Wednesday, March 11, 2009

Grejt, nu sparkar man lärare också

Kris i världsekonomin drabbar självklart alla. Samtidigt som staten går in och räddar banker och stöttar företag så får kommunerna varsla lärare.

Detta kommer drabba en hel generation. Framtiden.

Om vi nu kan pytsa in en massa pengar för att rädda vårt inte helt felfria ekonomiska system så kanske vi också kan skjuta till en del pengar för att upprätthålla den lärartäthet som vi har idag.
Ska bli intressant att se Mr hårdare tag Björklund ta tag i detta.. Hårdare tag, mer betyg och färre lärare. Den ekvationen går inte ihop!!!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 comments:

Morrica said...

Tvärtom - ekvationen är nästan löst nu. Färre lärare tvingar fram större klasser, hårdare disciplinåtgärder och betyg både tidigare och oftare. Dessa nedskärningar är ett logiskt nästa steg i Björklunds krigsföring, förlåt, stryk det, effektivisering ska det visst benämnas. Dessa nedskärningar är ett logiskt nästa steg i Björklunds effektivisering av den svenska skolan. Att de tycks komma som en överraskning för många är illavarslande, de har annonserats tydligt och klart, och där kommer mer.

Se t ex på hans lilla försmädligt nöjda leende när han talar om tonårspojksgängen i skolorna, eller lyssna på hur han viftar bort alla frågor om elevhälsovård. Vi är bara i början av detta.

meta said...

Vilken tur att det är val om ett och ett halvt år.

tiarafeministen said...

Verkligen tur att det snart är val. Sen blir det storstädning, utan pigavdrag om jag får välja ;-p