Monday, October 20, 2008

Varför skulle unga få bo?

Läser på dn.se att det kommer bli ännu svårare för unga att få bostad i Stockholm framöver och att andrahandsmarknaden kommer att förbli det enda alternativet för unga som inte vill bo hemma. Detta trots att ingen egentligen vill bo i andra hand.

Nu när vi har ombildat ännu fler hyresrätter till bostadsrätter så blir läget ännu sämmre.
Det står dessutom att Stockholms har Sveriges högsta hyra.

Igår talade jag med en kollega som tillhör den lyckliga skaran av folk som har en hyfast betald fast anställning. Hon funderar på att sälja sin bostadsrätt men är orolig för att inte få ut det hon betalade för den. Denna diskussion ledde så klart in på frågan om bostadsmarknaden generellt och hon sa att hon inte förstod varför inte folk bara köpte lägenheter istället för att bo i andra hand. Och för personer som under en längre tid har haft fast anställning och ordnad ekonomi så kan det verka lite skumt. Men sanningen är att det är otroligt svårt att få ett fast heltidsjobb med tillräckligt hög lön för att kunna ta lån ens till en 1a i Tumba. Då ska man ha schysta päron eller liknande som går in som säkerhet och det är det inte alla som har eller vill ha.

Nej politiker, nu får ni slänga fram slantarna som krävs för billigt byggande, ni får gärna dra en extra skattekrona på min lön för att finansiera det!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Som kul kuriosa kan ni på KOs hemsida läsa om rättigheter och skyldigheter som hyresgäster har.

1 comment:

Anonymous said...

Det går alldeles utmärkt att frivilligt skänka en gåva till staten eller kommunen som motsvarar en skatteökning på en krona om du nu tycker att det behövs för att bygga fler hyresbostäder. Bara för att just du önskar en skatteökning behöver du ju inte försöka tvinga på alla samma sak!