Thursday, February 07, 2008

Det blev en flicka? eller?

Clinton leder nu omröstningarna för att bli demokraternas presidentkandidat. Hon tog in lite under den omtalade "supertisdagen". En kvinnlig president, hajja den? En svart president skulle visserligen också vara jävligt härligt. Båda skulle skaka om normativa USA lite och även om det skulle behövas en normativ jordbävning för att få ordning på det landet så måste man ju börja någonstanns..
Men nu har Clinton tagit 5miljoner dollar ur egen ficka för att ha råd att höja temperaturen på sin kampanj. Jag kan inte ens föreställa mig att ha 5 miljoner dollar som privatperson. Om vi i Fi hade 5miljoner kronor skulle vi glädjedansa i veckor!
Är det inte sjukt att det ska vara så dyrt att kandidera i demokratiska val. Om man inte har tumme med kapitalet har man ingen chans. Jisses, det känns ju plötsligt inte riktigt lika demokratiskt, eller? Alla är lika mycket värda, alla får ställa upp, men varför försöka när man inte har en chans?
Det är inte riktigt lika illa (eller det rör sig i alla fall inte om lika galna summor) här i Sverige även om man även här behöver pengar för att synas och höras och stå på toppen av gödselstacken...

Mer: Dn, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Metro, Metro, Metro, Metro
Guider: DN, DN, DN, DN,DN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

No comments: