Saturday, November 03, 2007

syltsnaskandet fortsätter

En sak som gör mig så otroligt arg vad gäller alla dessa affärer med politikers fusk med bidrag, skatt och avgifter är att de när de blivit upptäckta inte står för att de skiter i reglerna eftersom de inte tror på dem. Istället sitter de där och säger "nej, det var fel" men då är frågan; varför gjorde dom det då? Sanningen är att de visste att det var fel redan när de gjorde det och de gjorde det ändå!!!

Varför ska vi förlåta dem när de upptäcks med fingrarna i syltburken när de enda de säger är "oj, förlåt jag ska torka fingarna direkt" och efter lite påtryckning erbjuder de sig att köpa lite ny sylt... De erkänner att de gjort fel, betalar i efterhand, men sanningen är att de inte skulle ha gjort det om de inte blivit upptäckta.

Ska vi godta allt detta moralistiska hyckleri. Vad hände med Moderaternas hårdare tag mot fuskare? Jag antar att det inte gäller de egna partikamraterna... Jag skulle gärna se att Renfeldt kavlar upp ärmarna och inte kräva mer av svenska folket än han kräver av sina egna ministrar!


Frågan är om det är så mycket värre att supa under jourtid än att fuska med skatten? Fuska med skatten är mer överlagt, att råka ta några öl förmycket känns ändå mer mänskligt. Även om hon hade nationens krisberedskap... Nu höjs till och med röster för att hon ska återfå sitt jobb... Och hon verkar ju svår att ersätta.
Och är det inte en tydlig strukturindikator att det alltid är kvinnorna som fastnar i drevet och måste avgå vare sig det är vin, toblerone eller barnflickor?

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments:

meta said...

Det goda med de många syltiga fingrarna är att nästa val innebär en ny regering.

Om det inte blir ny regeringsbildning mellan valen den här gången också, som förra gången borgarna satt vid makten.

Anonymous said...

Oavsett vilken inställning man har till politiken så kvartstår faktum.

Man kan inte gå ut med en politik att sätta åt fuskarna samtidigt som det visar sig att man är de värsta fuskarna själva!

Dubbelmoral utan motstycke!