Tuesday, March 17, 2009

Kampen som aldrig tar slut.


Många frågar mig om det kan komma en tid då Fi inte längre behövs. Jag brukar säga att jag hoppas det. Sanningen är att även om just Fi kanske inte måste finnas så måste den feministiska kampen fortfarande göra det. För i samma stund som vi börjar ta rättigheter vi kämpat oss till för givna finns det någon som vill ta bort dem. Titta bara på abortfrågan.
Att vi ska behöva kämpa för detta i sverige igen känns ju löjligt. Men vi måste hela tiden försvara den mark vi redan vunnit. Detta gäller inte bara feminism utan också den fackliga kamp som förts. De sociala rörelser som fört oss till den standard och de rättigheter som vi i sverige har idag. De är ingen självklarhet. Titta på resten av världen. Men vi tar det för givet och riskerar därmed att förlora det. Tragiskt egentligen.
Jag inbillar mig att vi alla vill tro att den mark vi vunnit föralltid ska vara vår, synd att så inte är fallet.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 comment:

Erik Blatte said...

"Att förbjuda aborter helt är ett steg bort från ett jämställt och bra samhälle. Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte. Och alla barn har rätt att födas till ett liv där de blir älskade. Utan fri och legal abort skulle så inte vara fallet. Det skulle födas många oönskade och oälskade barn, med sociala problem som följd.”

Den tesen är vi alla bekanta med. Men den måste omvärderas. Eller åtminstone måste vi våga ifrågasätta den.

För tänk om den inte stämmer! Tänk om det finns något logiskt, moraliskt eller praktiskt FEL på det resonemanget!!

Oönskade barn… säkert minst hälften av de snillen som drivit på mänsklighetens intellektuella och kulturella mognad har varit “oönskade”. Bör man döda någon bara för att den är “oönskad”?? Vad är det för moral egentligen!

Sedan när fick “fri och legal abort” föräldrar att önska och älska sina barn mer?

Nej, det stämmer inte.

Borgar aborträtt för jämställdhet?? Jämställdhet kanske är önskvärt, men abort tillför absolut inget i den frågan, tvärtom. Hur jämställt är det mot en människa att döda henne innan hon ens är född?

Slutligen tesen: “Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte.”

Varför det?

Sex är en magisk, helig kraft, större än oss människor - inget banalt lördagsnöje! “Rätten över sin kropp” har varje människa, även varje kvinna - till dess att hon ger frånsäger sig denna rätt. Och det gör hon i samma ögonblick hon tillåter en fertil man att tränga in i denna sin kropp. Allt allat är illusion och håller inte i verkligheten.

Därför kommer vår “jämställdhetstes” att behöva ifrågasättas och rentav omvärderas.

Nu begränsar vi aborträtten.

Sedan 1975 har svenska kvinnor aborterat 1 miljon svenskar.

Detta är ett kollektivt självmord.

Det kanske inte var en bra ide att ge kvinnorna all makt?

Vad bör göras?

För det första:
Om mannen vill föda barnet skall abort ej beviljas.

För det andra:
Begränsa aborträtten till 4 veckan.

För det tredje:
Inför 12% extra skatt till barnlösa