Wednesday, April 30, 2008

mer kongress-stress

Jaha,
idag har jag hennat håret, gått igenom hela min garderob, jag vet att det låter klyschigt, men jag har INGENTING att sätta på mig...

Har gått ner i vikt, vilket naturligtvis är helt fantastiskt men alla mina gamla kläder sitter lite konstigt och jag har avvaktat med att köpa nya eftersom jag tror att jag kommer att gå ner ytterligare..

suck.

panikläser de sista kongresshandlingarna, försöker få ordning på min packning och funderar på vad jag ska äta till lunch imorgon..

Vardagsbekymmer och lyxproblem helt enkelt

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tuesday, April 29, 2008

prisjämförelse

Visserligen är det skillnad på andra partier och Fi, de har bidrag från staten i form av partistöd mm och de kan därmed unna sig lägre avgifter. Men alla partier har svårt att skaffa nya medlemmar och de har ändå följande avgifter:

Vänsterpartiet: 300kr
Socialdemokraterna: 100kr/år
Miljöpartiet: 50kr/år (första året, det framgår inte vad det kommer att kosta sen)
Centern: har faktiskt ingen information på sin hemsida om vad det kostar, man fyller i ett intresseformulär och sen hör de av sig.. Skumt.
Folkpartiet: 50kr/första året, sen olika beroende på var du bor
Kristdemokraterna: 100-160kr beroende på var du bor
Moderaterna: 100kr

Måste säga att jag efter att ha kollat in dessa siffror är förundrad. Vänsterpartiet som vänder sig till "arbetare" och låginkomsttagare har högre medlemsavgift än de övriga riksdagspartierna. Hur skumt är inte det?? Är det en ideologisk grej? Vad är dealen?

Intressant detta med att ha en lägre avgift första året, kanske smart, det ska vara billigt att gå med, då vet man kanske inte vad man ger sig in på och vill testa lite, då ska pengar inte stå i vägen för att komma igång. När man sedan varit medlem ett år och vet vad det är frågan om kanske man kan förväntas betala mer...

Fast jag håller fast vid att 100kr/år är en rimlig avgift för medlemskap i Fi. Enkelt och lagom dyrt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Färdig flyttad och inne i packningsfas 2

Nästa steg i mitt packande är så klart packandet inför kongressen. Vad ska jag ta med mig, vilka smycken, vilka kläder och framför allt vilka tiaror?

Tvättstugan bokad till morgondagen eftersom jag bara utgår ifrån att allt jag vill ha redan ligger i tvätten... (kallas det självinsikt?)

Har även frigjort onsdagen för andra saker ex. panikshopande.

Idag ska jag åka och köpa tröjor åt mig och Samuel som jag sedan ska gå hem och trycka på. Texten "medlemmarna är viktigare än pengarna" ska tryckas och sedan bäras på kongressen för att ytterligare synliggöra vårt upprop.
Vi ligger verkligen i för att skapa debatt om detta nu. Beslutet att sänka medlemsavgiften måste förankras i organisationen, alternativa budgetar kanske måste föreslås mm. Planer som kräver planering helt enkelt.

Toppa håret står också på dagens agenda. Gäller att vara 100% kongress fin. =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Monday, April 28, 2008

Vad kom först medlemmen eller medlemsavgiften?

Jag har fått lite respons på uppropet som startade igår. Uppropet för sänkt medlemsavgift.

Beslutet att sänka medlemsavgiften kan tas först på ordinarie kongress 2009 vilket innebär att medlemsavgiften för 2010 skulle bli den första som påverkas. Det känns lite långt.

I Fi vänder vi oss specifikt till vissa grupper som har mycket att vinna på vår politik. En stor del av den gruppen är: studenter, deltidsarbetslösa/deltidsarbetande, ensamstående föräldrar, förtidspensionerade, folk i sk kvinnoyrken som har dålig lön, låg status och dåliga vilkor.
Alla uppräknade grupper är folk som man inte hittar en massa pengar hos.

En studentbarack, 1:a i Kista (ca 40m2) kostar ca 4000kr/mån. CSN var sist jag kollade ca 6700kr/mån. Sen ska det ätas och köpas orimligt dyr kurslitteratur, kåravgifter, försäkringar, SL-kort, telefon, el, osv osv.
Vi kämpar för studenternas rättigheter, både när det gäller kvalitetén på deras utbildning och genusperspekiv i utbildningen men också för att deras studier ska ses som samhällsnyttiga och att drägliga ekonomiska förhållanden ska råda utan dåligt betalda extrajobb.
Dessa männsikor skulle kunna vara en stark grupp medlemmar. Men mitt i nudel ätandet, och olagliga kurslitteratur kopierandet (för boken är faktiskt för dyr...) så känns det lite kärvt att punga ut med 300kr till en organisation som man visserligen sympatiserar med men som inte påverkar ens konkreta vardag så mycket.
Jag fattar, jag hade kanske tänkt likadant om jag inte var aktiv, om jag inte kommit in från början.

Men uppräknade grupper är människor som verkligen borde vara medlemmar och kämpa för sina rättigheter och en feministiskt värld och visionen med uppropet är att ta bort tröskeln och bjuda in dem i organisationen.

I väntan på kongressnbeslut 2009 måste vi agera för att visa dessa människor att vi finns till för dem och deras frågor, att vi vet hur deras ekonomi ser ut, hur svårt det är att få vardagen att gå ihop.
Vi skulle kunna ha en värvningsmånad, under den månaden skulle medlemskap kunna kosta 200kr om man blir värvad på plats och då får man en kaffe också.
Eller en drive på nätet där man för endast 150kr får bli medlem om man handlar för mer än 100kr i webbshopen.. Osv.. Det finns massor av saker vi kan göra redan nu!

Ett alternativ skulle även kunna vara en Student/pension/arbetslös- rabatt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Sunday, April 27, 2008

Folket vill ha Fi, men till vad?

Responsen från media har varit skaplig i samband med att siffrorna lanserades, 40% tycker att Fi borde ställa upp i EU-valet. Läs i DN.

Min fundering är bara: vaför tycker de att vi ska göra det? Det skulle kunna vara att vi skulle lyfta frågor i debatten som kanske annars kommit i skymundan. Att vi har ett brett (intersektionellt) perspektiv och ser att förtrycken hänger ihop i en komplex helhet, kanske vill de bara ha ett feministiskt initiativ i EU-parlamentet. Alla dessa och många fler är utmärkta anledningar för oss att ställa upp men de är även utmärkta argument för folk att faktiskt rösta på oss också =)

Inför riksdagsvalet 2006 var det många som sa sig positiva till Fi och ville att vi skulle ställa upp. Och de hade rätt, även då fanns det överväldigande många goda skäl att rösta på Fi, men vi föll på mållinjen då folk valde att rösta i regeringsfrågan istället. Denna gång gäller det att hålla fast vid övertygelsen om att det behövs ett feministiskt initiativ i EU-parlamentet och rösta på Fi

Fi, Because you're worth it!*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


* okej, Klyshig och fånig slogan men kul är det...

Medlemsavgiften behöver sänkas!

För ett år sedan togs beslutet av kongressen om att medlemsavgiften till Feministiskt initiativ skulle höjas från 200kr till 300kr. Fi är i ständig ekonomisk törst eftersom medlemsavgifterna är den enda kontinuerliga inkomsten och styrelsen ansåg att avgiften därför skulle höjas vilket kongressen röstade igenom. Följden som vi ännu inte sett slutet på är att medlemsantalet har sjunkit mycket. Alla politiska organisationer pratar om medlemsras men i detta fall är den 50% höjningen en viktig faktor. Fi vänder sig till låglönearbetande kvinnor i sin retorik men tyvärr speglar inte medlemsavgiften detta. Eftersom allt i Fi är självbekostat så riskerar det att tilltala andra grupper mer.

Medlemmar är viktigare än pengar.

Ju fler medlemmar desto större beröringsyta i samhället, desto större legitimitet och fler medlemmar ger också fler som betalar. I slutänden blir sannolikt kassan större ändå.

Det behövs med andra ord en kraftig sänkning av medlemsavgiften! Ekonomi ska inte vara ett hinder att gå med i Feministiskt initiativ. 100 kr är rimligt!

Ett nytt beslut kan tyvärr inte tas förrän på nästa ordinarie kongress men styrelsen kan göra tillfälliga driver för att få fler medlemmar. Diskussionen om vad Fi signalerar behöver ständigt vara levande och nu till helgen finns möjlighet att ta diskussionen också! Det kommer att bli aktuellt att diskutera hur vi blir fler in mot valåren!

Fler som stöder uppropet:
Samuel Kvist
Mikael Almén

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Thursday, April 24, 2008

prylmani och packningshysteri

Detta med stambyte har verkligen öppnat ögonen för hur mycket prylar jag äger, jag är en riktig hamster. Jag shoppar förmycket, inte så att jag får problem med ekonomin, tömmer sparkonton eller något sånt. Däremot är min lägenhet överfull med prylar, skor, kläder och gud vet vad.

Jag har t.ex säkert 5 oanvända anteckningsblock, har hittat dem lite här och där, nån i bokhyllan, en annan i en låda osv. Galenskap.

Jag tror aldrig att jag slängt så mycket grejer!

Det värsta är att det känns som att jag aldrig kommer att bli klar med packandet. Igår försökte jag få min värd att leverera fler flyttlådor men det gick inte eftersom de var slut. Så nu ska de levereras idag. Problemet är att det var igår jag var ledig från jobbet för att packa... Ynk!

Majoriteten av de snygga kläderna och skorna befinner sig nu hemma hos finaste flickvännen där jag ska bo under hela stambytet (så läskigt) och att sova hemma känns lite skumt, för mitt hem är ju där mina tiaror bor.. =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tänk om det varit bybbelbob

Hela Engla historien ägde rum mycket nära Avesta där jag själv har bott och där mina 3 yngsta syskon bor. Hela historien har fångat mig framför tvn och tidningarna. Inte bara för att det var så gräsligt och tragiskt utan för att det känns lite för nära. När de väl hittade mördaren så vändes hela min uppmärksamhet mot närhetsproblematiken. Han hade helt enkelt varit lite för nära min egen verklighet. Historien blev inte bara ytterligare en tragisk historia om de monster som vandrar runt i världen, det var även en lektion i rädsla och tacksamhet. Rädsla över att han varit så nära mina älskade, över att vi inte står skyddade eller isolerade från saker som detta utan att det kan hända vem som helst, när som helst och att man aldrig kan vara 100% trygg. Tacksamhet för att det inte var min syster, min bybbelbob som träffade honom.
Jag tror inte att jag är ensam om att sitta hemma och tänka "tack och lov, det var inte vi som drabbades".

Fast samtidigt är vi alla drabbade av rädslan, skräcken och ångesten. Vardagsfiltret kommer till slut att falla på plats igen och vi kommer åter att känna oss distanserade från faran och filtret kommer göra det möjligt för oss att åter fungera som männsikor i samhället. Jag är bara inte där än.

Idag när jag läste att han ofta varit i Avesta blev ångestklumpen och tacksamheten ännu större och jag tänker att om det är samhället vi lever i som skapar sånna monster så måste vi verkligen möblera om och förändra. För detta går under kategorin "saker som inte borde få hända".

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Den stora bikini-hysterin

Solen tittar fram och plötsligt överfalls vi av det största försommar tecknet av alla. Bantningstips inför Beach 2008. Suck!


Om man ärligt vill gå ner i vikt så borde man

1. börjat tidigare

2. bara lägga om kosten istället för att hoppa på skumma panikdieter.

Kroppen mår inte bra av att gå ner i vikt fort och vad är vitsen med att banta varje vår eftersom man inte orkar göra den permanenta livsstilsförändring som leder till stabil vikt och stabil hälsa?

Om man inte känner för det så stå för det, älska dig själv och dina valkar. Det är ett val du har gjort!


Jag blir så trött, det är sterotypt, osunt och skapar massor av ångest, känslor av otillräcklighet och ohälsa och för vad? 2månader i regniga Sverige med enskilda solglimtar där man kan visa upp sin nybantade rumpa?


Vi bantar på fel sätt och för fel personer. Om man lider av svår och/eller ohälsosam övervikt så ska man självklart ta tag i problemen med ätbeteende eller matvanor, men är man ganska smal och vill gå ner 5 kilo till sommaren så ska man fråga sig för vem? Kroppen mår antagligen ganska bra med sina 5 kilo och om folk inte älskar dig eller tänder på dig som du är kanske de inte är värda det?

Vi är så angelägna att behaga vår omgivning, blickarna från fullständiga främlingar att vi glömmer att behaga oss själva.

Hälsa ja, bantningshysteri nej!

läs ruggiga bantningstips och andra utseendetips inför beach 2008 i blaskan: Aftonbladet, Aftonbladet igen,

Ska ni hoppa på någon av dessa kvällstidningsgrejer tror jag mest på expressens promenad drive!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,



http://intressant.se/intressant
Blogarama




Monday, April 21, 2008

Varför inte bara betala?

Idag har sjuksköterskorna gått ut i strejk. Och jag fattar att enskilda vårdtagare blir lidande. Men att försöka hindra dem från att strejka för att de anser att liv står på spel.. Om sjuksköternskorna är så viktiga varför inte bara betala?

Sjuksköterskornas krav är verkligen mer än rimliga.

Det är lätt att prata om hur viktiga folk är men när det blir en fråga för plånboken är det helt plötsligt andra toner.

Hela grejen med att strejka är ju att visa hur hela samhället går åt skogen utan dem. Är vi inte redo att betala lite mer för att få ett fungerande samhälle?

Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn,


http://intressant.se/intressant
Blogarama




Tuesday, April 15, 2008

Detta med reklamen på bloggen

Ja du, har ännu inte fått några klagomål på att reklamen stör läsupplevelsen eller liknande men jag har å andra sidan på typ två månader tjänat nästan 2 dollar. Är det värt det frågar man?

Fortsätter ett tag till och ser hur det går. Det sopigaste är att man inte får ut pengarna förens man når 100 dollar. så i denna takt så kommer jag få betalt om 100 månader... suck!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Möte med kåren och SU

Igår hade vi möte med kåren och säkerhetsavdelningen på SU för att diskutera problemet med "Peters" mail. För han heter antagligen inte Peter egentligen.

Det var otroligt skönt att de tog frågan på allvar och såg lika allvarligt på situationen som vi gjorde, kåren har nu anmält skadegörelsen eftersom anslagstavlorna är deras egendom.

Men trygg känner jag mig fortfarande inte.

Vi satte i alla fall upp lite ny information igår och förhoppningsvis kommer den få sitta kvar. Om ni ser någon som river ner eller förstör så kontakta kårföreningen fistockholmsuniversitet@gmail.com, vi skulle verkligen uppskatta all information som leder oss till att räkna ut vem han är så att han kan ställas till ansvar och förhoppningsvis hamna i universitetets diciplinnämnd utöver själva åtalet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Friday, April 11, 2008

Peters andra mail

Här kommer nu det andra mailet som jag inte publicerade tidigare men som fick min känsla av otrygghet att öka:

Jag har nu rensat Geovetenskapens hus på affischer om Genus, Feminism, "Jämställdhet" RFSU och annat manskränkande material!! Allt ska rivas bort, inget mansförnedrande och feministfascistiskt ska få finnas på universitetet!!Självfallet har jag även kontrollerat er anslagstavla och rivit ner det som ni har.Intressant att ni ville svartmåla mig med att säga att "tavlan har blivit vandaliserad" Ni bör se upp i en ordbok vad vandalisering betyder!

Jag för en kamp mot er som vill förslava mig som man och mina medbröder. Jag är emot er på samma sätt som invandrare är emot rasister och nazister.

Denna kamp tänker jag bedriva mot er tills jag sitter i fängelse eller är död!!!

Om jag vore er skulle jag INTE underskatta mig som fiende!!!
/Peter

Självklart svarar jag inte längre på hans mail. Varför uppmuntra honom? Han är istället anmäld till kåren, polisen och universitetet.

Vi har däremot valt att med vår information om vad som hänt med anslagstavlan även sätta upp en lapp med följande text:

Vandalism är en med uppsåt utförd förstörelse eller otillåten modifiering av en struktur, symbol eller något annat som går mot viljan av ägaren eller den bestämmande enheten för egendomen

Kan man tolka hans mail som något annat än olaga hot?

Efter detta mail bestämde jag mig för att vidarebefodra det och en varning till alla andra kårföreningar som på något vis håller på med jämställdhetsrelaterade saker samt till genus institutionen. Vad kallar man det? Höjd beredskap? Kod röd?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama



Som grädden på moset..

.. så är inte allt utanför olaga hot delen av mitt liv solsken och dans det heller. I lördags så gick jag ut genom dörren och såg att hantverkarna tagit ned grejerna från min balkong (som de först utan förvarning lagt upp på en avsats när de tog bort räckena) låg på marken utanför huset. Min första tanke var att någon skulle kunna sno dem. När jag gick fram för att hämta dem så kom nästa chock: mitt äääälskade mosaikbord var förstört, de måste ha tappat eller kastat det på marken. Sen börjar jag undra var min stora gröna kruka är, tänker att någon har stulit den men efter en stund hittar jag resterna av den i en stor sopkasse.

Play by play:

Jag kommer ut och ser:

Noterar:



Kollar närmre:

Hittar min kruka:
Och så är min lykta förstörd också:

Så många skäl att bara stanna unde täcket...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama






Thursday, April 10, 2008

Lite otrygg faktiskt..

.. och jag hatar att jag låter enstaka knäppgökar påverka mig och hur jag mår. Men det här känns inte helt trevligt.

Jag fick ett nytt mail igår. Jag orkar inte lägga upp det just nu men jag kanske lägger upp det sen. Kontakten med kåren funkar nu bra och förhoppningsvis polisanmäler vi redan idag.

Jag är så trött på detta!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Saturday, April 05, 2008

och folk kallar feminister antidemokratiska...

Fick detta inte helt trevliga mail igår:


Hej!

Mitt namn är Peter. Jag arbetar för mannens rätt i samhället. Mannen har i dagens samhälle inte många rättigheter till ett lyckligt liv. Vi ska kränkas och förnedras i massor. Vi har inga stöd centra som kvinnor har och vi ska alltså klara oss själva.


Överallt i samhället ser man hur kvinnan själviskt tar för sig och bara skyddar sig själv. Hon tänker aldrig på andra män så det rör sig bara om medveten egoism. Så fort kvinnor möts inför rättvisa ska de ryta till så att alla i samhället ska få reda på det. När detta är uppnått ska alla lyda! Män har blivit som slavar under kvinnor och ni verkar vara till freds med det, fascister som ni är.Det råder inget jämställt samhälle, det hela är ett perverst skämt. Sverige är ett materiarkat ett feministisk fascist samhälle!


Jag kämpar mot mans förnedringen och underkastelsen av kvinnan i samhället.


Jag avskyr feminister av hela mitt hjärta och önskar er allt ont i denna värld.


Nu efter att ha sett er anslagstavla "F!" i rosa färg ett flertal gånger fick jag nog. Inget finns kvar längre!!! Jag har röjt bort allt!!! hahahaha!!!Ni ska inte få ha er feministiska manshatande propaganda på stockholms universitet där jag vistas! Efter att ha skövlat er anslagstavla har jag även röjt bort allt jag kunde hitta på alla anslagstavlor i hus A-F. Självfallet så kan jag inte få bort allt till 100% men en stor del har jag hittat och kastat bort!Ni har en envis och inbiten fiende i mig! Tro på mina ord! Ni kommer inte att få ha ert kränkande material uppsatt på SU. Jag kommer regelbundet att kontrollera och röja bort det som ni sätter upp...var så säker på det!


Kanske hittar ni någon tavla avsides som jag aldrig kommer att hitta men det är bra det. På så sätt kommer ingen man att behöva se ert snuskiga sjukliga hat och må dåligt av det. Har ni det uppsatt där många vistas så åker det ner inom en snar framtid!Ni är vuxna människor eller hur? Ni är inte en bunt småflickor från högstadiet? Jag för min kamp mot er eftersom ni är ute efter att kränka oss män.


Nu vet vi var vi har varandra!

"Puss och Kram"

Peter


Jag orkade inte gå in i en diskussion med någon som uppenbarligen inte var intresserad av ett samtal så jag svarade bara:


Jag tycker att det är sorgligt att du inte tillåter oss vår demokratiska rätt att sätta upp information på den anslagstavla som kåren försett oss med i egenskap av kårförening pga dina fördomar och missuppfattningar om feminism och Fi.

Tror du behöver en hobby!

L


Kanske borde haft en mer pedagogisk aproach... Men jag bli bara så trött!


Han var dessutom rar nog att bifoga en bild av vår en gång så fina anslagstavla:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


http://intressant.se/intressant
Blogarama




Thursday, April 03, 2008

Deklarationsdrömmar

Igår kom den äntligen, min deklaration. Jag har haft ångest i flera veckor då jag fått för mig att jag borde få restskatt. Tack och lov hade jag fel.

Precis som varje år när jag deklarerar så slås jag av hur mycket jag måste ha konsumerat. Var har alla pengar tagit vägen, har jag verkligen spenderat alltihopa? Vad har jag köpt och var finns det nu?
Deklarationstider är bra tider för en kritisk reflexion över privatekonomin. Men det brukar inte hålla längre än till maj. Det är bara inse att jag har vissa shopping böjelser som är svåra att stävja. Inget missbruk men ändå... Jag försöker att inte tänka på hur mycket pengar jag kunde ha sparat...

I natt hade jag deklarationsmardrömmar. Jag drömde att jag fick ett mail från ett företag som var mycket upprörda, de hade betalat mig 4000kr för att blogga om sport och nu hade de granskat min blogg och funnit att jag mest bloggade om politik och kultur. Nu ville de ha sina pengar tillbaka. O nej tänkte jag, jag har inte redovisat dessa 4000kr till skattemyndigheten. När jag nästan vaknade kunde jag inte komma på om jag hade fått pengar för att blogga om sport eller inte. Nu när jag är klarvaken inser jag att ingen vid sina sinnens fulla bruk skulle betala mig för att blogga om sport, den enda sport jag egentligen gillar är konståkning... Och några pengar har jag då inte fått!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Wednesday, April 02, 2008

sensuskurs

Idag var jag på cirkelledarkurs på sensus. En både intressant och lärorik kväll. Jag tror jag fick ut mest av diskussionen kring utvärderingar, jag insåg att vi borde utvärdera mer i Fi. Vi har många olika projekt på gång och jag tror att en bättre utvärderingsrutin skulle möjliggöra en snabbare utveckling av vår folkbildning men även för våra politiska kampanjer.

Man inser hur mycket det finns att lära. De planerar kurser till hösten i pr och marknadsföring som jag hoppas att vi har råd att skicka medlemmar på. I dessa tider av varumärkeshysteri så skulle det inte skada med lite kompetensutveckling på den fronten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tuesday, April 01, 2008

packningspanik

Jag hatar att flytta!!! Försöker få ner alla mina saker i lådor, men samtidigt så måste jag räkna ut vad jag inte klarar mig utan under hela stambytet. Jag har redan packat alla mina böcker utom en hylla men viktiga genusböcker jag inte klarar mig utan och plötsligt inser jag hur svårt det kommer att bli att klara sig med bara det nödvändigaste. Jag måste erkänna att jag är en riktig prylsamlare och äääälskar mina grejer... Inte så feng shui...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama