Saturday, February 07, 2009

Vad är väll en dag på kongressen...

.. den kan ju alldeles tråkig och dötrist och alldeles, alldeles underbar...

Eller ja, i alla fall ibland. Idag har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan. Från en känsla av att ingen förstår allvaret till en känsla av att folk lyssnar och håller med.

Med det nya förslaget på politikdisposition har även många av de formuleringar som jag och många flera kämpat så hårt för att få in försvunnit. Formuleringar som handlar om normer, strukturer och intersektionalitet. Dessa har slukats av ett dokument som känns mer slätstruket och har mycket mer fokus på kön och könsmakt än feminismen som ideologi i den formen jag bekänner mig till den.

Så nu står spelet om att försöka få in så mycket av det som möjligt i den nya texten samt att inför nästa kongress ladda med motioner som återställer vår status som ett intersektionellt parti i feministiskt framkant.

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 comments:

Anonymous said...

Men, fokuserar ni verkligen ansträngningarna rätt, med så mkt interna diskussioner och kampanj till EU-parlamentet och så. Läste just programmet för Feministiskt Forum - och FIRS har knappt någon medverkan? eller färstår jag fel? Vore det inte bättre att satsa FIRS krafter på arrangemang som ex.vis feministisk forum? och andra sammanhang där feminismen verkligen kan utvecklas och växa? eller är platser och resurser från ett byråkratiskt EU-parlament det viktigaste?

/ Katarina

tiarafeministen said...

Hej,
FiRS är inte inne som organisation i feministiskt forum, vi har istället skickat en representant för hela Fi och med våra begränsade resurser så har det fått räcka.

Vad gäller EU-valet så verkar det för medlemarna vara väldigt viktigt med tanke på att de tog beslut om att ändra stadgarna så att vi framöver inte ska ta beslut om att ställa upp i val utan att det ska vara en självklarhet...
Jag röstade för att behålla de nuvarande stadgarna och jag ser fortfarande folkbildning mm som en otroligt viktig del av Fi och FiRS.

FiRS har under året satsat på folkbildning och medlemsaktiviteter ex Fi extravaganza samt utåtriktade aktiviteter ex pride. Men vi räcker inte till utan får dela upp uppgifter mellan oss så gott vi kan.

Anna-Karin said...

Om jag inte minns fel så var vi inte särskilt många som ville behålla den nuvarande ordningen. Det blev väl inte ens försöksvotering där?

Har själv drivit samma linje som dig i styrelsen men fått ge mig för majoriteten. Det verkar ju faktiskt som att en stor majoritet av de medelemmar som kommer på kongresserna tror på partitanken. Tror att vi som vill folkbilda främst är i klar minoritet idag.

Anna-Karin said...

Med nuvarande menar jag såklart dåvarande, före kongressen förra helgen. :)