Thursday, August 14, 2008

vårdvinster och barnråd

Man blir lite skeptisk när man får veta hur mycket Maria Beroendecentrum fick i vinst. Känns som att de kan ha fått lite förmycket pengar? Nu är jag verkligen ingen expert på offentlig upphandling men jag har alltid trott att man lägger bud där man redogör för vad man anser att verksamheten kommer kosta att driva inom ramen för verksamhetens uppgift. Om kvaliten i alla bud är samma så vinner den som kostar minst. Borde den som vunnit då inte också fått mindre pengar? Självklart vill alla privata företag gå med vinst, detta är ett av de främsta argumenten för att inte upphandla vården, men så mycket vinst??? Visste man om detta från början.

Nåväl, nu ska beroendevården upphandlas igen och då kommer kraven bli hårdare och priserna pressade. Frågan är om det vinnande budet vinner för att de kräver mindre vinst eller för att det ska "slimma" ytterligare.

Idag står SvD för barnspykologin och tar itu med en fråga från en orolig mormor.
Jag är verkligen mycket skeptisk till alla dessa psykologspalter, hur i hela fridens namn ska man kunna ge lämpliga råd till en person som man aldrig träffat? Kanske går det men jag är tveksam...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

No comments: