Tuesday, March 18, 2008

Galenskapen fortsätter

Nu hotar Dalai Lama med att avgå. Men han ska ju vara en reinkarnation av en budda.. Hur avgår man då? Politiska uppdrag kan man lämna, men anledningen till att man blivit född om och om igen i gud vet hur många år?

Över hela världen motsätter man sig små staters försök till självständighet. Känns som något som hör hemma i en historiebok men det är nutid och det är allvar. Antalet döda beräknas vara upp i 99 personer, bara i denna extrema konfliktupptrappning.

Ibland vill man bara krypa ner under täcket och glömma bort att hela världen är ett inferno av konflikter och orättvisa. Men sen kommer man på att man är Tiarafeminist och att man inte bara kan ge upp utan att försöka.

Men för att citera Bellman: "världen är en sorgeö, bäst man andas ska man dö och bli mull tillbaka"

Suck!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, SvD, SvD, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, Dn, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Svd,
Snabbguider från Dn, 1, 2, 3, 4, 5, 6,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

5 comments:

Anonymous said...

Hejsan, angående Dalai Lamas uttalande om att avgå handlar det förmodligen om att lämna sina politiska åtaganden.. den religiösa titeln kommer han ju inte undan eftersom han är den han är..

"Dalai lama syftar på att lämna sitt politiska uppdrag, bedömer Jürgen Offermanns, doktor i religionshistoria vid Lunds universitet med buddhism som specialitet.


Han kan lämna sitt politiska ansvar, exempelvis ledningen för exilregeringen. Men sin religiösa roll kan han inte lämna, säger Offermanns till TT."

http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080318/TTUTRIKES/567189146/-1/nyheter

Anonymous said...

De senaste dagarnas uppror i Tibet handlar inte om självständighetsiver från munkar och/eller Dalai Lama. De vill inte ha självständighet.

Det som sker är att tibetaner anfallit och angripit flera kineser, slagit sönder och brännt affärer ägda av kineser och dödat och misshandlat dessa. Lite som kristallnatten, kan man kanske jämföra med.

De som dött är förmodligen främst kineser som dödats av tibetanska ungdomar. Det är iallafall vad man kan se på de bilder som sluppit ut, och de rapporter som kommer från de få journalister som finns där.

Kinesisk militär eller polis har inte dödat någon, iallafall inte vad man hittils vet.

Steve Lando said...

nja, det var som ovan säger bara de politiska aspekterna han äskade avgå ifrån, då han ju för en icke-våldsfilosofi, inte de andliga.

Anonymous said...

Synd att du som kvinna kan gilla Dalai Lama. Ta reda på hans syn på kvinnor och hur kvinnorna hade under hans styre.
Jag blir arg på mig själv.

tiarafeministen said...

När har jag sagt att jag gillar Dalai Lama? Bara för att jag tycker att Kina har behandlat tibet illa så betyder det inte att jag är för Dalai Lama... Det är inte en antingen eller fråga.