Wednesday, October 22, 2008

Skrämselpropaganda

Jag har tidigare fått lite skäll för att jag varit skeptisk till att landstinget ska betala för livmoderhalscancervaccin som vi inte vet om de är så bra när det finns så många sjuka som vi vet att vi kan behandla där resurserna inte räcker.

Nåväl, jag måste erkänna att jag hellre ser landstinget betala än att privatpersoner skräms till att lägga massor med pengar (som de kanske inte ens har) på att köpa dem.

Jag läser i blaskan att läkemedelsföretaget Sanofi Pasteur MSD har skickat ut direktadresserad reklam till 16åringar. Hur omoraliskt är inte det? De hävdar att det var en miss och att breven skulle vara adresserade till målsman men jag tycker det är ganska illa det med.

Jag blir alltid lika förbannad när folk skickar hem post till mig för att berätta att jag snart kommer dö i en farlig sjukdom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

3 comments:

Maria Byström said...

Bra att du tog upp det. Avskyr all slags domedagsprofessior och hets. Det räcker ju att "bara" vara 16 år och ha så mycket val att göra....

tiarafeministen said...

Ja, om vi ständigt blir matade med att vi snart kommer dö, hur ska vi hinna leva?

Maria Byström said...

Helt sant. Förresten. Nästa syjunta hos mig är den 20 november och så är det glöggfest den 13:e som du och vem/vilka-de-nu-kan-vara är hjärtligt välkomna till!

Var rädd om dig. Kraaaaaaaaaaam