serier, tv-shop och dess gelikar samt lite musikvideos. Det finns ju massor av kanaler som bara visar dokumentärer oavsett tid på dynet. Nu skulle man ha en sån...

För att fördriva tiden surfar jag på tidningar och läser om allt elände i världen. Protesterna mot Sarkozy fortsätter, främst ungdomar demonstrerar och i vissa städer förstörs även bilar, butiksfönster och telefonkiosker.
Jag kan förstå frustrationen men har svårare att förstå reaktionen. Det var ändå ett demokratiskt genomfört val, inget valfusk har rapporterats och då får man snällt ta skiten. Många i Sverige är missnöjda med den borgerliga valsegern men man började inte bränna bilar i protest. Kan den franska reaktionen bero på att man inte känner att man har andra kanaler för att uttrycka sin frustration?

Andra bloggar om: , , ,

http://intressant.se/intressant

No comments: