Saturday, November 01, 2008

enigheten i höjden amen

Efter artikeln om Mona Sahlin nedan läste jag Henrik Brors analys av situationen. Och det är samma sak som alla säger och har sagt. Regeringsalternativ, regeringsalternativ, helleluja i höjden, amen.

Jag håller fast vid att jag är så innerligt trött på detta blåa och röda laget snacket att jag får utslag. Detta ska föreställa verkligheten och inte underhållningsprogramet parlamentet.

Hela vitsen med att ha flera partier är för att få bredd i politiken och ge alla väljare en chans att bli representerade. Partierna klarade alldelles utmärkt av att bli mer likriktade utan att gänga ihop sig mot varandra. Dynamiken i politiken är dämpad och istället så sitter allinansens nickedockor och pekar finger åt mp, s och v för att de inte bildat ett eget dockteaterkompani förlåt, jag menar parti.

Jag skulle dock föredra att se partidebatterna i form av kasperteater framöver. Det skulle åtminstånne ge en humorisktisk aspekt till den gamla skåpmat de serverar oss. Jag tror även
att motsättningarna inom allinansen skulle synas bättre då. Tänker er själva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

3 comments:

Torkel said...

Vad du egentligen säger är att du tycker att de röda oppositionellas förvirring, instabilitet och oenighet skulle kunna vara bra för Sverige?

Jisses! Tänk efter innan du bloggar, människa!

Maria Byström said...

Visst är det tröttsamt. Håller så med...

tiarafeministen said...

Hej Torkel,
jo, faktum är att jag tänkt och att jag tycker att det är bra för demokratin i Sverige att vi får insyn i vad de enskilda partierna faktiskt vill, och kan bilda sig en uppfattning om huruvida de är representativa för folket eller ej!

Jag tror att det skulle ge en tydligare bild av politiken som helhet om vi också kunde få se vad man inom alliansen bråkar om. För de är ju inte ett parti än. Tänk om det kunde synas varför det är så...