Sunday, May 04, 2008

Avslutad kongress, påbörjad kampanj

Idag vid ca 14.30 avslutades kongressen för denna gång och vi började alla resa hem till våra respektive grupper. Utom några som sammanstrålande för en sista underbar och kreativ middag i varandras sällskap.

Detta är den första kongressen i Fi's historia som vi blivit klara med alla politikdelarna som vi satt ut att klara, alla andra gånger har vi behövt ge styrelsen i uppdrag att efteråt jämka ihop de sista motionerna som vi ej haft tid att gå igenom. Denna nya upplevelse är mycket tillfredställande. Jag tror att det var en kombination av faktorer som gjorde detta möjligt. I botten ligger fantastiska arbetsgruppsrapporter, baserat på dem genomarbetade och förankrade propositioner och till följd färre motioner och yrkanden.

Men jag upplevde att folk hanterade mötesformen bättre, avstod från att träta utan bara sa sin mening, folk avstod ifrån att gå upp och upprepa vad någon redan sagt. Presidiet var dock ganska hårda när det behövdes, satte begränsa talartid och streck i debatten vid behov.

Presidiet var fantastiska!! Vi hade omöjligt kunnat vara såhär smidiga utan dem.

Nu återstår bara att genomföra allt det vi beslutat om (bara och bara föresten) och idag är en utmärkt dag för att få tummen ur och bli medlem!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

1 comment:

Anonymous said...

Presidiet kan inte vara så mycket annat än fantastisk när man har Anna som klubbar. En pärla!