Monday, December 31, 2007

Ett slut, en början och en millisekund däremellan

Vi firar, vi smäller smällare och skrämmer hundar.
Jag sitter hemma.
Om hur du spenderar ditt nyår såger något om hur ditt år ska bli, kanske mitt 2008 är ett år av bättre sömn, stabil dygnsrytm och vila, för nu går jag och lägger mig.

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Thursday, December 27, 2007

ringarna på vattnet

Som ringar på vattnet sprider sig sorg, ilska och vanmakt efter Benazir Bhuttos död.
Upplopp och ilska som inte ens Pervez Musharrafs 3dagars landssorg kan lugna. Övermäktig sorg får sitt utlopp.

Hennes odds var aldrig goda, kvinna, USA vänlig, demokratisk förespråkare och enligt många islamistiska grupper "fiende nr1". Men hon vågade trots allt hålla dessa möten, ta riskerna. Hennes mod var enormt, hur många av oss hade inte gömt oss i trygghet och hoppats att det blåser över.

Jag tror inte att vi fattar, vi har det trots nedskärningar och besparingar ganska bra. Vi har mycket att förlora på att ge allt. Vi kan inte föreställa oss känslan av att det inte finns en anledning att backa, det finns inget att backa till. Det är allt eller inget, inget i alla ordets betydelser, ingen frihet, inget liv, ingen demokrati, ingen rättvisa. Och när så är fallet vågar man mer än vi kan föreställa oss och kanske om man som Benazir Bhutto kämpar för fler än sig själv, så vågar man ytterligare lite till. För annars är man bara en liten plutt.

Nu är frågan huruvida undantagstillståndet återinförs, om valet verkligen kommer att hållas som utlovat och vad som kommer att hända när ringarna sprider sig längre och längre in i folks medvetander, in i deras hjärtan, bortom gränser och bortom vardagen.
Det skulle kunna bli än blodigare historia, värre en vad vi föreställt oss. Jag tror inte på Gud, så jag kan inte be för dem, bara ge mitt stöd och hoppas på det bästa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Benazir Bhutto mördad och världens ondska tynger oss alla

Att Benazir Bhutto mördades var kanske inte den mest otippade händelsen men inte därför mindre tragisk. Redan vid henner återkomst dog ca 150personer i ett atentat emot henne.
I ett land långt ifrån demokrati är verkligheten bortom vad vi kan föreställa oss, bortom vad jag kan förstå. Jag kan sörja både henne och slaget mot demokratin men min sorg kan inte mäta sig med vad hennes anhängare måste känna nu.

Jag skulle vilja göra något men vet inte hur man ska predika demokrati i ett annat land och en annan kultur utan att bli imperialistisk, fördömande och arrogant. Arrogant för att jag kommer till ett folk som kämpar och säga att jag har lösningen på deras problem. Jag är inte och vill inte vara en Bush.
Alltså är det enda jag kan göra att ge mitt stöd till dem som kämpar för demokrati där.

Julefriden, om den någonsin funnits, finns inte i ett land som pakistan, den kristna högtiden firas i kristna länder inte där.
Men för oss som inbillar oss att julen kommer med fred och lugn, som sjunger in sånger till förmån för fattiga folk i länder där julen bara är en dag bland dagar upplever vi ett slags brott mot vår julefrid, en frid som inte finns.
Vi kan lära av detta att inget är heligt, att demokrati inte är en självklarhet utan något man måste kämpa för, något vi också måste kämpa för när vi sväljs av ett växande Eu-välde i vilket vi inte har någon insyn, något inflytande eller någon koll på hotar vårt demokratiska inflytande.

När vi ses säger vi god fortsättning, men i pakistan är den närmaste fortsättningen sorglig och blodig. Kämpa på!

läs mer, Dn, Dn, Dn, Dn, Svd, Svd, Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

förslag på nyårslöften 2008

Snart dags för ett nytt år och för många betyder det ett nytt nyårs löfte.
För att ni ska slippa gammal skåpmat som börja träna, sluta röka mm så kommer här lite tips på feministiska nyårslöften:

  • Under 2008 ska jag tala med minst 5personer som inte är feminister om vad feminism innebär och varför man bör vara och göra feminist.
  • Under 2008 ska jag stödja en kvinnorjour antingen med pengar eller ideelt arbete.
  • Under 2008 ska jag läsa en bok om feministisk teori och sedan prata med 3personer om den.
  • Under 2008 ska jag gå med i en feministisk organisation eller grupp
  • Under 2008 ska jag utföra någon form av feministiskt gräsrotsarbete
  • Under 2008 ska jag gå på fler möten och delta i aktiviteter arrangerade av min feministiska förening.
  • Under 2008 ska jag delta i någon form av feministiska folkbildning
  • Under 2008 ska jag sluta bara tänka och säga att jag är feminist, jag ska gå ut i världen och GÖRA något för att förändra!

Kommentera gärna och ge egna tips på feministiska nyårslöften.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Sunday, December 23, 2007

Hur kristen är du?

God dag kära julfirare. Såhär i stressens öga, när allt du tror att du måste går i slowmotion framför dig när du äter fruktost, ser på tv eller pyntar vill jag att du ska fråga dig varför i hela fridens namn du firar jul.

Julen firas som alla vet eftersom det antas vara Jesus födelsedag, faktumet att det har bevisats att det inte var i december ens och ett helt annat år än vad vi trot har inte ändrat på något, vi håller envist fast vid denna tradition. Men är någon av oss kristna nog? Går vi i kyrkan mer än på begravningar och bröllop, kanske nått enstaka dop? Ber vi regelbundet eller ens ibland? Handen på hjärtat, känner du en stark förtröstan när du tänker på att det finns en Gud som vakar över dig, dömer dig och sedan förlåter dig?
Kan du svara ja på en eller flera av dessa frågor kan du nu sluta läsa och lungt gå tillbaka till att fira din tro.

Men vi andra då, vad är det vi firar? Konsumtionens höjdpunkt, snön, tomtens ankomst?
Jag hör ständigt folk klaga över allt de måste göra, lägga in sill, steka köttbullar, hitta den perfekta julklappen, pynta, städa, göra janson, köpa glögg, försöka räkna ut hur i hela friden man tillagar lutfisk så att den inte smakar slem... Men varför gör ni det då?

Tror ni dagens barn när de är vuxna kommer att känna för julen som vi gör idag? För varje år handlar det mer om måsten och mindre om lust.

Barn vars föräldrar är skilda och som är varannan jul barn ska vi inte tala om, var finns deras julglädje? De åker fram och tillbaka mellan föräldrarna som ett julpynt, Min Jul hit och Din Jul dit, men var är barnets rätt till en Jul? Pratet om Julefrid gäller inte här.
Jag har två halvsyskon som bara får fira jul med sina andra syskon varannat år.
Alla år firar de jul utan mig, jag har tagit avstånd från hela fram och tillbaka konceptet. Jag är ingens rättighet, jag är min, min jul är min och jag tänker inte leka deras fåniga lek längre. Om julen är barnens högtid så ska barnens rätt att fira tillsammans vara i första rummet. Tills det är så tänker jag inte delta i deras fånerier, eller som de sa när man sa "han började" när man slagits och fick svaret "men du fortsatte", att någon annan började fråntar oss inte vårt ansvar att säga nej, sätta stopp och gå därifrån.

Jag firar egentligen inte jul i traditionell bemärkelse, jag skippar måsten och gör det som är roligt, köper genomtänkta paket, kokar julgodis, tänder värmeljus, dricker glögg och sitter på jobbet och tjänar storhelgs ob, långt borta från norén jular, gardell jular och tomten är far till alla barnen jular. För jag är inte kristen, det finns ingen anledning för mig att fira jul, det är bara en dålig vana.

Så om du inte är kristen, slopa krubban, kyrkan och kanske t.o.m. änglarna, gå inte på julottan om det inte är pga din tro. Hyckla inte inför din familj. Vägra vara kvinnan som måste göra all julmat, kräv hjälp eller gå i strejk. Låt barnens jul komma först, de är de enda som inte har stressat och kanske de enda som verkligen kan njuta av det. Satsa på julefriden istället, begrav stridsyxan och gör det tillsammans eller inte alls. Köp inga svindyra julklappar, ställ dig inte i skuld, du kan aldrig köpa barnen det som de verkligen behöver, lite lugn och ro, tid med folk de älskar och inga krav på att välja sida. Det behöver man inte göra just 24 december, det kan man göra när som helst, var som helst.

Och just ja: lura inte era barn att tomten finns, man ska inte ljuga för sina barn.


http://intressant.se/intressant
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Saturday, December 22, 2007

julstress och paketnojja

Jultomten har för länge sedan lagt ned alla försök att ge barnen julklappar, de är för många och för dyra. Lotten har därför fallit på familjen att köpa dessa julklappar. Tomten har fått ett bra jobb på coca-cola och tjänar mer pengar än någonsin tidigare.

Presenternas funktionalitet och nytta bör ifrågasättas. Data och videospel, konstiga prydnadskatter, tavlor som ingen vettig person skulle hänga på sin vägg. Te och doftljus som luktar "jul".

Personligen försöker jag köpa presenter som antingen är nyttiga eller utbildande. Böcker i stora mängder blir det, kläder i en viss utsträckning, gärna något hemstickat, hemsytt, hem textilmålat eller hempärlat. Viktigast är att det är individanpassat, jag avskyr när folk ger en grejer som de borde veta att jag aldrig skulle använda. Ett år fick jag en sån där lite portmonäliknande grej som man kan vika ut till en kasse, vad i hela friden ska jag med det till? Skulle jag visa mig på stan med en sådan? Knappast! Utöver det så var den såklart i ett gräsligt mönster. Suck!

Det finns en anledning till att jag jobbar hela julhelgen...
http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Thursday, December 13, 2007

lagen om alltings jävlighet

Morr

Bara för att jag inte har några jobb inbokade på över en vecka så börjar jag såklart må bättre...

Tror att det är något att vara tacksam för trots allt, hela lägenheten ser ut som kaos, morgondagen handlar om städning. Det är inte klokt vad man lyckas grisa ned när man spenderar 90% av sin tid i sängen... Hur går det till???



http://intressant.se/intressant
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tuesday, December 11, 2007

att förstora eller inte förstora

Har idag rensat min skräppost och inser hur många människor därute som tycker att jag behöver förstora min penis. Jag är lite förundrad över detta då jag själv aldrig har känt sånna behov...
Tydligen kommer ingen kvinna kunna säga nej till mig efter denna penisförstoring. Naturligtvis skulle det göra underverk för mitt ego men.. Det kan ju tyckas konstigt med tanke på att de flesta jag känner säger ja eller nej innan de faktiskt har sett penisen. Annars tror jag att det räknas som sexuellt ofredande.

Förstora eller inte förstora, vilket dillemma... eller vänta lite nu... Just ja, jag har ingen penis!

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tiarafeministen vs kroppen rond 43

Okej, gå tillbaka till jobbet var en dålig, dålig idé. Varför kan jag inte bara stanna hemma tills jag är frisk?? Jävla arbetsnarkoman Linnéan... Jag hade antagligen inte varit så här sjuk om jag tagit det lungt och kurerat min lilla förkylning för typ en månad sen... Gaaahh!

Så imorgon måste jag bege mig till vårdcentralen för att få ett intyg på att jag har feber och yrsel... Antar att de kommer ge mig lite antibiotika...

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Monday, December 10, 2007

vem orkar vänta?

Jag vill ha NU!!!
Sa jag nu? Jag menar NYSS!

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

att försörja en tiarafeminist

Suck.
Har nu varit hemma igen. Men nu är det dags att återvända till jobbet. Varför? Tja, dels för att den här sjukskrivningen är dyr nog som den är. Utöver att jag inte kunnat jobba mina pass (men där får jag ju 80% eller vad det är) så har jag tvingats tacka nej till arbetstillfällen som har erbjudits mig. Med tanke på att jag fortfarande inte fått in nog med timmar i december så är det extra surt. Tänk hur underbart det hade varit med ett heltidsjobb.
Utöver det börjar jag närma mig gränsen för att behöva ha ett sjukintyg och jag vill verkligen inte betala 120kr för att få höra att jag har feber, är snuvig och behöver vila från någon läkare som sitter och tycker att jag slösar bort hans/hennes tid...

Ser bara hur tiden rinner ifrån mig, jag har så mycket att göra men ingen energi, ingen ork och ärligt talat ingen större lust. Jag vill bara sova... suck.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Sunday, December 09, 2007

kanske inte så smart

Efter ett pass på jobbet mår jag faktiskt sämre. Man kan knappt höra vad jag säger, näsan är så täppt så jag inte kan andas. Jag har ondare i halsen och febern är tillbaka med besked. Problemet? Jag har inte råd att vara hemma och sjuk ikväll.

suck!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Saturday, December 08, 2007

Glory to the brave

Ska testa att jobba idag. Håll tummarna för mig. Har varken tid eller ekonomi att vara sjuk längre.

Känner mig som en sån grönsak, har legat i sängen och bara ätit flytande saker hela veckan. Vågar inte kolla om jag har feber, halsen är fortfarande öm.

Har massor av saker att göra, ligger efter på alla fronter... suck!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Wednesday, December 05, 2007

sjukare

Just när jag trodde att jag var på bättringsvägen blev jag sämre. Nu är jag faktiskt sjukskriven. Helt sjukt vad man ska behöva genomlida.

Det enda positiva är att jag överkommit mitt inre motstånd mot att ladda ned musik. (och ja, det var helt lagligt, inga politiska skandaler här inte...)
Har nu testat och det var inte så läskigt som jag inbillat mig. Bra, bra.


http://intressant.se/intressant
Blogarama