Tuesday, June 16, 2009

Är det bara jag..

.. eller verkar livet lite ljusare och gladare just nu? Trots regn och rusk så känns det som att allt är på väg åt rätt håll. Detta handlar säker mycket om våra valframgångar, ökade medlemsatal i Fi och mer aktivism. Piratpartiets framgångar gör mig oavsett vad jag tycker om deras enfrågeinriktning väldigt glad eftersom det visar att yngre röstar om de bara känner att det finns ett parti som talar för dem och kanaliserar deras ilska till praktisk poltik.

Om de andra partierna vill få "sina röster" (idiotiskt sätt att tänka) tillbaka så måste de på samma sätt visa att de står på "sina" väljares sida. Politik måste vara relevant och begriplig. Många partier verkar köra på linjen "ni behöver inte förstå utan bara lita på oss" vilket känns väldigt vanskligt med tanke på att man inte vet var de står. Vi skulle ju aldrig lämna ifrån oss vårt mandat att själva styra våra liv i någon annan aspekt av våra liv...

Även vi i Fi kan glädja oss över vågen av väljare som motiveras av att avskaffa roten till deras missnöje. Missnöjd med din lön, fördelningen av föräldraförsäkringen eller hur du blir behandlad utifrån ditt skrev? Det finns en stark röst för dig! En röst som inte bara håller låda utan ägnar sig åt verkstad. Jag erkänner villigt att många partiprogram innehåller en utmärkt, genusmedveten jämställdhetspolitik. Kanske inte lika vass som vår egen men ändå mycket bra. Varför propagerar jag då för en röst till Fi istället. Jo, för att vi faktiskt levererar. Alla dessa fina formuleringar leder inte nödvändigtvis till handling. Vi sätter frågorna högst upp på dagordningen och är inte beredda att förhandla bort dem till förmån för en massa annat. Vi ser att det handlar om mänskliga rättigheter och att ett demokratiskt samhälle inte kan sägas existera utan dem. Därför går de inte att rationalisera bort och jag tror att vid närmare eftertanke är det många som är villiga att lägga sin röst (som är deras egen och ingen annans) på oss i feministiskt initiativ.

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bookmark and Share

No comments: