Tuesday, July 08, 2008

Almedalen dag 2 etapp 1

Värdelösa sovförutsättningar gav meningslös natt. Alltså fortfarande trött. Försov mig aningens och kom lite sent till morgonens frukost seminarium på temat: Medierna och Almedalen som hölls av Cision.
Det var otroligt intressant. Ett fakta som jag fäste mig extra mycket vid var att i mediernas nyhetsrapportering som kommer jämställdhet på 16de plats av ämnen som medierna tycker är intressanta. SUCK.
16plats känns som ett hån med tanke på hur ojämställt det på många sätt är. Trist.
Men ändå, många bra tips. Ett av dem är att skicka information även till bloggare om politiska utspel. Inte till alla bloggare såklart men i vårt fall skulle det kanske vara intressant att kontakta andra politiska och feministiska bloggar i vissa fall.

Ett annat var att inte bara skicka ut information till alla medier utan kanske fundera på vilken information man skickar vart. På det sättet så uppfattas man nog som seriösare och medierna kan bli mer benägna eftersom nyheten endast erbjudits ett fåtal.

Mycket att tänka på.

Träffade lite folk från Luf som jag träffade i våras då jag åkte till deras grupp och pratade om jämställdhetsarbete på kommun och landstingsnivå. Det var en kul grej att prata om, ganska ovanligt att folk är intresserade av att prata lokalpolitik, det finns en osund riksfixering hos de flesta politiska organisationer trots att det ligger en massa viktiga frågor på lokalnivå. Det var trevligt att träffa dem igen.

Ska hålla tal ikväll, det ska bli kul men samtidigt lite nervöst. Donnerplats före Gudrun.
Pirrigt. Jag ska prata om hur mycket man måste veta för att vara feminist. Återkommer om det senare.

Träffade Harriet från Fi Gbg, de är klara med Fi-tjugan som vi kommer att sälja för att få in pengar till EU-kampanjen. Den var verkligen superfin och ett fantastiskt initiativ. Tar med ett gäng tillbaka för FiRS att sälja i Stockholm, om ni ser mig så passa på att köpa en!

Ikväll ska alla Fior i Almedalen träffas och gå ut och äta, ska bli trevligt. Just nu ses vi mest i farten och delar med oss om det vikitigaste administrativa som måste fixas. Ingen tid för att umgås som grupp. Tänker att det skulle vara mysigt att vara här mer som besökare och mindre som politisk aktör och bara gå på seminarier, fika och prata. Men här finns en kampanj att driva, och finns det en kampanj så finns det en kampanjande tiarafeminist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lite artiklar om Cs dag i almedalen: DN, DN, DN,

http://intressant.se/intressant
Blogarama


No comments: