Thursday, October 09, 2008

Linnéa vs kroppen rond 73

Hej och hå. Snuvar och hostar. En natts dålig sömn räcker för att få en infektion att blomma ut i sina fulla prakt. Jag kämpar emot bäst jag kan, har varken råd eller tid att vara sjuk.

I dessa snuviga dimmor funderar jag mycket på livet, på hösten och hur den kan vara så vacker. Hösten är ju sommarens död. Men hur kan doften av höstlöv på marken lukta så gott? Hur kan död och föruttnelse vara så vackert?
Kan man översätta denna metafor till den mänskliga döden, alltså den när man efter ett lång och meningsfullt liv somnar in för att inte vakna? Kanske inte helt. Jag sörjer ju inte när hösten kommer och träden fäller sina blad. Jag känner bara en djup melankoli och en önskan att få vila, som träden vilar över vintern om än inte lika lång tid..

Fi mässigt så snurrar det mesta runt rådslaget som ska äga rum i slutet av november. Vi pratar även om att ha möten för att lägga upp arbetet med valrörelsen 2009. Chanserna för oss att komma in i europaparlamentet är goda. Det stora problemet är att få svenska folket att till och börja med inse att det är val i juni nästa är, ett stort och viktigt val i frågor som berör oss alla.
Man kan se folket ointresse för vad som sker i europaparlamentet som en brist på självbevarelsedrift. Frågorna som drivs i EU påverkar oss alla, anståndet mellan folk och parlament bara växer och vår insyn är minimal. På samma sätt som man undrar varför FRA vill arbeta i löndom kan man fråga sig varför europaparlamentet vill ha sina möten bakom lyckta dörrar. För det man omedelbart misstänker när folk vill handla utan insyn är att de gör något som vi inte skulle gilla. Varför skulle de annars dölja det för oss? Om de endast tog beslut de kan stå för i linje med sina ideologier skulle de då inte vilja skylta med det? "Kolla på oss vad bra vi är", men nej. Alltså måste jag utgå ifrån att de har något att dölja. Det är ett problem som vi alla måste öppna ögonen för och göra något åt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

3 comments:

Maria Byström said...

Ååååå, krya på dig goding.

Givetvis har du helt rätt angående Eu-parlamentsvalet, men just nu är jag så trött på politik och är fortfarande mer besviken och tom efter FRA än förbannad...

Är du frisk och känner att du orkar så är du och någon/några kompisar välkomna hem till mig den 16:e. Att bara prata, dricka te och pyssla lite med massor av ljus tända.

Kram

tiarafeministen said...

tack för omtanken. jag kryar så snabbt jag kan.

Har faktiskt planer på att komma den 16de men droppar nog in lite senare då jag kommer direkt från jobbet =)

kram

Maria Byström said...

Det går alldels utmärkt. Jag mejlar portkod etc Jag är kvällsmänniska så det gå att komma vid 22-23 om du vill. Inga problem. Du är SÅÅÅÅÅÅÅ välkommmen :-)

Kraaaaaaaaaaaam