Sunday, February 01, 2009

vårdnadsbidrag eller I hate to say I told you so

Läser i SvD att 1. Färre än vad som beräknats tar ut vårdnadsbidraget. Folk vill uppenbarligen jobba! 2. Nästan bara kvinnor har utnyttjat det. Daaaah!

Gillar följande citat från Veronica Palm (S), vice ordförande i socialförsäkringsutskottet:

–Det är uppenbart att det handlar om att med gemensamma pengar finansiera ett hemmafrusystem. Dessutom drar det resurser från den förskola som ger ett pedagogiskt innehåll.

Per Schlingmann tingas erkänna:
–Det här visar att vi har en lång väg att vandra. Fördelningen återspeglar de ojämställda strukturer som finns i samhället, som gör att kvinnor tjänar mindre än män, äger mindre än män och har mindre inflytande än män, säger han.Grejen är att vi kunde ha sagt det tidigare... Vi sa det faktiskt.. Men lyssnar man???Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments:

Surgubben said...

Det är som du skriver, det är roligare att jobba. I vart fall är det feminismens mantra och har i olika former varit så från början.
Om kvinnorna verkligen utvecklat sin egen kultur hade det varit bättre för alla parter – särskilt barnen. Nu ska hon nödvändigtvis imitera mannen vilket lätt får ett löjets skimmer över sig, ungefär som man ser de där transvestiterna som imiterar kvinnor. Det syns att de lider av ett beteendefel.
Det bästa hade varit att införa ett poängsystem för kvinnor som tog hand om sina barn så de, då barnen börjar bli stora, kan få utbildning och arbete men framför allt skulle de fått pension och ekonomisk självständighet. Som det nu är betraktas en hemmafru som "arbetslös" och får inga pensionspoäng trots att alla säger att ”barnen är det viktigaste” – bara de inte kostar för mycket.
Det syns på den ökande vilsenheten att de som vuxit upp med dagis inte riktigt vet hur en vuxen människa beter sig.
Feminismen förrådde barnen och lämnade dem i sticket för att mamma eventuellt skulle få en undanskymd position som "ansvarig" för dittan eller dattan.

tiarafeministen said...

Hej Surgubben, ja du har verkligen valt rätt nick för surare gubbe får man leta efter.

Jag tror inte jobbandet är ett mantra. Personligen ääääälskar jag att jobba och skulle bli skogstokig av att vara hemmafru även om samhället värderade upp det.

Kvinnor försöker inte vara som män, kvinnor försöker vara fria individer med valmöjligheter och ekonomisk självständighet. Det måste man väll ändå stötta? Löjets skimmer ligger i mina ögon i män som låtsas att tiden står still och att det finns spikade könsroller som inte påverkas av samhällsklimatet eller tidens tand.

Jag upplever snarare att det är barnen som varit hemma med sina mammor som är socialtinkompetenta i högre utsträckning då de inte fått interager på ett bra sätt med andra i sin barndom. Jag tror att barnens bästa kräver barnomsorg och inga isolerade hemmaliv. Sen är det naturligtvis så att barngrupperna måste vara mindre och personalen utbildad.

Sen vet jag inte om kvinnorna nödvändigtvis för en undanskymd tillvaro på arbetsmarknaden. kanske har du missat alla kvinnliga chefer, ministrar mm?? De är pinsamt få med tanke på att många inte får jobbet pga fördomar om kön såsom dina egna men de finns och många gör ett förbaskat bra jobb!