Monday, October 27, 2008

Äntligen lite goda nyheter

I dessa tider av börsras och ekonomisk kris så är det skönt med lite goda nyheter.

Att få läsa om genusmedvetna förskolor lyste upp min dag. Läs själva.

Det är inte oväntat att få veta att lekplatser cementerar könsroller. Barnen som leker i skogen är friare. Jag köper det konceptet. Och det gör mig bara mer övertygad om att vi för att uppnå jämställdhet och göra individerna fria att arbeta utifrån sina egna förutsättningar istället för normerna så måste vi gå in och titta på samhällsbyggnaden. Hur lägger vi upp samhället, hur tänker vi, vad är för vem? Krafttag och tankeinspiration behövs!

Önskar i lägen som detta att jag var mer av en skogsmulle, det är jag ju då inte. Tyckte när jag var liten om att plocka blåbär men det har jag inte gjort på år och dar. Kanske borde bli ett av alla mina ta hand om Linnéan/ slappna av projekt. Någon som vet var i stockholmsområdet man ska plocka. Eller är det snarare säsong för svamp och lingon? Jag gillar verkligen inte lingon men skulle kunna tänka mig att testa med svampen... Kantareller känner jag i alla fall igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

1 comment:

meta said...

Säsongen är nog över nu, men i närmsta grönområde finns med all sannonlikhet åtminstone blåbär nån gång i slutet av juli.