Wednesday, August 22, 2007

Man blir då inte klok på folk.

Igår kunde man läsa följande rubrik på metros löpsedel: "Direktör ber om nåd för våldtäckt" Detta då han hävdar att hans firma skulle gå omkull om han var tvungen att sitta i fängelse.

Vilken verkligehet lever han i? 'Jag är så viktig för mitt företag att jag inte kan hållas ansvarig för mina handlingar' attityden funkar kanske inte riktigt med tanke på att vi alla är lika inför lagen. Kanske skulle han ha tänkt på sitt företag innan han begick brottet? Lite: 'jag är alldeles för viktig på mitt företag för att begå brott' attityd istället.

Rapporter om våldtäckter svämmar över i tidningarna. Stureplans våldtäkerna fortsätter att få kännslorna att svalla, idag gav Citys Mikael Nestius svar på tal vad gällde den kritik som har riktats mot medias bevakning av brottet. Skönt när någon ryter i lite i frågan! I huvud taget gillar jag chefredaktörer som är positiva till samtyckeslagstiftning!

En 16årig skolelev våldtogs på en rast bara 15minuter från där jag bor. Inte långt därifrån i årstaviken, våldtogs en kvinna av två män på en båtklubb läser jag i DN. Dessa är nu på fri fot och utredningen pågår. Våldtäcktet definieras av polisen som brutal.

Man kan även läsa att en man blivit dömd till maxstraff efter att ha våldtagit och sexuellt utnyttjat ett antal ungdomar. Bra säger jag, sy in honom bara.

På citys hemsida kan man läsa om en misstänkt gruppvåldtäckt i Södertälje. Man blir helt matt, och detta är ändå bara ett axplock.

Som kvinna lever man hela tiden under hot om detta våld, man begränsar "frivilligt" sitt liv för att slippa våldtas, men det finns såklart ingen fri vilja att tala om. Det är en terror-obalans. Våldtäcktsmännen är patriarkatets självmordspiloter. Om vi ska ha noll-tolerans mot terrorism så tycker jag att vi kan ta tag i detta också! Kanske George Bush kan ta en paus från att bomba barn i jakt på terrorister och ta tag i det terrorhot som kvinnor står under varje sekund. I vår värld är beredskapen alltid på röd.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

1 comment:

Samuel said...

bra koppling med terrorismen tycker jag - som om det var nått nytt efter 11 sept. Jo, för George.. men knappast för kvinnor i vardagen... Det är samma mekanismer - den ständiga rädslan.. mer terorsitsnack!