Saturday, March 22, 2008

kan man måla på fanér?

Vet inte ens om det stavas så, men det är alltså de jävla möblerna där de satt skit lite riktigt trä ovanpå spånskivor, vilket tydligare är billigare...
Jag har en ganska stor och rymlig byrå, men den är i träfanér. Jag funderar på att måla den för att kunna behålla den, kanske sätta på lite nya fina knoppar eller ngt, men frågan är om det är värt besväret?

Kan någon svara mig??

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

edit: tydligen stavas det bara faner, ett exempel på en ful möbel med faner kan ni spana in här.

3 comments:

Anonymous said...

Ja, jag är rätt övertygad om att det inte är några problem att måla faner. Kan inte se en anledning till att det inte skulle gå.

tiarafeministen said...

grejen är att min pappa aldrig lät oss ställa typ glas med vatten eller ngt på en väldigt ful faner hurts eftersom faneren kunde bli bubblig eller spricka. Så det jag oroar mig för är att hela faneren ska typ spricka eller ramla av pga målarfärgens fukt, eller kanske handlar det bara om att använda rätt sorts färg. Kanske bara borde kolla med en färgbutik...

Pia i Eggvena said...

hej¨'
jag har målat på faner utan problem. Slipa varsamt bara. Kan testa en liten yta först och sedan resten om det går bra. Nackdelen är att det är svårt att måla om flera gånger eftersom ytan slits för mycket då. Där har man fördel med en massiv yta som går att slipa ner en del. Lycka till!