Wednesday, January 28, 2009

Man tröttnar på besparingskonsekvenser

Ibland undrar man hur folk tänker när de skär ned på personal. Personalen som blir kvar får en tyngre arbetsbörda och mår sämre. Räknar man om beräknade kostnader för sjukskrivning i personalstyrkan när man skär i personalen?? Jag är inte så säker. I ett av de uppdragen jag samordnar så ökade vi vikariestyrkan så vi inte behövde ringa in befintlig heltidspersonal vid sjukdom och semester och minskade sjukskrivningarna redan månaden efter med ca 40%.

Försäkringskassans besparingar har det varit mycket tal om på. Idag läser jag att de ska frisera om sifforna genom att redovisa på annat sätt. Men vad gör de för de personer som sitter i kläm och väntar och väntar??
Inte är det något nytt under solen heller. Kolla ex in denna artikel från 2007. Eller denna från 2006.
Inte konstigt att det går åt skogen när man år efter år skär ned och organiserar om. Att de dessutom fått ökad arbetsbörda i form av jakten på fuskar gör säkert inte saken bättre..

Ekonomin lär ju inte bli bättre om de dessutom ska betala ränta på försenade pengar men för dem som väntar på sina pengar så är det faktiskt ganska rimligt...


Det känns som att denna soppa kommer fortsätta ett tag framöver. Suck för det!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

No comments: