Sunday, June 07, 2009

Säkerhetsåtgärd


Ett andra varv för att se till att alla valsedlar ligger kvar. Fick ett oroande sms från en medlem i uppsala som åkt runt med bil i säkert 20vallokaler och när hon återvände var flera lokaler utsatta för valsabotage. Det är dags för ett annat system än detta...

2 comments:

trollhare said...

Det är lite förvånande att ingen har kommit på det förut, egentligen. Det är väl inte helt nytt att folk sabbar och slänger valsedlar? Jag vill minnas att jag hört talas om det förut, fast inte i samma omfattning.

Det finns ju redan tre valarbetare vid varje vallokal: En som delar ut kuvert och två som prickar av. Det borde inte vara svårt att fixa en fjärde som vaktar valsedlarna utanför. Men det kanske skulle uppfattas som övervakning?

tiarafeministen said...

Faktum är att de 2 personer som sitter med information också bevakar och fyller på valsedlar men det finns en knorr: de ansvara endast för de partier som får sina valsedlar betalda av staten. De är inte skyldiga att hjälpa oss, de får enligt vissa inte ens hjälpa oss att fylla på valsedlar om vi lämnar extra i vallokalen. Är det demokrati? Nej det tycker varken jag eller Benny Andersson =)