Saturday, May 10, 2008

kom igen ICA, våga tobaksstopp

Läser i SvD om ICA-handlaren i Umeå som slutat sälja tobak, vilken hjälte!
I en tid när vi vill kunna köpa vin i matbutiken tycker jag att detta är ett gott initiativ. Beroendeframkallade och rusframkallande varor kanske inte ska vara allt för lätttillgängliga? Jag föredrar systembolag och tobaksaffärer.

Hoppas hela ICA satsar på att bygga goodwill och slutar sälja tobak över hela Sverige. Det skulle vara att ta ställning!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

4 comments:

Anonymous said...

Vet (EN) kund de lär bli av med för gott.Men de har säkert så gott om kunder i en tid när pengar tydligen inte räknas enligt ICA så att de klarar sig ändå i före detta landet valfrihet,ursäkta Sverige där så få vill bestämma över de många,eller hur !?. :)

Freddy

Liljeholmsbron said...

Rena Diktaturen att en människa ska kunna bestämma vad som är rätt och fel. Förresten skicka Greenpeace in i butiken och låt dom visa vad som är giftigt ohälsosamt dåligt för naturen osv.. så får vi se vad dendära ICA handlaren har kvar att sälja kan se honom stående i sin tomma butik tom på varor & Kunder !

M said...

Jag tycker det är jättebra! Just den butiken som valt att sluta sälja cigaretter, har många ekologiska och närproducerade varor - och anser det vara oförenligt att sälja gift. Starkt jobbat, hoppas hela ICA hakar på!

tiarafeministen said...

Jag har svårt att se varför man blir så upprörd när en butik tar ställning för ekologisk hållbarhet och bättre folkhälsa.
Det kommer fortfarande vara möjligt att köpa tobak, bara inte i matbutiken om ICA vågar ta det här steget. Dessutom så förstod jag det som att det inte direkt är luckrativt att sälja tobak i vilket fall, så varför anstränga sig?

Tror inte det kommer påverka försäljningen långsiktigt, vi måste ju alla handla mat och om utbudet i övrigt är bra så tror jag inte folk kommer gå extra långt eller bryta sina vanor för att markera sitt avståndstagande, i alla fall inte så det är märkbart.

Om man nu vill vara sån så kanske det även är gynnsamt för små tobakshandlare och kiosker som har svårt att gå runt som det är och eg inte skulle klara ekonomi om de inte sålde porr.. Bättre att de säljer mer tobak och plopp så kanske de kan dra ner på porren istället.
Hellre tobak än porr, fast hels ingendera.