Thursday, May 24, 2007

Nix registret ingen garnati

I dagens SvD kan vi läsa om att fler och fler anmäler telefonförsäljare då de genom sin anmälan till Nix-registret.

Nix registret är fantastiskt och jag rekomenderar verkligen att ni alla anmäler er!

Telefonförsäljning är så otroligt kränkande. När man är hemma så är man hemma, man får reklam när man sätter på sin tv, radio eller öppnar sin post. Men man kan välja att låta bli. Man kan se på SVT och lyssna på SR, skriva ingen reklam på dörren mm mm. Men telefonförsäljarna ringer när och hur som helst, oftast hör man i deras panik speedade röst att försäljningssiffrorna inte är helt toppen. De är ibland rent otrevliga och oftast onödigt påstridiga. Varje gång jag har tackat ja till något via en telefonförsäljare har jag direkt efter samtalets avslutande börjat känna mig lurad. Jag blev uppringd av en kille för ett par år sen, som lustigt nog försökte sälja en prenumeration på SvD, som gav sig in i en argumentation om filosofi för att försöka få mig att säga ja fast jag sagt nej två gånger redan.

Men dessa stackars människor jobbar allt för ofta på provison och känner säkert att de måste sälja till varje pris.

Men hemma är man hemma. Jag har mycket lättare för folk som ringer företag och vill sälja saker. Det brukar oftast röra sig om billiga erbjudanden på förbrukningsvaror företaget ändå köper in. Telefonförsäljarna som ringer hem vill i 90% av fallen sälja skit jag inte vill ha!

Nej, ge mig ett vattentätt nix-register och lite lugn och ro!

Läs artikeln i SvD


Andra bloggar om: , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

1 comment:

Mikael said...

har man skyddat nummer (som jag) så kan man inte skaffa nix av någon anledning. dock är det himla sällan som någon tfnförsäljare ringer (efter som numret är just skyddat). Men det händer.