Sunday, May 27, 2007

Homofobi i Moskva

I ett försök att lämna in en petiton för att häva förbudet mot gayparader blev demonstranter nedslagna av homofoba extremkristna människor. Är det inte typiskt. Vi sitter och gnäller om islamister medan ultrakatoliker får gå loss på homosexuella utan att vi ifrågasätter hela den västerländska kulturen. Var finns självkritiken?


Läs om det i SvD

Andra bloggar om: , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

5 comments:

Anonymous said...

Javisst. Du låter som alla andra svenssons, som är emot tradition, religion, könsroller, familjevärde och allt annat som tex Ryssar och latinamerikaner sätter värde på. Ni vill förändra världen, men har du tänkt på att om ni skulle lyckas (antagligen inte) så kommer det finnas stora grupper av människor som ÄVEN DÅ kommer att vilja förändra världen, alltså idealen. Då kommer ni att vara härskarna och de traditionella kommer att vara en enorm oppossition, som ni även då kommer att avfärda som "sämre vetande" eller "rabiata". Feminister som vill ha milimeterrättvisa mellan könen, få pojkar att bli lugna och tysta och flickor att jobba som byggnadsarbetare. Jaja, lycka till! Men du ska veta att de som är så många av här i sverige, anses avvikande och extrema i andra länder.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
jeppe said...

Vi har yttrandefrihet i det här landet. Det är det som gör att du överhuvudtaget kan uttrycka dina åsikter såhär.
I Sverige slår vi generellt inte ned folk på grund av deras åsikter. Det är en tradition vi har här och vi håller rätt hårt på den. Vi anser det vara en viktig del av vår demokrati.
Oavsett vilken åsikt som är majoritetens så kommer det alltid att finnas en minoritet som vill annorlunda. Jag hoppas att de som kämpar för ett mer tolerant samhälle blir fler och att folk som du blir färre.

meta said...

Jag tycker det är rent bedrövligt, det där med att skylla sitt hat mot andra människor på religionen och traditionen, oavsett det är kristedom eller islam. Fundamentalister av det slaget är enligt min åsikt gravt obildade drullar. Sen kan de vara ryska militia-poliser, jihad eller svenska nassar, mig kvittar det lika. Samma hat men olika namn.

tiarafeministen said...

Jag tog bort ett anonymt inlägg då det innehöll renodlad hets, det tänker jag inte tolerera på min blogg. Men det första anonyma inlägget låter jag stå kvar som ett monument över intolerans och trångsynthet!

Att respektera folks olikheter är inte samma sak som att förtrycka en annan grupp än den som idag förtrycks. Istället så handlar det om att ingen ska förtryckas och att vi ska leva tillsammans i en symbios av olikhet och acceptans!