Thursday, August 28, 2008

Dagens t-bane blaska - inga överraskningar

Jaha, man öppnar sin metro och läser att butiker råfuskar med jämförpriser. Vilket visserligen inte förvånar mig. De flesta reflekterar inte över jämförpriser, jag kollar slaviskt. För vad som kan verka som lika stora paket kan visa sig vara otroligt olika i jämförpris. Jämförpriset finns just för att man inte ska bli lurad. Då är det ju själva fan att handlarna som ändå vill gynna vissa produkter börjar fiffla med jämförpriserna. Suck!


En annan sak som inte förvånade mig var artikeln om att män har större chanser att få fast anställning. Eller snarare att traditionellt mansdominerade arbeten erbjuder fler heltider. Vi kvinnor uppmanas därmed att söka oss till mansdominerade områden för att få en fast anställning och det förstår jag och jag håller med om att vi behöver mixa upp könsdominansen i olika branscher Men någon måste ju fortfarande städa, jobba i vården och så vidare. Även där måste heltider skapas. För de andra jobben räcker inte till oss alla och som jag gärna och ofta passar på att påminna så skulle hela samhället förfalla om det plötsligt inte fanns folk som städade, tog hand om barn, lagade och serverade mat, jobbade konstiga skift i butiker osv. Katastroftillstånd skulle utlysas. FN skulle kopplas in. Det skulle bli kaos. Alla underbetalda, undervärderade låglön och lågstatus jobb utgör grunden för att alla andra andra ska kunna ha välbetalda, stimulerade arbeten. De förtjänar respekt, högre lön och möjlighet till goda anställningsförhållanden.


Sen är det hela debatten kring Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhamars blogginlägg. Give me a brake. Ett slag över munnen kan inte vara ömhet, såvida det inte rör sig om S/M sex. Och sen kan man fråga sig om ett lång äktenskap är så eftersträvansvärt om det kräver älskare och älskarinnor. Öppna förhållanden i all ära, men det är en helt annan sak än otrohet och jag har svårt att se hur otrohet kan göra annat än skada. Fast kolla på killen som DNA testade trosor för att han trodde flickvännen var otrogen. Vad är det för fel på folk??


Jag blir så trött, måste i perioder sluta läsa dagstidningar av alla de slag för att inte få utslag.
>br/>
Självplågare som jag är går jag över till DN.se där jag som ett slag i ansiktet får veta att ungdomar har svårare att försörja sig. Värst i Stockholm så klart, dessutom har studenter sämre med pengar. Inte heller där är jag förvånad. Hur kan allt detta vara nyheter. Titta upp över tidningen och ut i världen så ser ni samma sak och ni är antagligen så hemma blinda att ni inte ens tänkt på det tidigare.Vardagsilskan flödar

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

2 comments:

Ludophile said...

Ge dig en BROMS? Break, menar du.

FumikoFem said...

Ja så mycket negativt i tidningarna, varför jag inte ens läser dom längre, ja i varje fall aftonbladet och liknande håller jag mig borta från, har inte läst dom på flera månader, mindre migrän resulterade det i.

För jag stör mig så väldans på alla könsrollskonservativa tendenser i media, för att inte tala om all objektifiering och sexism :(