Sunday, April 27, 2008

Folket vill ha Fi, men till vad?

Responsen från media har varit skaplig i samband med att siffrorna lanserades, 40% tycker att Fi borde ställa upp i EU-valet. Läs i DN.

Min fundering är bara: vaför tycker de att vi ska göra det? Det skulle kunna vara att vi skulle lyfta frågor i debatten som kanske annars kommit i skymundan. Att vi har ett brett (intersektionellt) perspektiv och ser att förtrycken hänger ihop i en komplex helhet, kanske vill de bara ha ett feministiskt initiativ i EU-parlamentet. Alla dessa och många fler är utmärkta anledningar för oss att ställa upp men de är även utmärkta argument för folk att faktiskt rösta på oss också =)

Inför riksdagsvalet 2006 var det många som sa sig positiva till Fi och ville att vi skulle ställa upp. Och de hade rätt, även då fanns det överväldigande många goda skäl att rösta på Fi, men vi föll på mållinjen då folk valde att rösta i regeringsfrågan istället. Denna gång gäller det att hålla fast vid övertygelsen om att det behövs ett feministiskt initiativ i EU-parlamentet och rösta på Fi

Fi, Because you're worth it!*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


* okej, Klyshig och fånig slogan men kul är det...

2 comments:

Veronica Svärd said...

Får man rösta för att fler medlemmar arbetar med att få in externa pengar till Feministiskt initiativ istället? :)

Då kan vi sänka utan problem! Uppropet är ett år för tidigt förresten. Det är bara ordinarie kongress som kan besluta om medlemsavgiften.

tiarafeministen said...

haha, lite svårt att tvinga fram kanske?

Vi vet att det är ett år kvar men vi vill börja lobba redan nu. Under året som är emellan menar vi att vi behöver ha kampanjdriver med tillfälliga prissänkningar och kombirabatter så det blir billigare att handla i t.ex. webbshopen. Så det finns saker vi kan göra redan nu för att mildra slaget för medlemsraset. Det är också en del av uppropet!

Vår övertygelse är att en lägre medlemsavgift skulle ge störe medlemsantal och därmed minst lika mycket pengar.
Det arbete som en aktiv medlem lägger ner är värt otroligt mycket mer än 300kr/år. Om ribban för att komma in är för hög riskerar vi att förlora folk som kanske inte är penningstarka men som skulle kunna tänkas jobba skiten ur sig.

Medlemsantalet är viktigare än inkomsterna, medlemmarna är viktigare än pengarna =)