Saturday, January 31, 2009

Ungdomsförbundens varande

Läser en rapport i DN om hur SSU kritiserar både alliansen och sitt eget parti för hur de hanterar de politiska frågorna som rör unga. Ex på det är bostadspolitik och jobben såklart.

Jag är en stark kritiker till ungdomsförbund och vill inte att Fi ska skaffa ett. Kanske för att de behandlas lite som en politisk sandlåda (vilket många påstår att det är). Men de representanter jag har träffat från ungdomsförbunden är politiker på blodigt allvar. All heder till dem! Tänk om man istället för att sätta dem i isolerade celler lät dem komma direkt in i partiet och driva sina frågor? Kanske kunde man slippa mossig 40talistpolitik om pamparna lyssnade till de andra generationerna? Miljöpartiet är nog bäst på att lyssna till grön ungdom som faktiskt inte är en helt isolerad cell utan räknas som en del av organisationen. Övriga ungdomsförbund verkar ibland inte ha någon förankring till sina moderpartier. Jag har träffat folk från ung vänster som menat att de är kommunister. SSUare som menar att de är emot marknadsekonomi och medlemmar från liberala ungdomsförbundet som är fan så mycket mer liberala än sitt moderparti. Medan den "riktiga" partipolitiken urvattnas i kohandel och desillusion så håller ungdomsförbunden på med ideologi, på gott och ont. Skulle det skada att släppa in det i politiken??

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comments:

Mikaela Mars said...

Jag håller med dig, vore så koolt att se alla de starka unga politikerna som aktiva representanter för sina moderprtier!

tiarafeministen said...

Det skulle verkligen skaka om hela systemet =)

Marita said...

Hahaha, skrev att ungdomsförbunden skulle ta över 2010, men läser ditt eminneta inlägg först nu...Får nog bli bättre på att kolla bloggar först...:) Länkar till Dig genast

tiarafeministen said...

Lustigt hur det synkar ibland..