Thursday, May 22, 2008

Lönsamt att vara singel tjejer!

Ja vad ska man säga. Utöver ojämställdhet, dubbelarbete och faktumet att det är brudarna som måste kläma ur sig de förbaskade barnen så går vi även back ekonomiskt!
Och nej, jag är självklart inte överraskad.

Men varför går männens inkomster upp när de flyttar ihop eller gifter sig? Kanske är det gamla provider ideal som spökar. Alltså att mannen nu måste ha mer pengar för att försörja sin familj. Äckligt om det är så, lite välkommen till forntiden eller förlåt, arbetsmarkanden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

7 comments:

John Berg said...

"Äckligt om det är så, lite välkommen till forntiden eller förlåt, arbetsmarkanden."

Välkommen till verkligheten kanske, människans biologiska verklighet?

Olof said...

Till skillnad från feminister tror jag vanliga kvinnor bryr sig om annat än makt och pengar. Att spendera tid med familjen t ex.

Anna-Karin said...

Olof,
Ja till skillnad från män då? Varför är det en dygd för en kvinna att vilja leva som fattigpensionär (även om hon inte fattar att det är det hon blir) och i stället lägga sina bästa år på att vårda barn och frisk make i hemmet?

Det är ingen nyhet att kvinnor förlorar i inkomst över hela livscykeln p g a att de "följer sin biologiska fallenhet".

Är det frihet? Att hela livet vara beroende av en man för sin försörjning? Över femtio procent av brittiska kvinnor skulle skilja sig bums om dom bara hade råd. Hur känns det att vara gift med en kvinna som stannar hos en bara för att man är ett grottroll till male breadwinner?

Skönt? Makt och pengar betyder ju mycket för män.

John Berg said...

Anna-Karin:

Om man värderade hemmafruarnas arbete högre så torde inte en kvinna ha en nackdel av att leva i ett äktenskap. Sveriges jämställdhetspolitik tvingade kvinnorna att välja mellan ekonomi och att bilda familj. I en sådan valsituation torde en och annan kvinna föredra familj på bekostnad av individuell ekonomisk trygghet. I ett land med en seriös familjepolitik borde en kvinna bli belönad till följd av hennes naturliga strävan att ingå äktenskap och bilda familj, inte bestraffad! Kvinnornas ekonomiska umbäranden visade på feministernas förtryck av kvinnorna.

tiarafeministen said...

John:
Vem ska avlöna dessa hemafruar? Du? eller staten? Är vi som arbetar beredda att betala mer skatt för att försörja hemafruar så att de kan ägna sig åt marksevice, vård av frisk man i hemmet och en och annan snorunge? Det är inte jag.

Jag känner inte till något land med en sådan familjepoltik som du talar om. I länder där man värderar "familjen" högt värderas inte nödvändigtvis kvinnans frihet och valfrihet så högt. Sådana system skapar just det mansberoende som Anna-Karin nämnde.

Sveriges jämställdhetspolitik gör det möjligt för kvinnor att välja arbete och familj, i ex Italien så väljer kvinnor att inte skaffa barn för att de VILL arbeta och göra karriär, skulle det vara bättre?

Olof: Jag tycker det verkar mycket tragiskt att tro att kvinnor bryr sig mer om familjen och män mer om pengar. Vem vill leva med en man som bryr sig mer om pengar än att spendera tid med sin familj?

Anonymous said...

Väldigt många kvinnor attraheras av män med makt, position och pengar.
//Thomas

tiarafeministen said...

Thomas: bara för att klargöra, menar du att alla kvinnor ska fortsätta leva ojämställt och att män ska fortsätta ha mer makt och pengar för att många kvinnor attraheras av män som är rika och maktfullkomliga?

Jag måste säga att det verkar vara ganska instabilt att bygga ett samhälle och dess ekonomi, lagar mm efter vad många kvinnor är attraherade av.. Tycker inte du?