Wednesday, October 31, 2007

Nejhe, då gick inte det då

Tror någon att jag fick något pluggat? Nej, inte jag heller.

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , ,

Jisses vad timmarna flyger

okej, det ska erkännas: jag gick inte upp när klockan ringde imorse, jag tog en liten sovmorgon. Problemet är att när jag sedan sovit så insåg jag att det var en massa andra saker som jag också borde fixa...
Så sen spenderade jag 2½ timme med att ringa, skriva ut och maila. Allt för Fi's räkning...
Sen skulle jag "bara" ringa Carl-Johan för att boka den där intervjun, men då undrade han om vi kunde göra det direkt.. så ja, då blev det så..

Nu är jag ca 5timmar efter i min tidsplan och som vanligt så är det studierna som fått lida. Ska nu bums ta itu med det jag eg skulle göra. Måste pressa nu, ska ha Fi Stockholm kampanj möte ikväll.

Just ja, måste ju åka och kopiera också... Helskotta!

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Tuesday, October 30, 2007

Att göra ett utskick

Det är inte klokt vad tid saker tar. Att skriva ut själva utskicket tog sjukt mycket längre tid än jag räknat med. Att hitta rosa kuvert i rätt storlek var en pärs även det. Alla rosa kuvert var mycket dyra... Men inställd på rosa-kuvert som jag var så köpte jag dem ändå. Det finns inga pengar till detta utskick i FiRS så jag betalar det själv, alltså skadar jag ingen annan än mig och min plånbok!
Om någon annan tycker att det är tragiskt att FiRS har så lite pengar till att genomföra sina projekt och informera sina medlemmar så sätt in en slant på Pg: 30 29 31-1

Sen skulle det ju jobbas också...

Väl hemma så skulle utsicket göras klart, skrev såklart fel på en av de dyra kuverten. Sen skulle allt annat i också. Detta utskick gick endast till boende i Huddinge eftersom de är fokus i Huddingekampanjen, därför innehöll utskicket utöver brevet, 2 foldrar, 2 olika pins och ett FiRS visitkort. De dyra kuverten visade sig ha mycket dåligt klister så att få ihop dem var inte heller en baggis.. nåväl, nu är det klart!


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

foldrar, flyttstäd och choklad

När man går upp 05.15 och åker till Huddinge för att dela ut foldrar så är man inte helt pigg resten av dagen vilket jag också fick känna av.
När jag ska gå till tunnelbanan regnar det, suck! Tack och lov kan man stå under tak utanför Huddinge pendeltågsstation. Jag och Veronica (de två musketörerna?) ställer oss och delar foldrar. Det var färre männsikor denna gång vilket jag misstänker beror på sportlovet. Men reaktionerna var mycket positiva. Detta är bara andra gången vi gjort något där och folk känner igen oss, säger att de redan fått en folder och att de läst den. Flera gånger så går folk förbi, u-svänger och kommer tillbaka. Det känns bra, som att det går framåt.

Veronica var tvungen att åka till jobbet, men jag var uppe i så höga varv så jag gick runt och satte en folder på varje pakethållare jag kunde hitta. Tog ett varv i Centrum och åkte sedan hem.

En halvtimme efter hemkomst kommer Jeppsican och hämtar mig. Hon behöver nämligen hjälp att flyttstäda så i ca 7 timmar gör jag inget annat än att städa. Efter det är jag HELT slut, har sovit max 4 timmar och gjort allt för ansträngande saker.

Hem igen, packa kläder och saker till morgondagen, hem till Jeppsican som har lovat att utfodra mig som tack för hjälpen. Hon lagar mat och jag kryper ned i hennes badkar, har i choklad-badskumm, Jeppsican tänder ljus och ger mig ett fat med små chokladbitar (med nougat i).
Det var himmelskt, synd bara att jag var så trött att jag knappt orkade njuta av det...

Idag skulle jag inte börja så tidigt så jag föreställde mig att jag skulle få sova ut men fick in en sjukskrivning 06.23 som tog hela sovmorgonen att lösa.

Bara i mitt liv säger jag, bara i mitt liv...

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Monday, October 29, 2007

Vardagsaktivism och hemside-texter

Jaha, vad händer när tiarafeministen inte bloggar? Har hon tagit en paus då? Knappast, det är snarare tvärt om, ibland är det så mycket Fi och så mycket jobb att jag knappt hinner sova.
Som den här helgen, jag har skrivit klart breven som ska ut till medlemmarna i Huddinge, skrivit en text om feministisk powerwalking till nationella hemsidan och skrivit en verksamhetsberättelse samt förslag på kallelse till F! Stockholm Kampanjs årsmöte. Jag har e-postat, bokat lokaler och surfat runt för att titta på andra mindre partiers valstrategier i lokalval.

I fredags levde jag som jag lär. I samband med att jag jobbade i Bällsta så passade jag på att sätta upp 2 affischer och dela ut foldrar i området. Det kallar jag vardagsaktivism.

Det är min nya giv. Jag som åker runt och vikarierar så mycket måste ju ta tillfället i akt att sprida lite Fi på platser jag inte annars skulle besöka, ska jag ändå promenera förbi ett villaområde eller en anslagstavla varför inte passa på.
Nu ligger det alltid en bunt foldrar i väskan, så fort jag åker lite längre är affischer och häftpistol men, för man vet ju aldrig vad man kommer att passera…

Måndagen startas med en ny flygbladsutdelning i Huddinge. Samling kl. 07.00 och så drar vi en timme i morgonrusningen. Det brukar ge ganska god utdelning. Planen är att när jag nu redan är där rekognosera terräng lite och affischera när möjligt!

Sen ska jag åka vidare ut till Stockholms Universitet och sätta upp lite lappar om kårföreningens möte den 6/11 kl. 18.00
Har även hört ryktas att det ska vara slut på foldrar på vår infotavla utanför biblioteket så jag ska ta tillfället i akt att fylla på lite!

Ska även försöka ta mig in till Nordins vid Medborgarplatsen och kopiera upp lite foldrar och andra viktiga papper. Ska även köpa lite färgglada kuvert så att våra utskick verkligen syns bland alla räkningar.

Så jodå, här blir det Fi…


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Monday, October 22, 2007

Trist vad man missar

Jag hade velat vara här.
läs mer här.
http://intressant.se/intressant
Blogarama


Saturday, October 20, 2007

lite mer hyfs

Jaha, så var det dags för lite mer tips på hyfs i lokaltrafiken.

På pendeln kan man ibland se tre säten på rad, av någon anledning är det alltid tomt i mitten så man måste klämma ner sig mellan två trafikanter. Är folk så kontaktfobiska att de inte pallar att sitta brevid någon annan om de inte håller på att falla ihop av trötthet?? Inser de inte att det blir mer kontakt när någon ska gnugga sig mot deras knän för att ta sig in?? För att inte tala om att pensionärer skulle kunna bryta lårbenshalsar och jag vet inte vad under sina försök att ta sig emellan.

Suck!

Tänk till lite!!

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Thursday, October 18, 2007

ångest, superångest, tentaångest

Gaaaahhhh!!!
Jaha, då var det dags att lämna in sista deltentan. Men det går inte så bra. P.g.a. envis arbetsnarkomani har jag jobbat trots att jag är sjuk och har därmed inte förstått ett ord av allt jag däremellan försökt läsa, har alltså inte ens läst allt, ännu mindre börjat skriva. Ska imorgon på jobbet försöka pressa det sista unset ur mig själv för att bli klar men det ser mörkt ut.
Har därför lovat mig själv att om jag inte är klar till 18.00 (då tentan ska vara inne) så ska jag bara fortsätta skriva tills den är klar och den måste vara inne före måndag. Annas är risken att jag sitter med ytterligare en oavslutad kurs p.g.a. uppskjutet delmoment eller rest.

Suck!

Andra bloggar om: , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Barnen smygs till, suck

Barngrupperna i förskolan ökar, i smyg!?! Men nu har lärarförbundet fått nog!
Bra, varken personalen eller barnen kan må bra i den miljön, och hur blir det med pedagogiken?
Barnen är inte boskap som lärarna ska valla runt i någon slags verksamhet utan förskolan ska vara en plats där små individer kan leka, lära och utvecklas.

suck!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Wednesday, October 17, 2007

JAAAAAAaaaaaaa!!!!!!

Stureplansprofilerna dömda och det känns så skönt. Det beyder så mycket att veta att en kvinna kan vinna trots berusning och tidigare sexuellrelation.

Tjejen sjäv tror liksom jag att detta ska göra att fler vågar anmäla. Detta tycks många vara överens om.

Killarna har överklagat men chanserna för att fallet ska tas upp i HD verkar vara små.
De verkar mycket överraskade av beskedet, man tycker ändå att de borde ha förstått det allvarliga i situationen, massor av skyldiga nekar och blir dömda ändå men det verkar inte ha funnits i deras föreställningsvärld. Kanske borde de även ha förstått att sos-samtals bevisningen skulle påverka domen.

Så om jag som kvinna ska göra en lista över vad som krävs för att fälla en våldtäcktsman så ser det ut såhär:
1. Bli ordentligt skadad
2. säg nej supertydligt
3. anmäl direkt
4. Ha lite flax, kanske har förövaren ringt ett samtal, skickat ett sms eller berättat för någon.
5. Verka trovärdig
6. Håll ut, överklaga, kämpa vidare!

Suck, hade det inte bara varit bra med lite samtyckeslagstiftning? Killarna skulle ha mycket svårt att förklara hur de förstått att kvinnan samtyckte.

Så domen positiv för alla kvinnor, rättsystemet har återupprättat en del av sin trovärdighet men det finns en sak som bekymrar lite:
Hur är det med folk som håller på med S/M fast helt frivilligt, med stoppord, i förväg överenskomna gränser mm? Är inte samhällets syn på dem lite skadad av hela den här processen? Skulle gärna se att media tar tag i frågan och synar alla oseriösa vålds-sexare som inte inser att de måste ha stoppord och överenskommelser. Kanske söndagsbilagorna kan ta tag i denna fråga, lite S/M skola, de gillar ju sextips i sina bilagor!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tuesday, October 16, 2007

sömnlöshet, flygblad och lite allmänt hyfs

Natten var lång och sömnlös, jag var trött men kunde inte somna. Tillslut la jag mig med huvudet i fotändan och somnade efter en stund.

Typiskt då att väckarklockan ringde 05.15 så att jag skulle masa mig upp och åka till Huddinge för att dela ut flyers kl 07.00 på morgonen. Vi var tre tappra som stod i morgonrusningen och delade flyers. Min hals var inte helt nöjd med att jag stod i den fuktiga, kalla morgonluften och sa "godmorgon, lite information från feministiskt initiativ" i över en timme... Nu är jag extra rosslig och dann.

Och så till hyfset då, vill bara ventilera min ilska över folk på tunnelbanan som inte flyttar in när platsen brevid dem blir tom. Varför inte bara flytta in istället för att låta folk med gigantiska ryggsäckar knöla sig in med risk för att knocka sina medresenärer. Nej, skärpning!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Saturday, October 13, 2007

tiarafeministen vs. kroppens begränsningar, rond 2475

Efter att ha jobbat 16 dagar i sträck bestämde sig kroppen för att sluta slåss mot alla bakterier som angrep den och lägga sig till ro. För kroppen innebar detta sömn, ledig tid, ett vamt bad och mat. För tiarafeministen innebar detta mest att nästa veckas arbetsbörda blev tyngre.

Jag hoppas verkligen att medlemsvärvningen går framåt nu, jag längtar efter någon man kan ringa när kroppen sviker och lämna ansvaret till. Nu blir det bara kortare tid för att göra mer saker!

Kroppens osamarbetsvilja leder dessutom till att helgens feministiska power-walk blir inställd.
suck!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Wednesday, October 03, 2007

kanelbullar och tentaångest

Idag är det kanelbullens dag, jag funderar på om jag ens har tid att köpa en kanelbulle...
Just nu jobbar jag så mycket att jag knappt kan andas, jag känner mig lite klaustrofobisk i mitt liv, jag får inte plats för att det är så mycket annat som trycker och klämmer.

Tentan ska jag börja skriva idag, har nu läst om det mesta, kan fortfarande inte påstå att jag förstår allt, frågan är: gör ngn annan det? Fejkar de bara eller har de verkligen greppat alla dessa teoretikers knepiga tankar? Jag avundas mina kursare och deras superhjärnor...

På måndag ska jag gå i ide, det verkar vara det enda rätta!

Mikael ringde igår och frågade hur det går ihop att jobba så här mycket när man kämpar för 6 timmars arbetsdag. Jag sa såklart att jag kämpar för att förändra världen, inte låtsas att världen är en plats den inte är eller att saker funkar som i visionen när det inte är så.
Om jag jobbade 6h/dag 5dagar i veckan nu så skulle jag:
1. ha fått ett nytt jobb
2. Antagligen inte tjäna nog med pengar ( om man utgår från min nuvarande timmlön).
Alternativt så skulle jag ha dött och hamnat i himmelen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Tuesday, October 02, 2007

Slutet gott allting gott?

Det började så bra, det började med att jag sov. Sömn är en lyx jag sällan kan unna mig.
Det ringer från jobbet, en assistent har inte kommit och efter det brakar hela helvetet löst. Jobben knasar sig, telefonen knasar sig, jag glömmer saker som jag behöver, jag snubblar och gör illa foten, jag är trött, jag är vimsig och jag har inte skrivit en bokstav på min hemtenta idag. Suck!

Men om vi nu säger att foten klarar sig, schema strulet går att lösa, tekniken slutar bråka och jag blir klar med min tenta, är då allting gott?

Nja, svårt att tro. Med tanke på hur detta sliter på min kropp, hur allt detta arbete tynger mitt psyke, sömnbristen, att jag glömmer att äta, all skräpmat, allt socker och allt koffein? Nej allting ordnar sig inte för att det slutar gott, det bara låter bli att bli värre!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Monday, October 01, 2007

Nya direktiv för sjukskrivningar skrämmer mig

Jag vet att det ska göra det mer rättvist, att det ska bli bättre, enklare, mm men jag är skraj.
Jag vill inte se dessa nya regler användas emot människor. Och vadå en vecka, max två för ryggskott? Som det ser ut i vården idag har man inte nödvändigtvis fått en tid på vårdcentralen vid det laget. Måste inte kraven matchas med hjälpen man får??

För det kan ju inte vara rimligt att man varken ska få hjälp eller sjukskrivning? Och vem ska hitta ett jobb som jag kan utföra efter mina skador?

Nej tack, jag vet att tanken är god men jag har tappat tron.

Läs mer i DN eller förfasas över att kvaliteten på vården sjunker...

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


ett poäng till marx

Jaha, lite deppig som jag var efter dagens föreläsning valde jag att gå på stan och köpa en tröja, ett par vantar och lite strumpbyxor. Och allt kändes bra en stund. Nu några timmar senare tänkter jag "jävla marx, han hade en poäng" alienation, konsumtionssamhälle, varufetishism... jag försökte köpa mig lycklig och misslyckades såklart.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

kampen mot tiden, kroppen och det sunda förnuftet

Vad pratar jag nu om? Jo, mina studier såklart. Jag går på föreläsning idag och det är smärtsamt uppenbart att de personer som pluggar heltid och kanske jobbar lite varannan helg har fattat betydligt mer av veckans texter. Det kan bero på att jag har proppat in text på resor till och från jobbet, på lugna stunder och i spärren. Sammanhanget försvinner lätt när man aldrig tycks läsa mer än 10min in sträck. Till råga på allt så kommer jag mellan mån (idag) och fredag jobbba 50h vanligt lönearbete. Tentan ska vara inne 17.00 på fredag.

Så jag försöker kämpa mig dit genom att ignorera sömnbehov mm, men det ger mig bara huvudvärk och skapar ännu mer läsförvirring. Tiden räcker inte till, kroppen och jag har olika agendor och någonstanns så tror att att detta måste anses vara omöjligt, men skam den som ger sig...

Om jag bara kan ta dessa poäng så skulle jag kunna ta csn från vårterminen och även om tanken är mer eller mindre avskyvärd så känns det på något sätt säkrare än det ekonomiska-limbo jag lever i nu.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama