Thursday, November 01, 2007

Det var ett himmla tjat om Britney

Det har varit svårt att undgå löpsedlarna om Britneys troslöshet, håravrakningar och vårdnadstvister. Men här kommer den underliga grejen. Pressen har låtit hetsen pågår, kritiken har varit minimal MEN så plötsligt släpper hon en skiva som recencenterna diggar och då rycker kultur journalisterna ut till hennes försvar med genusanalyser (mycket bra skrivna), "än finns det hopp" artiklar och lite kritik av medias påhopp på hennes liv.

Tidigare har hon kritiserats extra mycket för att hon är mamma, för alla vet ju att så fort man föder barn så förvandlar ens mamma-hormoner en plötsligt till ett bull-bakande dygdemönster... ...NOT! Våran biologistiska syn på moderskapet, kvinnor och deras roller får mig att vilja spy.

Är hon verkligen så mycket mer värd för att hon släppt en bra skiva? Var hennes människovärde inte lika högt innan?? Varför ryckte ingen ut till försvar innan?

Skvallerjournalister och läsare av skvallerjournalistik borde verkligen ta sig en allvarlig funderare på sin männsikosyn, sin moraluppfattning och sina sexistiska, utseendefixerade åsikter om hur man ska och inte ska vara.
Finns det verkligen inget intressantare är trosors vara eller ickevara att prata om?

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

No comments: