Tuesday, November 27, 2007

inga ursäkter

Har varit (är) sjuk, att blogga har känts som att bergsklättra utan syrgas. Varje dag ser jag rubriker och nyheter som gör mig glad, arg eller ledsen som jag skulle vilja blogga om, men jag somnar istället ifrån det varje kväll, i ett töcken av hostmedicin och honungsvatten. Faktum att jag jag inte är tillräckligt sjuk för att vara sjukskriven, så alltså jobbar jag. Men jag är för sjuk för att orka göra något mer än att jobba...

Har köpt supermjuka näsdukar för att inte få härliga snuvsår runt näsan, en salva att smörja med och varma benvärmare.. har stickat handledsvärmare som passar med min nya mössa. Försöker hålla mig varm.

Det jobbigaste är att jag inte orkar fortsätta mitt jobbletande och därmed måste stanna kvar i min osäkra "vikarie utan anställning som ändå jobbar hela tiden"-situation.

En annan jobbig grej är att jag skulle behöva fixa en massa Fi-grejer. På söndag är det medlemsmöte och Tiina Rosenberg kommer och talar om hur man tar bort patriarkatet ur julen men behåller myset. Jag ansvarar för dekorationer, bok och pryl-bord och fundraisingsdelen (jådå, man kommer kunna köpa lotter och vinna fina feministiska julklappar).

Suck och stön

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Saturday, November 17, 2007

Tiarafeministens julklappslista

Ynk, snyft stön.. så många tiaror och så lite tid.
surfade runt lite och hittade en massa under bara tiaror, kolla bara här, eller här!


måste sluta surfa på internet...
















http://intressant.se/intressant
Blogarama



Wednesday, November 14, 2007

Halka, ondskefulla halka...

Är mycket mycket arg på isen. Vinter i sig är ok men isen, knögglig is!?! All sand ramlar ned i isens hål och det man faktiskt går på är lika halt ändå. Slöseri med tid, sand och personal helt enkelt. Betala ngn stackare för att jämna till ishelvetet innan ni sandar istället.

När som helst nu så kommer årets vinterrecykel-rubriker typ: "oväntad blixthalka tog Stockholm med storm- 14 pensionister brutit lårbenshalsen"

Eftersom de enda vinterskor som inte osade impregnerings-sprey var högklackade är det ett mirakel att mina lårbenshalsar är intakta...

Dags att investera i nya roliga vinterskor. Försöker förstå att glaset är halvfullt här.. massor av "nödvändig" vintershopping kan nu äga rum... Go varufetishismen, go!

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tuesday, November 13, 2007

Det oändliga projektet

Jag skulle kunna förklara det men jag vet inte om ni skulle förstå mig bättre. Jag blev knäpp på att inte minnas vilka skivor jag lagt in på datorn och inte att jag nu påbörjat evighetsprojektet att föra över ALLA mina skivor till MP3or..
Det lär ta en evighet!


http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Monday, November 12, 2007

freaky facebook!

Jag har fortfarande inte fattat hela grejen med Facebook. Man kan maila folk (fast det kunde man ju innan), man får kontakt med sina gamla skolkompisar (som man inte börjar umgås med eller ngt, man bara addar varandra) och man går med i en massa grupper.

Det som gör mig mest förvirrad är detta med att bli inbjuden till "events" av olika slag, ex fester. Då kan man kryssa i om man kommer, kanske kommer eller inte kommer.
Är inte detta som att be om ett inbrott? Man kan se på facebook att på torsdag kommer du vara borta mellan 19-23. Vill man att folk ska veta det??

En annan sak som har med inbrott att göra var den där löpsedeln om att alla dessa magnetbrickor samlar info om var du är m.m. så att om ngn skulle få tag på denna info så skulle det vara lätt att se när man lämpligast kan bryta sig in. Suck och stön!

Vi fick inbrott (fick föresten? låter inte det lite väl trevligt???) två gånger på mycket kort tid när jag var kanske 8-9år och jag är fortfarande traumatiserad. Inte så mycket för grejerna som för att man inbillar sig att man är trygg i sitt hem, att det skulle vara en frizon från den hårda och läskiga världen som finns utanför. Sen VET jag ju att det inte är så men det känns så, man kommer hem, låser dörren och är trygg. Men efter ett inbrott så kan man inte upprätthålla den illusionen längre...

Att hemmet sen är en av de farligaste platserna man kan vara på orkar jag inte ens tänka på idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Tiarafeministens nya mössa



Jepp, stickorna går varma här och bara i helgen har jag stickat två nya mössor, båda värdiga en sann tiarafeminist.


Se och njut!


Den här är superlång och ser därmed kul ut bakifrån!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,






Saturday, November 10, 2007

flygblad, sömnbrist och grannar på italienska

Jaha tjoho, då jobbade man till 04.00 för att gå upp 10.30 och göra sig redo för flygbladsutdelningen i kungenskurva. Det gick bra, ingen förfrös sig, men vi kortade av ganska mycket för att se till att det inte hände.
Första flyern jag delade ut gav jag till en kille som mycket entusiastiskt sa "ja! det är kul!", det är ju en bra start.

Sen gjorde jag såklart en liten shoppingrunda och har nu köpt 2 julklappar! snacka om att börja i tid.
Har även återupptagit mitt stickande och köpte därför lite garn. Handarbeta är så avslappnande men samtidigt produktivt, alltså en utmärkt sysselsättning för arbetsnarkomaner. Har för första gången stickat med riktigt tjockt garn och stickor i stl 8 vilket gick supersnabbt! Jisses vilken produktionstakt!

Men jag är såklart sjukt trött. Skulle sova lite när jag kom hem men det gick sådär... Varför frågar du dig såklart? Jo, mina grannar grälade, vanligtvis är de tysta som i graven men idag skreks det på italienska, därmed vet jag inte vad saken gällde, endast att det gick i vågor och tog 40min eller mer. När de äntligen tystnad började det istället att smälla och smattra utanför fönstret vilket jag tolkar som att nyårs oljudet har börjat! Suck!
Smällare, raket mm är djävulens påfund!

Nej, vad ska man göra...

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Monday, November 05, 2007

M-kvinnor drar kortaste strået

Under morgonen läste jag i Metro att kvinnor inom moderaterna börjar surna till över faktumet att kvinnor i blåsväder måste avgå och männen sitter kvar.
Bra insikt. Jag hoppas att detta ska få kvinnorna i moderaterna att öppna ögonen lite till och se hur denna struktur även missgynnar kvinnor på andra sätt och hur hela könsmaktsordningen sitter som en kil i vår individutveckling och gör att allt prat om att se till inidviden bara blir just prat.

Carl Cedershiöld kan ju glädja sig att ha gett dubbelmoralen ytterligare ett ansikte. Tror ni det skulle funka som hot: skattefuska inte annars blir du såhär:

Jag vet inte, vad säger ni? Är det tillräckligt skrämmande?? Han ser inte direkt pigg ut...

se även metros blänkare om Freddes kommentarer till den finska pressen.

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Lite annat smågodis i denna syltbestänkta skanadal. DN, DN, Svd,

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sunday, November 04, 2007

man kan inte ha sylten och snaska upp den!

Snaskandet på den statliga sylten fortsätter inom moderaterna. Denna gång gäller det paret Charlotte och Carl Cederschiöld, pofiler i moderaternas grädda. Tillsammans taxerar de 1,9miljoner kronor per år.
Med detta i åtanke kan det tyckas lite underligt att de under 13år betalat sin städhjälp svart. Hmm...

Återigen så säger de bara att "oj, jag lovar att torka händerna och inte göra om det". Men de är inte femåringar som testar gränser. De är vuxna människor, väl medvetna om de lagar och regler som råder i samhället. Man föreställer sig även att de varit medvetna om att politisk makt gör dem intressantare att granska och deras eventuella synder allvarligare.
Vi kräver mer av våra politiker än vad vi gör av vanliga medmänniskor. Naivt kanske, men vi har gett dem vårt förtroende i god tro. Vi har litat på att de i sina fördömanden av andra har varit i sin fulla rätt att kasta första stenen. Och nu när glashuset krasar ihop över deras huvud så står de där helt oförstående inför en enkel praktisk konsekvens: när man kastar sten i glashus går glashuset sönder.

Följande citat är hämtat från DNs hemsida:
Ordföranden i arbetsmarknadsutskottet, Catarina Elmsäter-Svärd (m) är trött på att "medierna bara granskar moderater":
- Jag börjar bli irriterad över det. Det börjar nästan bli patetiskt. Svartjobb är oerhört vanligt. Det kan vem som helst se.
Hon tror inte att avdraget för hushållsnära tjänster är i fara.
- Det är något sjukt över hela systemet. Det är ett högt skattetryck som tvingar fram sådant här.

Jag föreställer mig att hon led av syrebrist, hjärnsläpp eller verklighetsabsinens när hon sa detta. Efter alla dessa år i oposition måste de ha lärt sig den fundamentala logiken bakom medias sensationssökeri: ju högre upp i näringskedjan, ju större lösnumersvärde.
Det är i dagsläget inte intressant vad centerpartister, kristdemokrater eller miljöpartiseter gör så länge det finns större fisk att fånga. Moderaterna är i dagsläget den största fisken, de har makten över landet. Är det fel att granska makten? Jag föreställde mig att det var en förutsättning för en fungerande demokrati..

Tilläggas bör att de laglydiga moderaterna nu är skitsura! Tacka fan för det.

Hushållsnära tjänster, statligt subventionerade pigor räckte inte för att få de här moderaterna att börja betala vitt, de hade råd att betala vitt hela tiden. Det är inte frågan om pengar, de här människorna har pengar. Som jag sagt tidigare så handlar det om ett systemförakt. Man anser sig stå över systemet.
Bidragsfuskare känns som rena snatterier i relation till dessa rån av statens intäkter. Eller rån och rån, med tanke på deras position kanske det ska ses som ett insiderjobb?

Nu har Nicola Clase ialla fall räknat ut vad hennes svarta kostander varit. 68 000kr, det är ca 4 månadslöner för de flesta jag känner...

Ooo, just ja, här kommer nya uppsopningsförslaget för den nationella krisberedskapen.

Vad gäller Fredrik Reinfeldt så är det lite som den där sången.. Fem moderater satt på en gren, en flög iväg osv. Sen var det bara Fredrik och grenen kvar...

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Saturday, November 03, 2007

syltsnaskandet fortsätter

En sak som gör mig så otroligt arg vad gäller alla dessa affärer med politikers fusk med bidrag, skatt och avgifter är att de när de blivit upptäckta inte står för att de skiter i reglerna eftersom de inte tror på dem. Istället sitter de där och säger "nej, det var fel" men då är frågan; varför gjorde dom det då? Sanningen är att de visste att det var fel redan när de gjorde det och de gjorde det ändå!!!

Varför ska vi förlåta dem när de upptäcks med fingrarna i syltburken när de enda de säger är "oj, förlåt jag ska torka fingarna direkt" och efter lite påtryckning erbjuder de sig att köpa lite ny sylt... De erkänner att de gjort fel, betalar i efterhand, men sanningen är att de inte skulle ha gjort det om de inte blivit upptäckta.

Ska vi godta allt detta moralistiska hyckleri. Vad hände med Moderaternas hårdare tag mot fuskare? Jag antar att det inte gäller de egna partikamraterna... Jag skulle gärna se att Renfeldt kavlar upp ärmarna och inte kräva mer av svenska folket än han kräver av sina egna ministrar!


Frågan är om det är så mycket värre att supa under jourtid än att fuska med skatten? Fuska med skatten är mer överlagt, att råka ta några öl förmycket känns ändå mer mänskligt. Även om hon hade nationens krisberedskap... Nu höjs till och med röster för att hon ska återfå sitt jobb... Och hon verkar ju svår att ersätta.
Och är det inte en tydlig strukturindikator att det alltid är kvinnorna som fastnar i drevet och måste avgå vare sig det är vin, toblerone eller barnflickor?

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Nordea tar ett första steg mot ansvarstänkande

Nu ska nordea ta mer ansvar för etiken i sina fonder. För oss som länge har sparat i etiska fonder fria från tobak, vapen, porr och barnarbete känns det som ettt steg i rätt riktning. Men samtidigt så talar de om att ta det långsamt och tänker inte sluta handla med aktier i tobak, vapen och alkohol. De vill inte omedelbart ta ansvar utan säger sig vilja förändra företaget.
Jag måste erkänna att jag är skeptisk. Tror nog det är bättre att vara hårdare, sälja tydligare och istället säga att man kan tänka sig att investera igen när de skärper sig.
Men jag är redo att bli övertygad om motsatsen.

Även om jag är kritisk till dessa pyttesteg så måste det ju erkännas att inga andra banker ens verkar ha knutit skorna för att bege sig i samma riktining. Kanske kan detta ge dem eld i baken.

Men för oss som har högre krav än såhär gäller det att hålla sig till etiska fonder.
Kolla in etiska fonder från nordea, swedbank (som jag själv sparar i, jag gillar deras urval), SEB (som får minus poäng för att det är sjukt svårt att hitta info om deras fonder).
http://intressant.se/intressant
Blogarama

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Friday, November 02, 2007

Ta ut händerna ur syltburken!

Jaha, ytterligare en politiker i regeringen som ertappats med sylt på fingrarna efter att olovligt ha gottat sig utan att betala skatt... Suck! Tänker man inte över om man har lik i garderoben innan man tar ett sånt här jobb? Särskilt med tanke på den delikata situationen.
Han vet då hur man väljer dem den där Reinfeldt, är det inte det ena så är det det andra. Vad håller han på med? Finns det inget urgallringssystem? Eller är det kanske inte en så "allvarlig" sak att göra... Hoppas att hon i alla fall betalar sin TV-licens *gaaahhh*

Man kan ju trösta sig med att i den moderata regeringen så lönar det sig att göra bort sig, för syndarna. Resten fastnar i skiten med ansvaret att städa upp, kul för dom! *suck*

Det jag skulle vilja veta är vad de gör när de tar sin "time out". Golfar dom, kan man hitta nya jobb i det läget? Samma med han reportern, vad ska han göra nu?
Jag vill veta.

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Thursday, November 01, 2007

Det var ett himmla tjat om Britney

Det har varit svårt att undgå löpsedlarna om Britneys troslöshet, håravrakningar och vårdnadstvister. Men här kommer den underliga grejen. Pressen har låtit hetsen pågår, kritiken har varit minimal MEN så plötsligt släpper hon en skiva som recencenterna diggar och då rycker kultur journalisterna ut till hennes försvar med genusanalyser (mycket bra skrivna), "än finns det hopp" artiklar och lite kritik av medias påhopp på hennes liv.

Tidigare har hon kritiserats extra mycket för att hon är mamma, för alla vet ju att så fort man föder barn så förvandlar ens mamma-hormoner en plötsligt till ett bull-bakande dygdemönster... ...NOT! Våran biologistiska syn på moderskapet, kvinnor och deras roller får mig att vilja spy.

Är hon verkligen så mycket mer värd för att hon släppt en bra skiva? Var hennes människovärde inte lika högt innan?? Varför ryckte ingen ut till försvar innan?

Skvallerjournalister och läsare av skvallerjournalistik borde verkligen ta sig en allvarlig funderare på sin männsikosyn, sin moraluppfattning och sina sexistiska, utseendefixerade åsikter om hur man ska och inte ska vara.
Finns det verkligen inget intressantare är trosors vara eller ickevara att prata om?

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

rädda sexlivet, bli feminist!

Då det nu bevisats enligt en undersökning att feminister är bättre i sängen och har bättre förhållanden så är ju frågan: är detta ett nytt värvningsargument?
Det känns ju lite populistiskt, lite aftonbladet söndag sådär. För att inte tala om att det är lite väl skriva självklarheter på näsan. Inte är det helt förvånande att förhålladen som bygger på en synen att alla är lika mycket värda, som inte låser in sig i snäva könsroller eller föreställningar om hur det "ska" vara har större möjligheter att skapa sig en fungerande relation. Att par som tar ut hälften, hälften av föräldraförsäkring, delar på Vabdagar och delar på hushållsarbete mm är nöjdare.
För att citera Professora (den fantastiska Catti Brandelius) "nähä, nähä, det kunde min morsa ha berättat för dig..."

Men ja, varför inte, här kommer lite populism á la söndagsbilaga:

Gå med i F!, rädda ditt sexliv!

http://intressant.se/intressant
Blogarama

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,