Sunday, November 04, 2007

man kan inte ha sylten och snaska upp den!

Snaskandet på den statliga sylten fortsätter inom moderaterna. Denna gång gäller det paret Charlotte och Carl Cederschiöld, pofiler i moderaternas grädda. Tillsammans taxerar de 1,9miljoner kronor per år.
Med detta i åtanke kan det tyckas lite underligt att de under 13år betalat sin städhjälp svart. Hmm...

Återigen så säger de bara att "oj, jag lovar att torka händerna och inte göra om det". Men de är inte femåringar som testar gränser. De är vuxna människor, väl medvetna om de lagar och regler som råder i samhället. Man föreställer sig även att de varit medvetna om att politisk makt gör dem intressantare att granska och deras eventuella synder allvarligare.
Vi kräver mer av våra politiker än vad vi gör av vanliga medmänniskor. Naivt kanske, men vi har gett dem vårt förtroende i god tro. Vi har litat på att de i sina fördömanden av andra har varit i sin fulla rätt att kasta första stenen. Och nu när glashuset krasar ihop över deras huvud så står de där helt oförstående inför en enkel praktisk konsekvens: när man kastar sten i glashus går glashuset sönder.

Följande citat är hämtat från DNs hemsida:
Ordföranden i arbetsmarknadsutskottet, Catarina Elmsäter-Svärd (m) är trött på att "medierna bara granskar moderater":
- Jag börjar bli irriterad över det. Det börjar nästan bli patetiskt. Svartjobb är oerhört vanligt. Det kan vem som helst se.
Hon tror inte att avdraget för hushållsnära tjänster är i fara.
- Det är något sjukt över hela systemet. Det är ett högt skattetryck som tvingar fram sådant här.

Jag föreställer mig att hon led av syrebrist, hjärnsläpp eller verklighetsabsinens när hon sa detta. Efter alla dessa år i oposition måste de ha lärt sig den fundamentala logiken bakom medias sensationssökeri: ju högre upp i näringskedjan, ju större lösnumersvärde.
Det är i dagsläget inte intressant vad centerpartister, kristdemokrater eller miljöpartiseter gör så länge det finns större fisk att fånga. Moderaterna är i dagsläget den största fisken, de har makten över landet. Är det fel att granska makten? Jag föreställde mig att det var en förutsättning för en fungerande demokrati..

Tilläggas bör att de laglydiga moderaterna nu är skitsura! Tacka fan för det.

Hushållsnära tjänster, statligt subventionerade pigor räckte inte för att få de här moderaterna att börja betala vitt, de hade råd att betala vitt hela tiden. Det är inte frågan om pengar, de här människorna har pengar. Som jag sagt tidigare så handlar det om ett systemförakt. Man anser sig stå över systemet.
Bidragsfuskare känns som rena snatterier i relation till dessa rån av statens intäkter. Eller rån och rån, med tanke på deras position kanske det ska ses som ett insiderjobb?

Nu har Nicola Clase ialla fall räknat ut vad hennes svarta kostander varit. 68 000kr, det är ca 4 månadslöner för de flesta jag känner...

Ooo, just ja, här kommer nya uppsopningsförslaget för den nationella krisberedskapen.

Vad gäller Fredrik Reinfeldt så är det lite som den där sången.. Fem moderater satt på en gren, en flög iväg osv. Sen var det bara Fredrik och grenen kvar...

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

1 comment:

Anonymous said...

Undrar om de svarta pigorna kommer undan lika lätt som de höga moderaterna?