Thursday, April 24, 2008

Den stora bikini-hysterin

Solen tittar fram och plötsligt överfalls vi av det största försommar tecknet av alla. Bantningstips inför Beach 2008. Suck!


Om man ärligt vill gå ner i vikt så borde man

1. börjat tidigare

2. bara lägga om kosten istället för att hoppa på skumma panikdieter.

Kroppen mår inte bra av att gå ner i vikt fort och vad är vitsen med att banta varje vår eftersom man inte orkar göra den permanenta livsstilsförändring som leder till stabil vikt och stabil hälsa?

Om man inte känner för det så stå för det, älska dig själv och dina valkar. Det är ett val du har gjort!


Jag blir så trött, det är sterotypt, osunt och skapar massor av ångest, känslor av otillräcklighet och ohälsa och för vad? 2månader i regniga Sverige med enskilda solglimtar där man kan visa upp sin nybantade rumpa?


Vi bantar på fel sätt och för fel personer. Om man lider av svår och/eller ohälsosam övervikt så ska man självklart ta tag i problemen med ätbeteende eller matvanor, men är man ganska smal och vill gå ner 5 kilo till sommaren så ska man fråga sig för vem? Kroppen mår antagligen ganska bra med sina 5 kilo och om folk inte älskar dig eller tänder på dig som du är kanske de inte är värda det?

Vi är så angelägna att behaga vår omgivning, blickarna från fullständiga främlingar att vi glömmer att behaga oss själva.

Hälsa ja, bantningshysteri nej!

läs ruggiga bantningstips och andra utseendetips inför beach 2008 i blaskan: Aftonbladet, Aftonbladet igen,

Ska ni hoppa på någon av dessa kvällstidningsgrejer tror jag mest på expressens promenad drive!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,http://intressant.se/intressant
Blogarama
No comments: