Friday, May 30, 2008

hyckleri -nu utan tillsatt socker

Jag håller på att bli knäpp, man försöker minska mängden socker i det dagliga kostintaget men jag vill inte få i mig en massa andra sötningsmedel ex aspartam. När jag var liten läste jag att aspartam framkallat beteenderubbningar hos labbmöss. Under årens gång tycker jag att det då och då dyker upp liknande rapporter. Men min största invändning är ändå att det smakar äckligt. Säkert en smaksak. Men ändå.

Jag blir på det hela taget irriterad på att folk inte bara kan minska på det onyttiga utan att tillsätta en massa andra skumheter.

När man skriver "nu utan tillsatt socker" så luras man att tro att det är friskare och nyttigare men jag är inte så säker på att så är fallet.

Nej, hellre små mängder riktigt socker än en massa otrygga och osmakliga ersättningsprodukter!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Skeptiker, en annan skeptiker, ytterligare en, och en till med lite fakta.
http://intressant.se/intressant
Blogarama

3 comments:

meta said...

Livskvaliteten för en diabetiker (t.ex. i tonåren) som kan välja att dricka en light-dryck är inte att förakta. För personer med fungerande insulinproduktion spelar det ingen roll - men för en utan eget insulin blir livet mycket enklare med mindre socker som höjer blodsockret. :)

tiarafeministen said...

det förstår jag, men jag tycker fortfarande att innehållet ska framgå tydligare och inte indiktera att det skulle vara mindre sötningsmedel eller marknadsföra det som något "nyttigare"

meta said...

Ja absolut, marknadsföringen av produkter är ofta skum, särskilt de där "hälsoprodukterna" som ska vara naturliga osv. Det finns dessutom något som kallas "innehåller inte vanligt socker" men det kan innehålla fruktos (alltså vanligt fruktsocker) - något som höjer blodsockret rätt mycket. Paradoxalt nog. :)