Friday, October 31, 2008

lokal kultur är på utdöende

Kolla bara på öppettiderna på trångsunds bibliotek. Det är uppenbarligen inte lönsamt att ha lokala bibliotek öppna varje dag i veckan. Otroligt sorgligt och en grogrund för framtida problem vad gäller kunskap och tillgänglighet till kunskap. Suck!
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Så fyndigt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tuesday, October 28, 2008

Det fina med hösten

Är såklart all underbar färg. Idag har det varit en riktigt dålig höstdag så vi mins tillbaka på de soliga höstdagarna när färgen exploderade i våra träd och sinnen.







http://intressant.se/intressant
Blogarama

Monday, October 27, 2008

korvmojjen vid årstaberg..

..har denna söta lapp uppsatt vid kassan:

Varför tycker jag detta är så sött? Jo, för att varningar som denna har jag fått med modersmjölken. Och det finns något sympatiskt med en affärsverksamhet som av hänsyn till folks hälsa avstår från att sälja något trots att det påverkar deras profit. Sen om det stämmer vet jag inte...
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

även den bästa organisatören..

.. behöver sova ibland.

Jag sitter just nu och paniklägger ett schema för november. Jag tog över uppdraget förra veckan och lamslogs då av att det inte fanns schema eller personal nog att fylla det. Sen dess har vi alla legat i för att få rätsida på situationen. Nu har vi kommit så långt att alla assistenter har fått fylla i blanketter med sina önskemål och när de inte kan. Dessa lappar hämtade jag för en timme sen och har sedan dess suttit och knepat och knåpat. Det finns fortfarande lite hål att täppa till men det ser bättre ut.

Morgonen blir stressig då alla som inte kontaktat mig eller lämnat in sina lappar måste kontaktas och allting dubbel och trippelkollas.

Har jag nämnt att jag dessutom jobbar ca 11h vanligt förvärvsarbete också?

Natti-natti

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Äntligen lite goda nyheter

I dessa tider av börsras och ekonomisk kris så är det skönt med lite goda nyheter.

Att få läsa om genusmedvetna förskolor lyste upp min dag. Läs själva.

Det är inte oväntat att få veta att lekplatser cementerar könsroller. Barnen som leker i skogen är friare. Jag köper det konceptet. Och det gör mig bara mer övertygad om att vi för att uppnå jämställdhet och göra individerna fria att arbeta utifrån sina egna förutsättningar istället för normerna så måste vi gå in och titta på samhällsbyggnaden. Hur lägger vi upp samhället, hur tänker vi, vad är för vem? Krafttag och tankeinspiration behövs!

Önskar i lägen som detta att jag var mer av en skogsmulle, det är jag ju då inte. Tyckte när jag var liten om att plocka blåbär men det har jag inte gjort på år och dar. Kanske borde bli ett av alla mina ta hand om Linnéan/ slappna av projekt. Någon som vet var i stockholmsområdet man ska plocka. Eller är det snarare säsong för svamp och lingon? Jag gillar verkligen inte lingon men skulle kunna tänka mig att testa med svampen... Kantareller känner jag i alla fall igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

gamla synder som spökar

Lite då och då drabbas jag av minnesbilder från mitt liv. Sällan dom trevliga minnena utan oftast de där riktigt pinsama och tragiska minnena om hur jag gjort bort mig och missat konceptet självcensur. Starkast är ett minne från min första musiklektion på estetlinjen där jag efter allt repeterande mm fick för mig att lägga någon slags spontan stämma på låten vi spelade och det lät förjävligt (och antagligen falskt)!!! Detta hade jag inte insikt nog att förstå/erkänna då men när det senare slog mig och när jag mins det får jag en otäck sammandragande känsla i magen.

Men frågan är varför i hela friden detta stör mig nu? Hur kan det komma sig att en snart 10år gammal händelse ger mig en känsla av förnedring och otillräcklighet. Kanske är dessa minnen anledningen till att jag slutade sjunga.. Vem vet. Det jag däremot vet är att jag önskar att någon kommit fram till mig och helt ärligt sagt att det var förjävligt. Så är det än idag. Om man klantar sig är det få som har ryggrad och solidaritet nog att berätta att det gått dåligt eller att man kanske har överskattat sin talang. Taskigt. Istället fortsätter man att prestera dåligt utan att inse det själv. I mitt fall slog denna insikt mig långt senare.

De talas mycket om 80talister som tycker att alla motgångar ger enorm ångest mm och söker hjälp. Och här sitter jag själv och undrar om det finns något jag göra för att lämna dessa minnen bakom mig? Jag tycker ju att jag gör det men varför fortsätter de då att dyka upp? Men är jag egentligen bara ett sjåpigt söndercurlat barn av min tid?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Saturday, October 25, 2008

Tjooho! eller adsense rapport

Jag har ju sedan jag inledde detta experiment med reklam på bloggen ställt mig två frågor.
1. Finns det pengar att tjäna?
2. Är det värt det? (alltså stör det läsarens upplevelse av bloggen mm)

Idag har jag för första gången slagit över 100dollar. Sen i våras har reklam på bloggen inbringar 105,54 totalt och jag har fortfarande svårt att avgöra om det är mycket eller lite pengar. 100dollar är vad man måste få ihop för att till och börja med få en utbetalning.

Vad gäller läsarupplevelsen så är det ännu ingen som klagat. Betyder det att ni inte störs av den?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Adoptera en kärnfamilj

Då jag inte har egna planer på att skaffa barn eller adoptera är detta inget jag vanligen reagerar på men denna artikel på dn.se gjorde mig ganska bestört. Denna artikel handlar om en ensamstående som velat adoptera från Vietnam men som nu får sina drömmar krossade pga adoptionsstoppet som sats. Det som upprörde mig var dock inte att man satt ett adoptionsstopp från Vietnam (det känner jag mig inte kvalificerad att avgöra) utan att Vietnam var det enda alternativet för ensamstående som fanns. ALLA andra länder kräver kärnfamiljsgaranti.

Vår bild av vad som är bäst för ett barn är otroligt snävt. Varför skulle det vara så hemskt med en ensamstående mamma eller pappa? Eller en mer okonventionell familj?

Det är lustigt att vi när vi pratar om vad som är bäst för barn plötsligt tycker det känns okej att bli fördömande och agera på föreställningar om lyckliga kärnfamiljer utan att det nödvändigtvis finns någon frund för det. Plötsligt blir mamma-pappa-barn kombon en oinskränklig rättighet som inte behöver ifrågasättas alls.

Sen måste jag säga att adoptionskonceptet är något jag hyser en växande skepcism emot. Om vi ska prata om vad som är bäst för barnet så är ju frågan om det är att åka tvärs över klotet och bo hos oss i svinkalla svedala?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Wednesday, October 22, 2008

Vem sa dålig arbetsmoral

Vanligtvis är det en tröst när man inser att man inte är ensam men när jag läser i min morgon metro om alla Unionen anslutna som går till jobbet när de är sjuka känner jag bara en stor sorg för hela mänskligheten.

Anledningen till att vi går till jobbet är för att vi inte anser oss ha tid att vara sjuka. Hur många av er har hört mig säga det?

Olika jobb funkar ju på olika sätt. I spärren t.ex. så om jag blir sjuk så kan någon annan gå in och göra mitt jobb så att när jag kommer tillbaka så kan jag jobba som vanligt. Min sjukdom påverkar ju inte min arbetssituation i det läget. Som samordnare däremot så är det lite knivigare. Här är det nog samma som för unionens medlemmar. Alltså att om vi stannar hemma från jobbet så ligger allt vi skulle ha gjort på hög när vi kommer tillbaka. Vi får alltså fortfarande göra jobbet. Ingen går in för oss om vi inte är sjuka väldigt länge. Och om det är verkligheten så väljer man ofta att gå till jobbet med feber istället för att nästa vecka tvingas jobba dubbelt så mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Skrämselpropaganda

Jag har tidigare fått lite skäll för att jag varit skeptisk till att landstinget ska betala för livmoderhalscancervaccin som vi inte vet om de är så bra när det finns så många sjuka som vi vet att vi kan behandla där resurserna inte räcker.

Nåväl, jag måste erkänna att jag hellre ser landstinget betala än att privatpersoner skräms till att lägga massor med pengar (som de kanske inte ens har) på att köpa dem.

Jag läser i blaskan att läkemedelsföretaget Sanofi Pasteur MSD har skickat ut direktadresserad reklam till 16åringar. Hur omoraliskt är inte det? De hävdar att det var en miss och att breven skulle vara adresserade till målsman men jag tycker det är ganska illa det med.

Jag blir alltid lika förbannad när folk skickar hem post till mig för att berätta att jag snart kommer dö i en farlig sjukdom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Ännu mer gör det själv hälsa och matlistor

Utöver alla faliga sjukdommar man kan drabbas av och mystiska huskurer man ska självmedicinera med så blir jag även irriterad på alla listor över mat som är bra/dålig.
Till och börja med så verkar det inte ha någon långsiktig effekt, men det bidrar även till den generella nojjighet som bara ger panik. Inte förändring.

Läs
Power mat som gör dig frisk och smal
Fruktdrinkar fixar hälsan
Salva mot huvudvärk

Mer panikrapporter:
Din anfåddhet kan vara hjärtsvikt

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ålderskriser?

Jag tillhör skaran som anser att lite identitetskris är bra för den långsiktiga personliga utvecklingen. Utan krisen skulle vi aldrig se på oss själva och fundera över om vi är de vi vill vara. Ifrågasättande och frågeställande är nödvändigt för att få svar.
Därför blir jag så irriterad på den panik som finns kring sk. ålderskriser. Jaha, 25åringar får en kris? So What? Anledningen till att vi får dessa kriser är ju för att vi står inför orimliga krav och att livet är så fullt av val att rädslan för att välja fel blir förlamande. Det kan såklart hända när som helst. Jag känner folk som sitter och har en identitetskris och försöker få det till att det bara kom från klar himmel, "oh nej, en ålderskris". Kriser är inte som bilolyckor. Kriser hamnar man i för att man inte tar itu med problemen tillräckligt ofta, det blir som en balongs som sprängs tillslut. Jag skulle säga att det mest hälsosamma är två mindre identitetskriser per år.

Om vi verkligen vill skona folk från ålderskriser så kan vi ju börja med att inte ha så mycket fördomar om vad man ska göra och ha gjort när man når en viss ålder. Utan förväntningar så försvinner mycket av pressen. Sen kan man ju vara tydligare med att väldigt få val är oåterkalleliga. Du kan flytta, byta jobb, skiljas, gifta om dig, aldrig gifta dig osv. Du kan byta jobb 2ggr om året om du vill. OCH du måste inte göra något av det om du inte vill!

Jag kan själv bli stum och lam inför alla mina möjligheter, alla val jag kan göra. Ibland så pass att jag kanske väljer att inte göra nya val utan fortsätta med det jag gör. Men det är ingen ålderskris.

I aftonblandet läser jag om en av alla de personer som känt pressen så hårt att hon gått in i väggen. Det är såklart en lite för stor kris. Men krisen måste ju minimeras genom att vi/omgivningen minimerar våra krav och förväntningar.

Man talar ju om dessa fina föräldrar som säger till sina barn att de kan göra vad de vill, bli vad de vill, lyckas med allt osv. Snacka om att bädda för en ålderskris?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Tuesday, October 21, 2008

Det här med tid

Lustigt nog så kan inte alla ledigadagar i rad få mig att känna mig rik på tid. Kanske lika bra att jobba då?

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Monday, October 20, 2008

Varför skulle unga få bo?

Läser på dn.se att det kommer bli ännu svårare för unga att få bostad i Stockholm framöver och att andrahandsmarknaden kommer att förbli det enda alternativet för unga som inte vill bo hemma. Detta trots att ingen egentligen vill bo i andra hand.

Nu när vi har ombildat ännu fler hyresrätter till bostadsrätter så blir läget ännu sämmre.
Det står dessutom att Stockholms har Sveriges högsta hyra.

Igår talade jag med en kollega som tillhör den lyckliga skaran av folk som har en hyfast betald fast anställning. Hon funderar på att sälja sin bostadsrätt men är orolig för att inte få ut det hon betalade för den. Denna diskussion ledde så klart in på frågan om bostadsmarknaden generellt och hon sa att hon inte förstod varför inte folk bara köpte lägenheter istället för att bo i andra hand. Och för personer som under en längre tid har haft fast anställning och ordnad ekonomi så kan det verka lite skumt. Men sanningen är att det är otroligt svårt att få ett fast heltidsjobb med tillräckligt hög lön för att kunna ta lån ens till en 1a i Tumba. Då ska man ha schysta päron eller liknande som går in som säkerhet och det är det inte alla som har eller vill ha.

Nej politiker, nu får ni slänga fram slantarna som krävs för billigt byggande, ni får gärna dra en extra skattekrona på min lön för att finansiera det!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Som kul kuriosa kan ni på KOs hemsida läsa om rättigheter och skyldigheter som hyresgäster har.

Många bäckar små eller saldot på mitt adsenskonto

Jag kan inte bestämma mig för om mitt nya saldo på 91,07 USD är en positiv eller negativ summa. Det är alltså inte ens 100dollar/halvår. Om jag idag skulle växla in mina dollar skulle jag få 678,36 SEK.

Så ska jag fortsätta ha reklam på bloggen, kanske ska jag bara ha annan sorts reklam?

Mycket att tänka på...


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Thursday, October 16, 2008

Mer på hälsofronten

Som att det inte är nog med att alla försöker skrämma upp dig att tro att du är sjuk så har de fullt upp med att få dig att självmedicinera dig frisk. Visst är lite hälsotips bra men herregud, om jag gjorde hälften av de saker som rekomenderas under en veckas blaskläsning så skulle jag inte hinna jobba som vanligt.
Ibland mår man ganska dåligt av att försöka må bra. Varför kan vi inte bara konstatera: om du vill må bra ska du 1) sova regelbundet och minst 6h/natt, 2) äta varierat och regelbundet, 3)motionera.

Läs själva:
Slipp ballongmage med hypnos (!?)
Slipp stress och oro med grönt-te piller
Johannesört kan bota depression
Mirakelpiller botar höstdepressionen
Superpiller mot PMS och finnar
Vaccinet som får dig att sluta röka
Panikångest- så botar du dig själv
Naturmedicin som funkar

Jag blir knäpp!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Två miljarder sätt att vara döende på som du inte visste om..

.. Kan du vara drabbad?

Jag är så trött på dessa rubriker och löpsedlar. Ny mytisk sjukdom, 30 000kan vara drabbade osv.. Som att det inte finns nog med hypokondriker i detta land. Jag säger inte att man inte ska skriva om det men det behöver inte blåsas upp i orimliga proportioner. Det sker saker i politiken och i världen varje dag. Det finns massor av intressanta människor som gör stora insatser i samhället, katastrofer som sker och politiska beslut som tas. Det är det ingen som blåser upp.

Sensationslystnad och lösnummerhets gör journalistiken urvattnad och ointressant. Hur ska man kunna ta en tidning på allvar när rubrikerna påminner om rubrikerna på se och hör?

Igår var det magsår du inte visste att du hade i Aftonbladet
Var femte svensk lider av yrsel
tusentals svenskar lider av diabetes utan att veta om det

Suck!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama



Monday, October 13, 2008

Partiledardebatt är bara gammal skåpmat

Gårdagens partledardebatt var så förutsägbar och tråkig att jag zappade mellan den och pretty woman. Det säger en hel del. Hur ska svenska folket orka lyssna på politiker när de talar i termer som man inte förstår? De pratar om miljarder hit och miljarder dit men om man inte har koll på de ekonomiska ramarna har man ju inget begrepp om huruvida det är frågan om mycket eller lite pengar. Miljarder låter mycket men i det stora hela är de ibland droppar i havet. Lite svårt för oss vanliga dödliga att greppa. När de slår varandra i huvudet med dessa siffor är det svårt att veta vad som är vad och vad som är rimligt.
Men det som är värst är ändå hur lite nytt det är. Jag är inte medial eller sierska men jag hade kunnat förutse 90% eller mer av allt som sades igår. Hur trist är inte det. Alliansen sitter där som nickedockor och är till synes eniga om allt medan vänsterblocket erkänner att de inte är eniga. Personligen tycker jag att det senare är mer intressant. Jag vill inte ha ett tvåpartisystem och jag vill veta vad de enskilda partierna står för. Hur ska jag veta vilka frågor fp bråkar om inom alliansen, vad de står upp och kämpar för, vad de bidrar med om allt förhandlande sker bakom stängda dörrar? Vad ska man rösta på som högerväljare när man inte vet vad som är vad längre?

Lars Ohly var överdriven i sin ambition att visa att de minsann står för sina åsikter och inte vill plattas ut och mediatränas så han kan presentera ett tillrättalagd alternativ till alliansen. Men jag respekterar verkligen deras ståndpunkt, de är ett parti som representerar sina väljare och de vill att det ska synas. Toppen, men samtidigt så vet han ju att de kommer vilja vara med och dela på maktkakan om alliansen förlorar valet. En balans
Maria Wetterstrand imonerar som vanligt med sin tydlighet och träffsäkerhet. Säga vad man vill men hennes budskap gick fram.
Mona Sahlin däremot var otroligt blek i debatten som att något suger musten ur henne. Jag hade verkligen högre förhoppningar på henne än vad som visats den senaste tiden.. Kom igen Mona, girl power eller nåt!

En annan intressant iaktagelse är att deras fokus hela tiden ligger på nästa riksdagsval. De tycks blunda totalt för att vi om mindre än 9månader går till val. Europaparlamentsvalet är känt för sitt låga valdeltagande men frågan är om inte en stor del av skulden ligger hos de politiska partierna som inte verkar det minsta intresserade av att prata om valet? Ibland känns det som att vi i Fi är en av de få politiska aktörer som tar europaparlamentet och valet 2009 på allvar. Det är en anledning till oro för hela den representativa demokratin!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Mer om partiledardebatten i DN och ännumer

Thursday, October 09, 2008

Som man bloggar får man ligga

De senaste veckorna har mitt adsense konto inte växt alls. Antagligen relaterat till den låga bloggfrekevensen. Man skördar det man sår =) och just nu ligger kontot på ca 86dollar (vilket med den svajiga världsmarkanden antagligen inte är värt ngt snart..).

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Linnéa vs kroppen rond 73

Hej och hå. Snuvar och hostar. En natts dålig sömn räcker för att få en infektion att blomma ut i sina fulla prakt. Jag kämpar emot bäst jag kan, har varken råd eller tid att vara sjuk.

I dessa snuviga dimmor funderar jag mycket på livet, på hösten och hur den kan vara så vacker. Hösten är ju sommarens död. Men hur kan doften av höstlöv på marken lukta så gott? Hur kan död och föruttnelse vara så vackert?
Kan man översätta denna metafor till den mänskliga döden, alltså den när man efter ett lång och meningsfullt liv somnar in för att inte vakna? Kanske inte helt. Jag sörjer ju inte när hösten kommer och träden fäller sina blad. Jag känner bara en djup melankoli och en önskan att få vila, som träden vilar över vintern om än inte lika lång tid..

Fi mässigt så snurrar det mesta runt rådslaget som ska äga rum i slutet av november. Vi pratar även om att ha möten för att lägga upp arbetet med valrörelsen 2009. Chanserna för oss att komma in i europaparlamentet är goda. Det stora problemet är att få svenska folket att till och börja med inse att det är val i juni nästa är, ett stort och viktigt val i frågor som berör oss alla.
Man kan se folket ointresse för vad som sker i europaparlamentet som en brist på självbevarelsedrift. Frågorna som drivs i EU påverkar oss alla, anståndet mellan folk och parlament bara växer och vår insyn är minimal. På samma sätt som man undrar varför FRA vill arbeta i löndom kan man fråga sig varför europaparlamentet vill ha sina möten bakom lyckta dörrar. För det man omedelbart misstänker när folk vill handla utan insyn är att de gör något som vi inte skulle gilla. Varför skulle de annars dölja det för oss? Om de endast tog beslut de kan stå för i linje med sina ideologier skulle de då inte vilja skylta med det? "Kolla på oss vad bra vi är", men nej. Alltså måste jag utgå ifrån att de har något att dölja. Det är ett problem som vi alla måste öppna ögonen för och göra något åt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Monday, October 06, 2008

Fi i Aftonbladet

Läs om hur Fi kräver stopp på barnmisshandeln i EU

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Konsten att bitta ihop..

.. och bara göra det man måste tycks vara ett grundkrav för att överleva i denna värld. Som att ta sig upp på morgonen och gå till jobbet trots att det är blött, kallt och halsen gör lite ont..

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Saturday, October 04, 2008

because it makes me want to dance

Sitter och slösurfar på youtube och hittar detta:



Vilket får mig att tänka på:



Undrar varför de få låtar jag hört med denna artist gör mig så partysugen... hmm..

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Dam-handikapp

Vardagsbetraktelse:
Om det finns två toaletter, en damtoalett och en herrtoalett så är det alltid samma som är handikappstoalett. Damtoaletten. Varför är det så?

Kanske lika bra att bunta ihop alla marginaliserade grupper och ge dem samma toalett eller?

Suck.

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Wednesday, October 01, 2008

Uppgång och fall

frekvensen av genomtänkta inlägg på min blogg har sjunkit som börskurvan på sista tiden. Trist.
Jag har precis fått ett nytt jobb. Istället för att sitta i spärren på helgerna så kommer jag under vissa helger bytas ut för att utbilda nya spärrexpeditörer. Jag började för en vecka sen och det har tagit massor av energi i en tid då min energinivå inte är på topp. Hösten bråkar med mig och jag sover dåligt.

Men jag ska repa krafter och återkomma. Tills dess får ni hålla ut och ha överinseende med min bloggtorka.

http://intressant.se/intressant
Blogarama