Monday, May 26, 2008

Nu får det vara nog med skräp

Klockan är 08.00 på en lördagmorgon, jag har varit ute i Hökarängen för att ledsaga en trafikant till ersättningsbussarna (en helt fantastisk tjänst som synskadade har rätt till!). Jag går ned för trapporna från busstorget mot personalens mäss och ser följande:

Detta är bara en liten del av allt skit som ligger och skräpar över allt i biljetthallen på Gullmarsplan. Folk bara går förbi, ingen tycks reflektera över att de antagligen bidragit till liknande nedsmutsning på någon offentlig plats.

Det har varit fredagkväll och på fyllan och villan så tappar folk all respekt för sin närmiljö, för de männsikorna som ska vistas i den och de stackars underbetalada människorna som måste städa upp deras skit. Eller så kanske de inte hade den respekten från början.

Inte konstigt att vi inte protesterar när allmännyttan säljs ut, vi har för länge sedan slutat se den som något vi äger kollektivt och därmed vårdar, istället tar vi det för givet. Risken för att förlora något är aldrig så stor som när man tar det för givet, alltså står vi och ser oseende när välfärden rinner genom våra fingrar.

Sluta smutsa ner! Ta ansvar för det gemensamma. NU!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

No comments: