Saturday, July 26, 2008

Jag har glömt hur man slappnar av..

.. och bara har kul.

Det slog mig medan jag åt frukost. Alla som ska jobba i parken mm pratar om att de inte vill missa ditt eller datt. Jag har inte ens funderat på det. För mig har pride bara blivit ett till jobb.

Tragiskt.

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Friday, July 25, 2008

prepride

Som den överambitiösa männisika jag är så åtog jag mig att inte bara fixa med Feministiskt initiativs närvaro i Pride park utan att även organisera Feministisk träffpunkt. Ett antal feministiska organisationer kommer att vara representerade.

Därav kan man utan tvekan konstatera att jag sedan jag återvände från min semester har setat klistrad framför datorn med en telefon vid örat och i dagsläget är helt överarbetad. Och trots detta återstår en hel del förvirring och oklarheter.

Jag är kort sagt helt slut men hoppas att energin ska tillta i helgen.

Är även bekymrad över vad detta gjort med min kropp då min nacke knakar oroväckande.

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Wednesday, July 16, 2008

tvättstugeäckel

Som om det inte är illa nog att man måste ha tvättstugan på semestern (!?!) så visade det sig att tvättstugan hos Farmor och Farfar var kanske den äckligaste tvättstuga jag någonsin besökt och det vill inte säga lite...

Medan finaste flickvänen sov (morr) så brottades jag med ondskefullt mögel och tvättmedelsrester.

Man skulle kunna tro att det skulle vara ganska bra klass på tvättstugan här med tanke på alla städinstruktioner, faktumet att det finns tre moppar och en stooor skylt där det står att man ska anmäla ostädad tvättstuga till hyresvärden. Men i efterhand så inser jag att dessa skyltars existens inte är ett tecken på sund tvättstugesyn utan ett desperat försök att skapa sådan.

Nåväl, nu är kläderna rena och semestern kan åter börja. Slappna av är inte min starka sida och idag när jag sträckte på mig så knakade det i axlarna så jag blir rent bekymrad. Suck.

Men ikväll blir det bio, nya Narnia filmen, Caspian prins av Narnia. När jag var liten, kanske egentligen för liten så läste mamma högt för oss, vi jobbade oss igenom hela narnia krönikorna (7 böcker). När jag för ett par år sedan var i London så köpte jag dem på engelska och läste om dem. Som vanligt konstaterade jag att böcker alltid är bättre på orginalspråk. Detta tycks vara en extra sann sanning när det gäller barnböcker. Kanske delvis på grund av att många av karaktärernas namn är ordlekar. I Harry Potter t.ex så heter en självisk och självkär karaktär för Lockheart, översatt till svenska: Lockman.

C.S. Lewis var tydligen en mycket kristen person och har fört in mycket kristen moral och mycket antydningar mm i sina böcker. Lustigt med tanke på att de sällan ber eller talar om Gud i böckerna. Mycket skickligt inmanipulerat helt enkelt. Men jag vet inte om man tar någon större skada, jag älskade både böckerna och de tv dramatiseringar som alltid gick på jullovsmorgon och jag är inte direkt troende.
Lite tråkigt är att de aldrig filmatiserar Hästen och hans pojke eller Min morbror trollkaren. Trist men de kanske inte är de mest boxoffice vänliga böckerna. Däremot ger de tillsammans med de andra en mycket bättre bild av landet Narnia.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tuesday, July 15, 2008

den eviga tidsoptimisten

Hopplös som man är så går jag runt och inbillar mig att jag snart ska få en massa lugn och ledig tid att svara på mail, blogga osv. Men självklart är det inte så. Just nu befinner jag mig utanför Uddevalla där min Farmor och Farfar har sommarstuga. Dagen har inte innehållit mycket men har trots detta tagit upp all tid. Jag glömmer ofta att räkna in den tid det tar att faktisk umgås och att kvalitetstid inte kan bokas in under tidspress.

Hade ett långt och viktigt samtal med Farfar idag. Han är 90+ och ser knappt alls och hör dåligt. Nu har han hittat en knuta på sin prostata och berättar att när han var på sjukhuset för att undersöka det så förklarde de för honom att de inte gör test för att se om det är cancer eftersom han är äldre än 90år. Han är vid fysisk god vigör, stark och rask. Han har en livsvilja, något som många yngre saknar men vägras hjälp för att han anses vara för nära döden. Jag tycker det är otroligt hemsk, hur mycket känner man att man är värd när man förvägras hjälp till överlevnad.
Och detta är inte första gången det händer, han har många gånger förr fått höra att pga hans höga ålder så är det "ingen vits" att operera eller rehabilitera.

Sen är han en envis get på andra sätt, min Farmor är 10år yngre men fysiskt sett mycket sjukare, fibromylargi främst. Utöver "kvinnorsjukdom" bär hon också med sig ett av de tydligaste bevisen på vad som händer när vi fastnar i kösroller och lever enligt dem. Farmor var hemma med barnen, jobbade deltid när de var större. Hon har mindre pension än vanligt CSN. Och folk undrar varför man blir feminist... Hon skulle behöva hemtjänst för att orka hålla igång men de har inte råd och även om de hade råd så vill Farfar inte ha främmande människor runtrotande i sitt hem. De vill inte förstå att det behövs och min pappa vägrar förstå hur illa det verkligen är. Jag tror att de skulle kunna ha lite hemtjänst om de bara prioriterade om, men de ser inte hur jag menar. Som vanligt är det lättare att lösa andras problem än egna. Man ser ju saker ur ett annat perspektiv, utanför vanor och cirklar.
Jag träffar dem bara ca 2ggr om året. De har svårt att åka till oss och vi kan inte göra oss tid att hälsa på dem. Det brukar bli en vecka till jul och en vecka på sommaren. De senaste 3gångerna vi har träffats har jag legat på om detta med lättare hemtjänst, men utnötningsfaktorn funkar inte när man tjatar på distans.
Lobbar nu för att släkten ska skramla pengar och till jul köpa in en storstädning åt dem. Tror ett sånt ryck gör det både lättre och roligare att kämpa vidare med det vardagliga.

Farfar hade kopierat upp ett brev som farbror Eriks ex fru hade skrivit där hon beskrev hans liv de sista åren, alla turer in och ut på sjukhus och rehab. Jag grät. Hatar att han vanvårdades så, att ingen brydde sig där han låg, eller att de inte hade möjlighet att bry sig.
Farfar berättade att Erik ej kunde dricka själv utan behövde någon som höll i glaset och att han varje kväll påminde om att han ville dricka innan de gick eftersom nästa chans var ganska sent dagen efter. Men de flesta kvällar glömde de/hade inte tid med honom och hans törst utan han fick ligga hela natten utan vatten, törstandes.
Man upprörs över hur sällan gamla får tvätta sig men dricka vatten?!? Vad lever vi i för välfärdsstat när våra gamla får vänta in timmar på ett glas vatten? Ingen värld jag vill vara med och upprätthålla i alla fall. Vi måste ta krafttag nu, det ska inte vara någon slutförvaring eller känsla av att vara förbrukad, onödig och till besvär. Det ska vara människovärde till sista sekunden!

Jag har tidigare skrivit om Erik och hans onödigt plågsamma död här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Sunday, July 13, 2008

Aha!

Har nu hittat blogginlägget från Aftonbladet som folk smsat om.

Här.

http://intressant.se/intressant
Blogarama

mer än bara helvetesgap eller vad är ett dubbelrum?

Att boka hotell är tydligen inte min starka sida. I Umeå så fick vi en dubbelsäng men en glipa emellan som man gjorde sig illa på hela tiden. Denna döptes som några av er kanske mins till helvetesgapet. Men om det var helvetsgapet vet jag inte vad man ska kalla kvällens sovsituation.

Jag har alltid varit under intrycket att om man vill ha ett rum med dubbelsäng bokar man ett dubbelrum och att om det finns rum med separata sängar så säger dom det när man bokar. Men idag har vi bokat ett dubbelrum på Sjöfartshotellet i Oskarshamn och här har vi ca 80 cm mellan sängarna som inte går att skjuta ihop pga ett väggfast nattduksbord. Suck! Det positiva är att sängarna är otroligt mjuka och att det är ett svanenmärkt hotell. Sätter mitt hopp till att morgonens frukost ska hålla så pass hör klass att min övergripande boendeupplevelse ändå ska vara god.
Vi bråkade lite om detta med sängarna men de hade tydligen bara två rum med dubbelsäng på hela hotellet med mer än 30rum. Sjukt. Om ni spanar in länken så ser ni att bilden på hemsidan är av en dubbelsäng.

Vi begav oss ut för att hitta lite sen middag och hamnade på en grekisk restaurang som heter Akropolis (vad annars?). Otroligt gott, finaste flickvännen fick vad hon påstod var perfekt tillagad kyckling. Själv fick jag den universella vegetariska biffen. Samma biff som vegetarianer sverige över får i sina burgare, skolkök, på restauranger mm mm. Men klyftpotatisen var god, tsatzikin väldigt god och de hade riktiga oliver (alltså inget paprika tjafs utan riktiga kalamatioliver som var fasta och goda). Så helt ok betyg även från min sida.

Trots brett utbud av tv-kanaler har finaste flickvännen lyckats hitta ett i mina ögon genomtråkigt program och jag har satt på hörlurarna till datorn och lyssnar på musik och surfar istället.

Snart dags att koja.

Om det finns någon berest person som läser detta så skulle jag verkligen uppskatta ett förtydligande på vad man har rätt att vänta sig när man beställer ett dubbelrum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

att packa och resa vidare

Morgonen ägnas åt att packa och städa. Detta är nackdelen med att hyra en lägenhet istället för att bo på hotell. Extra så eftersom jag verkligen avskyr att städa.
Nästa anhalt är västkusten och farmor och farfar, lite spännande med tanke på deras homofobi och inställning till min bisexualitet. Extra så eftersom jag i år tar med finaste flickvännen.
Det blir övernattning i Oskarshamn där jag faktisk aldrig varit förut, sen åker vi förhoppningsvis via jönköping och John Bauer museum. När jag var liten hade jag en bild av prinsessan Tuvstar vid tjärnen i mitt rum och en sagobok illustrerad av John Bauer så för mig är hans bilder inte bara vackra utan också en del av min barndoms fantasisagor och berättelser. Han har format min bild av hur ett troll ser ut, hur skogen är fylld av liv och hemligheter.


Generellt så var min barndom fylld av prinsessor, sagor och mystik. Och folk undrar varför jag trivs så i tiara.

Sitter fortfarande och skrattar lite år Lars Ohlys kommentar om FRAlagen och stadsministern. Vågar inte citera exakt men "Fredrik Reinfelt kallar sig för en lyssnade politiker, inte visste jag att han menade att han skulle avlyssna folket" ungefär. Fantastisk sak att säga. Är lite ambivalent till det talet, dels detta lysande och sedan "männsikor, kvinnor och barn". Suck.

Har höga förhoppningar på hotellsängen i Oskarshamn, blir det ett nytt helvetesgap så blir jag tokig!

läs även om John Bauer på wikipedia.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Saturday, July 12, 2008

När kvinnor inte fick vara människor..

.. och inte heller barn.

Nu kanske ni tänker er att det kommer en historia om det förflutna, faktumet är att historien handlar om vad som hände i Almedalen på lördagen.

Jag stod och lyssnade på Lars Ohly idag, plus till honom är att han som enda partiledare pratade om europaparlamentsvalet och var tydlig med deras inställning till det. Skönt att inte vara den enda partipolitiska organisationen som kommer ihåg att pratandet om politiken bör föregå den faktiska omröstningen.

Däremot lyckades han groda till det å det grövsta när han pratade om Israel-Palestina konflikten. Han sa att kriget drabbar: männsikor, kvinnor och barn. Jag höll på att sätta i halsen i ren förvåning över att det ens är möjligt att groda så utan att komma på sig själv och rätta det direkt. Blir det måna internt spöstraff? De v-medlemar jag pratade med verkade inte förståvarför jag undrade det. Verkade snarare se det som en miss som lätt kan hända. Käns lite jobbigt.

Vi grodar oss alla, men vilka grodor vi gör och om vi kommer på det själva eller inte vad säger det om oss? Konceptet freudianska felsägningar har ju ändå en poäng, finns det något undermedvetet som ligger och lurar? Och finns det en likhet med felsägningar och grodor?

Såg någon av er yours truly på rapport? Härligt att se lite tiara i TV.

Fick även veta att en bild på mig där jag står och fixar i tältet samtidigt som de fotar Gudrun ligger på ABs hemsida eller blogg.. hittar inte den själv.

Har fått otroligt mycket beröm för mina snygga visitkort under veckan, kul.

Måste återigen sova men ska under morgondagen och framför allt på måndagen försöka sammanfatta veckan med mer analys och mer funderingar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Friday, July 11, 2008

Almedalen dag 5 etapp 1

Kastade mig upp på morgonen för superintressant frukostseminarium. Därefter raka vägen till tältet, lunch, föredrag, hålla tal, packa ned tält, kollapsa i soffa.

Detta är alltså min dag i korthet. Återkommer med mer detaljer när jag är i form.


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Thursday, July 10, 2008

Almedalen funderingar

Har missat mycket av veckan pga hälsan, avstår ikväll från att ge mig ut och mingla, igår gick jag hem tidigare för att vila. Lovar mig själv att vara i högform till nästa år. Ska sova en vecka innan.

Imorgon ska jag försöka ta igen alla missade seminarier genom att gå på i alla fall 3. Sen blir det lite tal vid Donners plats. Har en ambition att skriva ett nytt tal tills dess. Får se hur det går, verklighet och ambitionsnivå har inte riktigt lyckats jämka sig. Jag ger efter för kroppen och tröttheten. Fast det är nog ganska sunt.

Veckan är snart slut, deppigt.

Vi har pratat mycket om mingel denna vecka, hur ska man mingla, var ska man mingla och med vem. Tror inte jag är en strategisk minglare, i egenskap av ordförande för Fi Region Stockholm så kanske jag borde vara det, vad vet jag. Jag minglar mest på intresse och delvis på slump. Fast de mingel jag har haft tid med har varit riktigt trevliga.

Tältet har under dagen varit härligt, känns så skönt att ha det, lite av en fast punkt. Folk är även glada av att vi fått den plats där nationaldemokraterna tidigare stått. Folk har kommit fram och tackat för att vi varit där bara av den anledningen.
Idag sålde vi även den paljett Fi-tröja som jag suttit och broderat på. Alltid skönt när ens hantverk uppskattat =)

Nej, nu säger kroppen ifrån och det är dags att sova igen...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Dag 4 etapp 2

Debatten gick mycket bra. Lustigt nog gick jag straxt efter och tog ett glas vin. Fast jag har ju aldrig försökt lura i ngn att jag är nykterist bara för att jag är för en restriktiv alkoholpolitik... Ligger ändå i lä med delar av mina meddebattörer på högerkanten som mer eller mindre satt och skröt om hur dom åker till Finland och Danmark och lastar hem sprit.

Moderata ungdomsförbundet, Centerpartiets ungdomsförbund var mest tongivande på den fronten och förespråkade slopat monopol, sänkt skatt anpassad till EU och legalisering av lättare droger. Det är så man blir mörkrädd.

KdU dubbelmoralade sig genom att först säga att vi ska stötta föräldrarna att se till att barn inte börjar med droger och alkohol (vilket i sig är vidrigt, lägga samhällets ansvar på föräldrarna, hur ska det gå med barn till missbrukare?), men sen sätter han sig och säger att han vill införa obligatoriska massdrogtester av skolungdomar eftersom annars så skulle föräldrarna inte tillåta det. Hur ska han ha det egentligen, kan eller kan inte föräldrarna hantera detta. Suck och stön!



Mp´s dag var trevlig. Marias tal gav kängor åt alla håll och som förväntat så var det mycket prat om miljön. Skarpt, bra och genomtänkt. Jag är mycket imponerad!



Pratbar efteråt, ganska intressant. Birger Schlaug är en skum typ bdw, gillade verkligen honom när jag var liten och medlem i grön ungdom, men saker förändras, just nu känns han mest som en gammal gubbe.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,



http://intressant.se/intressant
Blogarama




Sexköp i Thailand

Fick för en tid sedan denna intressanta länk av Axel. Har tänkt blogga om det hur länge som helst men har bara inte haft tid.

Antar att detta är det närmsta jag kommer.

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Dag 4 etapp 1

Hej och hå. Upp tidigare idag. Vi har äntligen fått tältplats i stan, superplacering på Donnersplats.
Morgonen har alltså ägnats åt tältinredning och annat fix. Stod sedan i tältet till 11.00.
Har handlat och lagat lunch (kan omöjligt äta ute i denna skräpmatsstad).
Sitter nu och laddar det sista inför kvällens debatt på temat Alkoholpolitiken om 20år.
Jag kommer sitta tillsammans med en massa representanter för ungdomsförbunden.
Som ordf. för Fi Stockholms Universitet antar jag att jag är det närmaste ett ungdomsförbund man kommer =)

Känner mig lite deppig över att trötthet och en massa oväntad administration har hindrat mig från att mingla runt och lyssna på alla intressanta föredrag.
Finaste flickvännen har blivit varm i kläderna och skuttar runt på olika seminarier och debatter. Är lite avundsjuk.

Har bilder på fina tältet, de kommer upp senare.

Vad gäller Göran Hägglunds tal igår så kan man säga att Mona överskuggade honom totalt, alla som kommer efter kommer ha mycket att leva upp till. Till råga på allt så stod han och läste innantill, hur kul är det??? Fullständigt oengagerande. Suck!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

dag 3 i backspegeln

Gårdagen var ett töcken av trötthet.
Sovmorgon, möte, träffade lite folk. Hem, vila. Östercentrum, hålla tal. Handla mat, laga mat, sova. Kvällen spenderades på en del av talet, sen pra pratbar och därefter begav vi oss ut på middag (otäck pizza igen...)
sen mer sömn. Börjar undra om jag är lite sjuk.

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tuesday, July 08, 2008

Dag 2 etapp 2

Efter morgonens strapatser drabbades jag av monstersmärtor i huvudet och blev sängliggande till ca 15.00
Jag han knappt upp och renskriva mitt tal fören det var dags att bege sig ned till Donnersplats och hålla det. När vi kommer dit visar det sig vara ngt slags strul med ljudet, trots 2miljarder dubbelkollningar så finns där nämligen ingen ljudanläggning. Så i panik kör vi ner vår egen lilla ljudanläggning och drar igång ca 20min försent.

Lite nervöst var det men det gick ju bra. Och kul var det, jag älskar ju att hålla tal och prata med folk. =)

Sen gick vi och lyssnade på ett annat tal, nämligen Mona Sahlin. I år var hon mycket, mycket bättre än förra året, hon gick ut hårt med krav och besked, gav kritik och levererade lösningar. Dynamiskt och bra.
Hon tog även upp jämtälldhet som en viktig fråga. Däremot var det inget EU prat, men det verkar vara en allmän grej, man märker inte att det är Europaparlaments val om bara 1 år.

Nu ska jag krypa till kojs, fortfarande inte helt återställd från sömnbrist och huvudont.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Fakta gör inga feminister

Här kommer talet jag höll idag på Donnersplats

För några dagar sedan blev jag tillfrågad om vad jag skulle prata om här i Almedalen, så jag satte mig ned och funderade på vilken fråga jag skulle lyfta. Vad behöver feministiskt initiativ förmedla?

Medan jag satt och gick igenom de olika sakfrågorna som vi kämpar för så insåg jag att jag vill prata med er, inte om de enskilda sakfrågorna, utan det som ligger bakom sakfrågorna. Vi hamnar allt för ofta och allt för lätt i en diskussion om siffror, statistik och utredningar. Men i sanningens namn är detta bara stödbevisning.

Varje dag anmäls ungefär 6 våldtäkter i Sverige, men det är inte därför man blir feminist.
Det skiljer ca 4000kr mellan mäns och kvinnors löner, men det är inte därför man blir feminist.

De politiska partierna är eniga om att detta är allvarliga problem, några av dem är feminister, andra inte.

Kunskapen om kvinnors underordning ger inte nödvändigtvis insikten om att den underordningen är en del av en struktur. Vissa sticker huvudet i sanden så fort man nämner ordet, andra ser att maktstrukturen finns men ser anser den underordnad andra strukturer.

För att bli medlem i eller rösta på en politisk organisation så måste man inte vara enig i vareviga sakfråga. Men man måste vara enig i grundtanken, ambitionen, strävan efter samma mål.

För oss är målet att utplåna den struktur som vi ofta refererar till som patriarkatet, vi ifrågasätter de normer som delar upp världen i normalt och onormalt, när det normala anses överordnat det andra.

För att vara feminist, för att vara Fi-väljare så måste man se att det går en rödtråd av makt genom vår tillvaro. Den finns där från när vi föds, den osynliga handen som uppfostrar oss. Det är de handlingar som kommer på oss själva med att göra, där vi utan att nödvändigtvis mena det fördelar makt efter fördomar om kön, sexualitet och etnicitet. Det är de kraven vi känner, som ingen behöver kräva, som vi känner oss tvingade att leva upp till. Det är rösten i dig som begränsar dig genom att säga att något är okvinnligt, eller omanligt. Den måttstock med vilken vi mäter och dömer oss själva och dom omkring oss

Det är för att förändra detta som man blir feminist.

Kvinnor är i högre grad än män deltidsarbetslösa, men det är inte därför man blir feminist.
Kvinnor tar ut större delen av föräldraförsäkringen, men det är inte därför man blir feminist.

Det är inte fören man ser statistiken i sin helhet, bekräftat av det viktigaste beviset, VÅR EGEN ERFARENHET genom vilken vi kan uppfatta det spindelnät av makt som vi fångats i, könsrollerna vi fastnat i.

Många ryggar inför tanken på att de är en del av denna struktur, att de har utövat makt på ett fördomsfullt sätt. Vi vill inte se att vi har blivit förtryckta, vill inte behöva stå för att vi förtryckt.
Ordet förtryck funkar lite som en munkavel för många. För om man bara fortsätter att förneka förekomsten av patriarkatet så kan det inte påverka dig, eller?
Men sanningen är att i den stund du erkänner att det finns en struktur som bidragit till din situation av förtryck och underordning, det är den stund du när du äntligen har verktygen för att göra motstånd. Och så fort du gör motstånd har du slutet vara offer och börjat vara hjälte.
De små sakerna visar sig plötsligt vara del av en helhet, fienden är inte längre osynlig, lögnerna är över och kejsaren är naken.
Att erkänna att strukturen finns är en grundförutsättning för att kunna göra motstånd.

Bara det som finns kan utplånas.

Vår jämställdhetsminister är emot trafficing men hon är inte feminist.
Och det är det som är min poäng: FAKTA gör i sig inga feminister. Våra erfarenheter, vår egen upplevelse av världen gör att alla bitar faller på plats.

Om du står här just nu och tänker ”vad pratar hon om, jag har då aldrig blivit förtryckt, jag har aldrig upplevt det patriarkat du talar om” så hoppas jag att du har rätt och gratulerar. Du om någon borde förstå mitt mål, jag kämpar för att alla ska få känna som du.

I hela världen och strukturen vi lever i är du en av få lyckliga. De flesta av oss har upplevt orättvisa löneskillnader baserat på det vi täcker över med våra underkläder. Vi har suttit på krogen och försökt förklara att nej fortfarande betyder nej. Vi har suttit vid ett matbord och plötsligt förväntats vara den som diskar, eller om man är man, vara befriad på alla såna krav och förväntningar, där blir man istället hjälte när man erbjuder sig att diska.
Vi har hört kvinnor berätta om hur lyckliga det blir när en man städat spontant, något de inte ens drömmer om att förvänta sig.
När vi var småtjejer fick vi verktygen ryckta ur våra händer, killarna fick dem nedtryckta i sina. Barbie och rosa var en del av livet innan vi ens visste att vi fanns.
Rosa för flickor och blått för pojkar. Förväntningar vi bär med oss hela livet.

När man ser strukturen bakom alla fakta, när man bestämt sig för att förändra den, då är man feminist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Almedalen dag 2 etapp 1

Värdelösa sovförutsättningar gav meningslös natt. Alltså fortfarande trött. Försov mig aningens och kom lite sent till morgonens frukost seminarium på temat: Medierna och Almedalen som hölls av Cision.
Det var otroligt intressant. Ett fakta som jag fäste mig extra mycket vid var att i mediernas nyhetsrapportering som kommer jämställdhet på 16de plats av ämnen som medierna tycker är intressanta. SUCK.
16plats känns som ett hån med tanke på hur ojämställt det på många sätt är. Trist.
Men ändå, många bra tips. Ett av dem är att skicka information även till bloggare om politiska utspel. Inte till alla bloggare såklart men i vårt fall skulle det kanske vara intressant att kontakta andra politiska och feministiska bloggar i vissa fall.

Ett annat var att inte bara skicka ut information till alla medier utan kanske fundera på vilken information man skickar vart. På det sättet så uppfattas man nog som seriösare och medierna kan bli mer benägna eftersom nyheten endast erbjudits ett fåtal.

Mycket att tänka på.

Träffade lite folk från Luf som jag träffade i våras då jag åkte till deras grupp och pratade om jämställdhetsarbete på kommun och landstingsnivå. Det var en kul grej att prata om, ganska ovanligt att folk är intresserade av att prata lokalpolitik, det finns en osund riksfixering hos de flesta politiska organisationer trots att det ligger en massa viktiga frågor på lokalnivå. Det var trevligt att träffa dem igen.

Ska hålla tal ikväll, det ska bli kul men samtidigt lite nervöst. Donnerplats före Gudrun.
Pirrigt. Jag ska prata om hur mycket man måste veta för att vara feminist. Återkommer om det senare.

Träffade Harriet från Fi Gbg, de är klara med Fi-tjugan som vi kommer att sälja för att få in pengar till EU-kampanjen. Den var verkligen superfin och ett fantastiskt initiativ. Tar med ett gäng tillbaka för FiRS att sälja i Stockholm, om ni ser mig så passa på att köpa en!

Ikväll ska alla Fior i Almedalen träffas och gå ut och äta, ska bli trevligt. Just nu ses vi mest i farten och delar med oss om det vikitigaste administrativa som måste fixas. Ingen tid för att umgås som grupp. Tänker att det skulle vara mysigt att vara här mer som besökare och mindre som politisk aktör och bara gå på seminarier, fika och prata. Men här finns en kampanj att driva, och finns det en kampanj så finns det en kampanjande tiarafeminist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lite artiklar om Cs dag i almedalen: DN, DN, DN,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Monday, July 07, 2008

Almedalen dag 1 etapp 2

Solen kom, vädret blev bättre och jag fick i mig lite mat. Jo, nog blev dagen bättre och bättre efter hand.
Fortfarande sjukt trött.

Lyssnade på Maudes tal. Till en början kan man ju säga att det märks att det inte är valår.
Mycket av det hon sa försvann också pga sättet på vilket hon pratar. Vi diskuterade detta och enades om att Maude håller tal så som man läser sagor för barn. Samma dramaturgi, samma sätt att öka och sedan sänka tempot, samma sorts röst.
Skillnaden är såklart att när hon säger något jag verkligen inte håller med om så finns det ingen vänlig hand som klappar mig och säger "lugn, det är bara en saga", för Maude är med och styr Sverige.

Har under kvällen upplåtit min älskade dator i hemsidans tjänst och låtit Samuel och Vronkan fixa och trixa med den. Därav extra sen sänggång och potentiell sömnbrist även imorgon.

Ser fram emot ny dag och frukostseminarium.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Almedalen dag 1 etapp 1

3 på morgonen åker vi, färjan går 4.50. Jag har sovit ca 2h. Dödstrött.
På färjan försöker jag fixa med det tal jag ska hålla på tisdag. Förtfarande dödstrött.

Vi kommer ner i Visby hamn där vi i år har blivit förvisade med vårt tält, det regnar inte men det blåser hårt och det stackars lilla partytältet som vi köpte och hade förra året blåser nästan bort. Vi förankrar tältet så gott det går. Konstaterar att vi inte kan ha det stängt. Då kommer tältet lyfta som ett paraply och ge sig ut på egna äventyr. Suck!

Jag har vid detta lag lyckats bli genomvåt om fötterna, jag är stelfrusen och känner mig ganska opepp.
Åker till vårt lilla boende där jag noterar att jag och finaste flickvännen ska sova i världens kanske osovvänligaste bäddsoffa...
Min enda tanke är sömn. Bäddar i soffan, tar en varm dusch och kryper sedan ned. Men man får inte sova länge, det ringer och piper i mobilen. Något ska skrivas ut och ja...
Nu sitter jag och skriver ut, fixar med marginaler, byter ut bilder och försöker få det att funka.

Fortfarande mest sugen på att sova. Det spöregnade när jag gick och la mig. Nu är det uppehåll och förhoppningsvis kommer jag snart att rycka upp mig och bege mig ner på dalen och återkomma med mera pepp och mindre gnäll senare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama