Tuesday, March 31, 2009

Genomtrött


Idag var jag så trött så jag gick in i en möbelaffär och la mig på en säng där och låtsades att jag fick vila en stund. Sen kändes det lite bättre. Har tagit en guarana shot som enligt förpackningen är the ultimate energy booster. Återkommer med rapport om huruvida det funkar eller ej.

Monday, March 30, 2009

Hurra för solen


Även om allt annat känns tungt så kan jag titta upp och tänka att det blir bättre.

Saturday, March 28, 2009

Hemvägen


Har haft en bra dag. Utbildar nya spärrexpeditörer denna helg och de verkar vara ett härligt gäng. Morgonen var lite turbulent då det visade sig saknas en fel material. Men det lyckades jag åtgärda med hjälp av bra kollegor! Ska försöka varva ned lite och hitta en lägre puls för kvällen.

Friday, March 27, 2009

Lördag morgon i lokaltrafiken


Man märker att det varit fredag och utekväll när man ser saker som på bilden här. När jag går förbi runt 7.30 har städarna redan varit igång i timmar och städat upp det värsta, skräp och kroppvätskor samt klotter är vad de får kämpa med. Jag vet inte vad de tjänar men hur kan det vara tillräckligt med tanke på allt snusk de måste städa upp?

Thursday, March 26, 2009

Förbaskade könsroller


Detta är en butik som säljer barnkläder. Gissa vilket kön kapten kaos har... Morr

Tuesday, March 24, 2009

Morgonens vardagsilska


Vad är det för fasoner? Först tror ingen på kvinnan. Sen vittnar fler om samma sak. Han får betala böter, that's it. Spärrexpeditörer går servicekurser och fokus läggs på kundbemötande och god service. Bemötande är A och O osv. Lustigt att det kan vara så viktigt i tunnelbanan och så oviktigt i vården.

Friday, March 20, 2009

Wednesday, March 18, 2009

Försök till förändring

Jag ser över mitt liv och gör små justeringar här och där. Försöker skapa mer tid för mig själv. Maximera utdelningen av min insats.
Ett steg i detta är att jag just nu ser över möjligheterna att byta uppdrag. Vísserligen inom samma företag men ändå. Nära som företag har alltid funkat bra för mig. Lönen är inte optimal men det stöd man får, de utbildningsmöjligheter det innebär och den anda som råder gör att jag hellre tar den lägre lönen.

Byta brasch är såklart en tanke. Men med arbetsmarknadens tillstånd och faktumet att mitt tankefokus ligger på Fi och valrörelsen så är detta en bra mellanväg.
Att byta yrke skulle kanske också göra att jag inte längre kunde jobba på utbildningsenheten på veolia och det vill jag verkligen, verkligen göra. Jag håller fast vid det så gott jag kan. Där ser jag verkligen möjligheter att växa som person både privat och proffessionellt. Jag har redan fått ut mycket av att undervisa, att observera mina kollegor och de interna utbildningsmöjligheter jag har haft.

Att ha två jobb är knepigt. Båda företagen ser mig tack och lov som ett tillgång och jobbar vid behov runt lite så att allt ska klaffa. Det är inte alla företag som skulle göra. På många sätt har jag tur!

Det primära målet just nu är att må bättre, ta tag i överarbetandet och sömnbristen. Jobba på kost och motionsvanor. Bejaka mina vänner. Låter som klyschiga nyårslöften men jag säger bara vad jag vill och hoppas.

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Tuesday, March 17, 2009

Solen tittar fram


Morgonen möter mig på vägen till jobbet. Plötsligt fylld av ljus och solsken. Jag vet att det har smugit sig på men idag är första dagen jag verkligen märker det! Min morgon är räddad!

dagens pressmedelande från fi

Schyman; Inga fler bonusar till män.
2009-03-17 11:33

Moderaternas talesperson i jämställdhetsfrågor, Hillevi Engström, vill enl. Svenska Dagbladet idag införa någon form av bonus för att papporna ska stanna hemma mer med sina barn. Enligt en kartläggning som SvD gjort är nio av tio föräldrar i Stockholms län som tar ut vårdnadsbidrag just mammor.

- Hon har tydligen drabbats av insikten att vårdnadsbidraget är en kvinnofälla, säger Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ. Att det skulle ta så lång tid för henne att förstå det kan man ju förundras över, särskilt som hon kallar sig feminist (!) men nu har hon i alla fall förstått saken rätt och det är ju glädjande.

- Däremot är förslaget om en särskild pappa-premie helt fel väg att gå. Varför ska män få bonus så fort det gör det som de förväntas göra? Allt fler verkar ju nu inse att bonusar inte passar sig på arbetsmarknaden så varför ska vi då införa det på hemmaplan.

- Om moderaterna verkligen vill att kvinnor och män ska ta lika del av föräldraansvaret så måste man också förstå att kvinnor och män ska ha samma möjligheter på arbetsmarknaden. Individualiserad föräldraförsäkring och lagstadgad rätt till heltid är några av de reformer som krävs. Ett tips, från en feminist till en annan, avslutar Gudrun Schyman.

presstelefon: 070 6100191

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Bookmark and Share

Kampen som aldrig tar slut.


Många frågar mig om det kan komma en tid då Fi inte längre behövs. Jag brukar säga att jag hoppas det. Sanningen är att även om just Fi kanske inte måste finnas så måste den feministiska kampen fortfarande göra det. För i samma stund som vi börjar ta rättigheter vi kämpat oss till för givna finns det någon som vill ta bort dem. Titta bara på abortfrågan.
Att vi ska behöva kämpa för detta i sverige igen känns ju löjligt. Men vi måste hela tiden försvara den mark vi redan vunnit. Detta gäller inte bara feminism utan också den fackliga kamp som förts. De sociala rörelser som fört oss till den standard och de rättigheter som vi i sverige har idag. De är ingen självklarhet. Titta på resten av världen. Men vi tar det för givet och riskerar därmed att förlora det. Tragiskt egentligen.
Jag inbillar mig att vi alla vill tro att den mark vi vunnit föralltid ska vara vår, synd att så inte är fallet.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Sunday, March 15, 2009

Vilken jävla jantelag?

Jag är så otroligt trött på dessa personer som påstår att jantelagen regerar i Sverige. Må så vara att vi är ett skamset litet folk som inte vågar säga att vi är bra men kollektivt skulle lite jante räcka oss ganska långt.

Du ska inte tro att du é något är inget vi säger till oss själva utan till världen medan vi självgoda vräker oss i våra illusioner om vår egen förträfflighet. Vi tror att vi är världens mest jämställda land (det var typ 30år sedan). Att vi är förträffliga på it (har ni hört talas om indien). Att våra högskolor är så förträffliga, att vårt system är så rättvist och solidariskt, att våra fackförbund är så starka och så vidare och så vidare.

Faktum är att för varje framgång så faller vi tillbaka. Vi nöjer oss men det vi lyckats med och kämpar inte vidare. När vi blev världens mest jämställda land så tyckte vi att vi var klara med jämställdheten och la ned. Nu går alla om oss. Det är som kaninen som ska rejsa sköldpaddan, vi lägger oss och sover längs vägen och alla hinner om oss.

Så mindre jante på individnivå: Du är fantastisk, du är någon och du ska vara stolt när du gör något bra!
På nationellnivå: Sluta smila och gör något bra.

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bookmark and Share

Saturday, March 14, 2009

Pressmeddelande från Fi om SFI

Feministiskt initiativ

Regeringens SFI-bonus leder till ökad ojämställdhet
2009-03-14 12:46
Regeringens nya försök med SFI-bonus till nyanlända som snabbt lär sig svenska ökar ojämställdheten. Kvinnor som oftare har lägre utbildning, är hemma med små barn och därför inte har möjlighet att hänga med i SFI-utbildningen på lika villkor bestraffas ekonomiskt, säger Stina Sundberg, talesperson för Feministiskt initiativ.
- Det är ett problem redan idag att kvinnor har sämre förutsättningar att kunna läsa SFI på heltid direkt när de anländer till Sverige. Risken med fortsatt uteblivna jämställdhetsinsatser och nu dessutom regeringens SFI-bonus blir att familjerna får ytterligare en morot att prioritera mannens SFI-studier, menar Stina Sundberg.
- De nyanlända familjerna behöver istället stöd att dela på ansvaret för barnen och få snabb tillgång till förskola för barnen - så både mamma och pappa kan läsa SFI snabbt!
Hur tänker regeringen underlätta för kvinnor som bär på det traditionella ansvaret för familjens vardag och hälsa? När tänker samhället ta ansvar för kvinnors obetalda arbete? Återigen gynnar regeringens könsblinda förslag män, och missgynnar kvinnor som bär på familjeansvar, avslutar Stina Sundberg.

Mer information:
Feministiskt initiativs pressjour 0706-100191

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Bookmark and Share


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Stora servicedagen på jobbet


Idag sitter jag på gullmarsplan. På många sätt trevligt. Här finns kunder av alla slag och sorter. Frågorna är mer varierade och det finns fler personer som behöver det där lilla extra i serviceväg. Det lilla extra råkar vara min specialitet. Mycket av dagen ägnas åt att lugna arga kunder som inte fått sin smsbiljett. Telias nät har nämligen problem. Mycket ursäktande och hänvisande till kundtjänst blir det... Sist men inte minst en påminnelse till er med månadskort. DET ÄR MENINGEN ATT NI SKA DRA ERA KORT! Gör ni inte det måste jag visera dem manuellt... Krångel för alla inblandade helt enkelt.

Friday, March 13, 2009

Förbaskade mobilen


Älskar en massa saker med sony-ericsson mobiler men blir knäpp på deras handsfree. Den har glappat ett tag men nu går det inte alls. Vad är det för vits med en musikmobil om man inte kan koppla in hörlurar? Morr! I bakgrunden ser ni den växande stickningen. Mitt halmstrå i en värld av stress och omöjliga krav.

Thursday, March 12, 2009

Adsense rapport

Insåg att jag inte uppdaterat på totalsumman. Just nu står kontot i 76,11 US$ vilket betyder att jag bara behöver ca 24dollar till innan jag får en utbetalning.

Försöker fortfarande få tag på skattemyndigheten för att kolla hur de vill att jag redovisar pengarna men det är alltid så lång telefonkö så jag får aldrig svar...

suck!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share

Nu kan jag mobilblogga också

Har äntligen räknat ut hur jag aktiverar funktionen för att mobilblogga vilket förhoppningsvis kommer ge både mer bilder och mer omedelbara reaktioner på omvärlden. Ser fram emot att erbjuda er denna möjlighet och inblick i mitt liv. =)

Har inte riktigt fått klarhet i vad det kommer kosta än... Antar att mina adsense pengar får täcka upp kostnaden för mitt mobilbloggande.

På adsense fronten är det fortfarande skumt, först är ett klick värt 0,37dollar och sen är 7 klick samma dag bara värda 1,77dollar totalt. Hur funkar det? Kanske olika priser beroende på vad man klickar på, eller hur många gånger man klickar på sidan man hamnar på??
Ska snoka i detta...

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Wednesday, March 11, 2009

The wicked witch of the east

Fantastiska gröna strumpbyxor det enda trevliga med idag so far. Hoppas på uppsving ikväll då jag ska träffa en vän för att fika och sticka. Jag håller på med en halsduk i svart garn med guldtråd i.


Vackert men sorgligt


Varför kunde världen inte vara vintervit och vacker i december. Nu gör all snö mig bara ledsen. Jag vill ha vår och värme.

Grejt, nu sparkar man lärare också

Kris i världsekonomin drabbar självklart alla. Samtidigt som staten går in och räddar banker och stöttar företag så får kommunerna varsla lärare.

Detta kommer drabba en hel generation. Framtiden.

Om vi nu kan pytsa in en massa pengar för att rädda vårt inte helt felfria ekonomiska system så kanske vi också kan skjuta till en del pengar för att upprätthålla den lärartäthet som vi har idag.
Ska bli intressant att se Mr hårdare tag Björklund ta tag i detta.. Hårdare tag, mer betyg och färre lärare. Den ekvationen går inte ihop!!!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Tuesday, March 10, 2009

non(ad)sens eller 0,29 US$

De senaste veckorna har bloggen varit helt oklickad. Googleadsense hanteraren föreslår att jag kanske har blockerat alla lucrativa annonser. I mitt fall är det enda blockerade reklam med främlingsfientligt innehåll. Om det är det enda sättet att tjäna kosing så låter jag hellre bli...

Så idag trillade det helt otippat in 0,29 US$ vilket motsvarar ett kick. Undrar vad som klickades. Tydligen så är annonserna relaterade till mina lables så frågan är om jag borde ha intressantare lables??

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Monday, March 09, 2009

Tiarafeministens krönikörpremiär

Har fått den stora äran att bli krönikör på Queermagazine, en nystartad HBTQ portal på nätet. Lite som en korsning mellan qruiser och facebook. Skillnaden mellan detta och Qruiser är att den är helt porrfri vilket jag tycker är mycket sympatiskt.

Jag kommer skriva en krönika i veckan, denna kommer komma ut varje måndag. Min krönika denna vecka handlar om 8mars demonstrations brist på glamour och glam.



Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Sunday, March 08, 2009

Bilder från Uppesittarkväll och 8mars demo

Här kommer lite bilder från Tiinas föreläsning om 8 mars

Och här lite inte helt fantastiska bilder tagna med min mobilkamera på vår del av tåget. Om ni inte ser det så står det DET RÄCKER NU! på banderollen. Banderollen målades under uppesittarkvällen 7mars.



Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Alexander Chamberland lämnar mp och går med i Fi

Spännande nyheter når mig via Veronicas Blogg. Självklart är det glädjande när vi får nya anhägare. Inte bara pga vår sänkta medlemsavgift utan även vår fantastiska politik och ideologi.
Läs också debattartikeln.
Vår egen tokfeminist har också lite att säga om saken.

Personligen så är jag bara väldigt, väldigt glad. Det är 8mars, min lilla syster (bybbelbob) är här för att fira med mig. Igår gick vår uppesittarkväll med Tiina Rosenberg jättebra. Jag är peppad, jag är inspirerad och detta är bara som en liten bonus. The cherry on top.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Wednesday, March 04, 2009

Tröttheten segrar

Är så trött!!! Hela kroppen protesterar. Trots att jag var duktig igår, rosenterapi, långt bad och tidigt i säng borde ge resultat tycker man... Men nej...

Dagen idag handlar om jobb på alla fronter. Kan tyckas oöverstigligt men måste gå...

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Monday, March 02, 2009

Den värsta mardrömmen

Har haft en sån där dålig natt. Sovit i korta perioder, lätt och med skumma och obehagliga drömmar. När jag vaknade fanns det inte en fiber av min kropp som ville gå upp. Otroligt vad man kan tvinga sig själv att göra.

När jag tittar på dn.se så ser jag att det inte bara är jag som lidit av mardrömmar. Det har varit rökutveckling i tunnelbanan. Det finns nog inget vi är så oroliga för. Tack och lov var det "bara" en brinnande låda som kunde hittas och släckas innan verklig fara uppstod.

Är inte i form för drama och trauma. Tycker att jag sovit så mycket och tagit det lungt den senaste veckan men mår ändå inte helt 100%. När jag gick till tåget så fick jag med tankevåld tvinga mig från att inte vända och gå hem. Hem till värmen och sängen, täcket och alla kuddarna..

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Sunday, March 01, 2009

tänka tillbaka

När man försöker organisera upp musiken i datorn snubblar man över saker man glömt att man har.



Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Lite inspiration med Gudrun Schyman

Nu när medlemsavgiften är sänkt och 8 mars närmar sig så tänkte jag att ni skulle få inspireras av lite klipp med Talesperson Gudrun Schyman som dessutom har börjat blogga i dagarna. Ville lägga upp något med vår andra Talesperson Stina Sundberg men hittade inget på hela Youtube... Så där har vi verkligen något att jobba på!







Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Det kan inte vara kul att vara Mona

Mona Sahlin kan inte ha det kul just nu. Lågt stöd både internet och bland väljare. Det sägs ju att det är ensamt på toppen och det kan ju inte vara kul i dagsläget.

Fast samtidigt fattar jag. Hon har ju inte synts så mycket. Jag vet inte riktigt var hon är eller vad hon gör. Inte heller vad hon tycker och vill. Otydlighet är inte till gagn.

Man tycker ju ändå att med allt skit som alliansen kommer med så borde de ligga sämre till. Som nu senast när pensionen sänktes för en massa pensionärer pga finanskrisen. Fast folk kanske inte förknippar det med personen Reinfeldt... typiskt!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,