Saturday, March 22, 2008

Vart ska vi be folk att dra..

.. nu när danskarna ska avskaffa helvetet.

Jag är visserligen inte troende men jag måste säga att det verkligen är dags. Vi lever i en tid när man inte kan skrämma folk till tro, det är snarare en mutningstid, lite som moderaternas politik. Ge folk snabba lösningar, "tro på gud, kom till himlen" eller " rösta på moderaterna få 1000kr mer i plånboken".

När min 9år yngre syster var ca 6-7 år hade min bror hotat henne med med helvetet för att få henne att göra vad det nu var han ville och en dag påväg hem från bussen smög hon in sin lilla hand i min och frågade "nea, är det sant att jag kommer att komma till helvetet när jag dör?", hon var panikslagen, jag vet inte riktigt hur Rickard utmålade helvetet men han skrämde uppenbarligen skiten ur henne. Så jag fick ägna resten av vägen hem med att förklara att helvetet inte finns. Problemet var att hon ville veta vad som händer istället. Så tillslut efter att jag försökt förklara att ingen verkligen vet så berättade jag vad jag tror "antingen så får man ett nytt liv eller så blir det bara svart". Det verkade lugnt sen men hon höll mig i handen hela vägen hem.

Edit
Länken som låg här funkar uppenbarligen inte, HÄR kommer en ny länk till sidan där personen som har pratat med DN skriver. Han heter Jacob Holm och har skrivit ett flertal inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama
5 comments:

Anonymous said...

Falska profeter härjar även i Danmark. Tyvärr är nog nästan hela den kristna historien omgärdad av falska profeter som i egen högfärd har bestämt sig för att Helvetet inte finns. Ändå finns den här platsen omnämnd på mer än 150 ställen i Bibeln...

Artikeln i DN är ett slående exempel på den här tidens falska prästerskap. Det handlar om de kyrkliga ledare som hellre anpassar sig till de rådande vindarna i stället för att förkunna ett klart och bibliskt varnande budskap om både Himlen och Helvetet.

Både Jesus, Johannes "Döparen" och apostlarna talade mycket om det eviga straffet för den som ställer sig utanför Guds nåd och förlåtelse. Men varför är tystnaden på den punkten nästan total i våra kristna församlingar, för att inte tala om det utslätade budskapet generellt sett inom Svenska kyrkan? Kanske behövs det lite mer "helveteslära" för att få en väckelse i vårt land? Man börjar undra.

Författaren Mary K. Baxter har skrivit gudomligt ledda böcker om både Himlen och Helvetet. Den sistnämnda platsen finns i svensk översättning på den här länken:

http://spiritlessons.com/Documents/a_divine_revelation_of_hell/Swedish_A_Divine_Revelation_of_Hell_Mary_K_Baxter.htm

Själv ser jag den här fruktansvärda skildringen som sanningsenlig och i överensstämmelse med Bibelns och Jesu skarpa och varnande budskap. Likväl är det, som jag upplever saken, väldigt svårt att föra ett samtal om de här frågorna, inte minst i kristna sammanhang. En del kristna förkunnare har till och med förkastat "helvetesläran" eller åtminstone ifrågasatt den. Även en så högt aktad förkunnare som pastor Stanley Sjöberg hör den till gruppen, såvitt jag minns.

Göran Koch-Swahne said...

Din länk fungerar inte.

tiarafeministen said...

Tack för upplysningen Göran, jag ska försöka lösa det pronto!

tiarafeministen said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Till Göran: Du hittar artikeln via Google. Skriv in "Mary K. Baxter" i sökrutan så kommer du till bland annat den bok som jag länkade till.