Monday, March 17, 2008

SJ skyller på staten, så varför ställer ingen staten till svars?

I dagens (snart gårdagens city) kan man läsa om besvikna SJ resenärer som nu väljer bort dyra men miljövänliga tåget mot miljöfarliga men billiga flyget.

SJ säger att det inte har krav på sig frår staten att vara billiga(st) och därför tycks de mena att de inte behöver anstränga sig för att försöka bli det. SUCK!
Men det som gör mig mest förbannad är att när man får veta att staten inte kräver att det mest miljövänliga också ska vara det billigaste resesättet så borde man ju surna på staten och inte bara SJ, eller?

Behöver jag säga att jag tycker att staten ska rycka in och inte bara sponsra en prissänkning, förklara för SJ att miljövinster är viktigare än kapitalvinster utan även tycker att vi ska bygga ut järnvägsnätet och skapa snabbare och effektivare sätt att resa?

Suck för snedvriden och enkelspårig syn på begreppet vinst. Statens uppgift är inte nödvändigtvis att gå med ekonomisk vinst, folkhälsovinst, miljövinst, livskvalitetvinst är minst lika om inte mer viktiga. Så länge vi går runt så borde vi vara nöjda! En kombo är naturligtvis optimalt men måste man välja...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

No comments: