Saturday, July 21, 2007

F! saker att fixa

Snart är det pride och aktiviteterna bubblar. Liksom förra året är jag ansvarig för allt som säljs i tältet. Sitter just nu och funderar på hur mycket av varje som skulle vara lämpligt. Sakerna från Almedalen ligger kvar i Carinas bil, Carinas bil är kvar på gotland så jag kan få de grejerna tidigast måndag under Pride-veckan. Så nödvändig inventering blir svår. Men man får göra det bästa av saker och ting.

Idag har jag köpt tyg och färg. Tyget är dels till banderoller, dels till kuddar som jag ska sy till tältet. Har köpt färg till banderoller och textilfärg till tröjor. Kul.

Sitter och stickar som en galning. Svarta handledsvärmare med rosa glitter för att lysa upp matchningsalternativen till tröjorna! =)

Försöker även hinna med att göra fler mobilsmycken som det står F! på. Osäker på hur många som finns kvar från almedalen... hmm

Mycket att göra helt enkelt. Imorgon kommer Cissi förbi, vi ska måla en av banderollerna. Klippan Johanna ska bossa över att göra den andra, vilket är bra för då blir den garanterat snygg =)
Våran ska bara ha den klassiska F! loggan så vi behöver nog inte så mycket talang, måla är inte min starka sida, men Cissi kanske har dolda talanger, vem vet.

Élise har skrivit klart sin uppsats om F! ("Feministiskt Initiativ i Sverige, eller genusglasögonen. Om det första feministiska politiska partiet i världen"). Gissa om jag önskar att jag inte glömt ALL min franska... När hon kommer till Sverige nästa gång så får jag tvinga henne att berätta allt om den!!! Grattis Élise!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

4 comments:

Élise said...

TACK!!!
Så klart ska jag berätta allt... Jag funderar på att skriva någon sammanfattande artikel på svenska, men min skriftlig svenska är så där, så att lite hjälp skulle vara lämplig... Vi får se, alltså.

Tack igen för att du ställde upp för intervjun så snabbt och entusiastiskt, och gjorde det lättare för mig att träffa andra.

Lycka till för jobbet och livet.
Vi ses snart!
Kram.

Martin said...

TJA!

Kul blogg. Min välmenande flickvän gav mig några böcker att läsa i julklapp som ett intro till feministvärlden. För att göra det mottagligt var temat nog könsroller i allmänhet. Titlarna var Under det Rosa Täcket, Egalias Döttrar, Med uppenbar känsla för stil samt en till som jag glömt namnet på just nu, väldigt grön. Nu jag jag läst dessa böcker. Har du några tips på hur jag kan gå vidare? Hälsn Martin

tiarafeministen said...

Måste säga att din flickvän packade ihop ett utmärkt startpaket! Här kommer lite tips på hur du kan gå vidare:

Det andra könet- Simone de Beauvoir. Boken är en feministisk klassiker som sätter finget på förtrycket och synliggör den manliga normen och hur det gör kvinnan till avvikelsen- det andra. Om du läste under det rosa täcket så märkte du säkert att det var en hel del citat från Simone, det är en bra introduktion till henne. Jag tror du kommer att känna igen och fördjupa en hel del tankegångar därifrån.

Det kallas kärlek- Carin Holmberg
Boken är en avhandling (men trots detta ganska lättläst) där hon benar i vart jämställdheten i relationerna tar vägen hos unga jämställda par. Skrämmande och ögonöppnande läsning som jag tror tar oss lite närmre att vara jämställda i våra relationer om vi bara törs inse fakta och inte gömma oss bakom "inte jag" tänkandet!

Queerfeministisk agenda- Tiina Rosenberg
Boken är som en grundkurs i queer teori och ett välbehövligt slag i magen på allt heteronormativt tänkande. Hjälper dig att se utanför normera och förhålla dig kritiskt till det s.k. normala

APM- Maria-Pia Boetius, Maria Lindgren
Boken är inget eg manifest utan ett samtal via mail mellan två feminister i vilken de disskuterar, funderar och försöker definiera patriarkatet och motståndet. Man måste inte hålla med, men genom deras tankar kan du hitta nya sätt att tänka och fundera feministiskt!

Flickan och skulden/ En riktig våldtäcktsman- Katarina Wennestam
Böckerna är eg inte feministiska i den teoretiska bemärkelsen. Men de avslöjar en otäck del av samhället, som styrs av männens tolkningsföreträde, här är kvinnan sannerligen det andra som alltid själv får bära skulden för det hon utsätts för. Du blir arg, du mår dåligt, du vill göra något åt det! Och det är bra, att man i ilskan kan hitta den privata och/eller politiska motivationen att verkligen ta krafttag för att göra motstånd!

Räcker det för ett tag tror du?
Återkom gärna och berätta vad du tyckte om dem =)

mvh
Linnéa

Martin said...

TACK Linnea! Riktigt bussigt av dig!