Thursday, January 29, 2009

Skulle du anställa mig efter att ha läst min blogg??

Läser om arbetsgivare som kollar upp jobbsökande på internet. Som en person som förr eller senare kommer söka sig till nya arbetsuppgifter och andra arbetsgivare är ju frågan hur mycket min blogg kommer ligga mig i fatet? Jag vet redan att jag inte fått jobb pga tiaran. Senast jag besökte arbetsförmedlingen rådde de mig att förtiga allt samröre med feministiskt initiativ.

Så, skulle du anställa mig som jag är, med blogg och allt?

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

20 comments:

Anonymous said...

Hel Klart Absolut! Flitigare arbetare får en ju leta länge efter :)

meta said...

Jag JAG skulle anställa dig, om jag vore arbetsgivare och om jag sökte någon med den kompetens du har.

För mig är både tiaran och feministiskt engagemang klara plus.

Fast nu är jag inte arbetsgivare. :-/

Anna-Karin said...

Du skulle få jobbet direkt, men det är ju för att jag vet vad du går för även utan bloggen. :)

linda said...

alla gånger! energiska underbara du.

vmm said...

Ska jag vara ärlig så... nej. Vore jag arbetsgivare så skulle jag fråga på en anställningsintervju om den sökande är feminist och svarar den ja så skulle jag med mycket stor sannolikhet inte anställa personen.

Anonymous said...

Vill man förändra världen som jag läste på denna sidan så måste man se sig som en enhet i den resterande funktionen utan särskilda krav.Hänvisar man som i detta fallet till ett enskilt ämne som feminism har man misslyckats och får börja om från rutan gå.

NowHow

Niklas Svensson said...

Skulle inte vilja ha dig så mycket som i närheten av något av mina företag. En fet och ful bitterfeminist är något av det mest destruktiva och stämningsförstörande som finns i samhället och arbetsmarknaden...

Anna-Karin said...

Hmmm,
Niklas, undrar vem det är som är bitter? Vad exakt är anledningen till att du känner dig tvungen att gå till personangrepp?

Nä, gud förbjude att det skulle finnas folk på företaget som vill att män och kvinnor har samma rättigheter och möjligheter. DET vore ju verkligen jobbigt bland alla män som vill förbehålla sig rätten att kalla kvinnor "fula och feta".

Engraved said...

En sådan arbetsgivare eller leverantör som herr Svensson vill man ju inte ha. Vill gärna veta vilka företag som åsyftas i inlägget så att dessa kan bojkottas.

Jag skulle iaf alla gånger anställa Tiarafeministen. Mer lojal och flitig anställd får man leta efter.

tiarafeministen said...

Det framgår tydligt att de av er som vill anställa mig vill det pga min kompetens och inte ser tiaran eller bloggen som ett problem medan de som inte vill anställa mig bortser från min kompetens pga bloggen och fördomar om feminister. Lite sorgligt men å andra sidan: Vill jag jobba för en trångsynt antifeminist?

Niklas Svensson said...

Mmm, ELLER, så är kanske de personer här som "vill anställa dig" (ifall de bara skulle ha ett företag, vilket de ju som av en händelse inte har, med stor sannolikhet för att de också spenderar sina liv med att vara bittra och skylla sina tillkortakommanden på andra istället för att göra något konstruktivt) bara samma patetiska grupp människor i den klubb för inbördes beundran som skriver kommentarer på alla dina inlägg, medan de här som inte skulle vilja anställa dig dels är sådana personer som faktiskt vet vad det handlar om att driva ett företag, och dels till väldigt mycket större del representerar verkligheten på de flesta andra sätt också. Men fortsätt ni gärna leva i er lilla drömvärld, ni lyckas ju uppenbarligen lura er själva åtminstone, så att ni kan orka fortsätta leva era meningslösa och undermåliga liv.

Oh, och lycka till i nästa val nu, om ni bara tjugodubblar ert förra valresultat kanske ni kan lyckas få in en clown som kan underhålla i pauserna i riksdagen, det vore väl roligt!

meta said...

Vilket kvalificerat skitsnack, Nicke.

Typiskt antifeminist-bittert, dessutom.

meta said...

Den trångsynte arbetsgivare som inte klarar av mångfald med tiaror och feminister, är det synd om. En sann förlorare.

Trångsynt är också arbetsförmedlaren.

Tiarafeministen said...

Det tråkiga är att kritikerna inte tar hänsyn till min kompetens utan diskvalificerar mig som sökande endast pga feminism/blogg/tiara. Vad är det som säger att min blogg skulle påverka mitt arbete? Eller för den delen min ideologi?

Om man frågar någon av mina arbetsgivare tror jag att de alla kan intyga att jag är 100% professionell både på jobbet och i fikarummet! Och om så är fallet, varför skulle det spela roll? Min kompetens är i bästa fall en tillgång och i sämsta fall gör den varken från eller till!

vmm said...

Tiarafeministen: jag skulle nog ändå inte ta risken. Visst är det möjligt att din ideologi inte påverkar ditt sätt att tänka eller agera på arbetet men jag skulle inte ta risken.

Du säger också att du inte skulle vilja jobba för "en trångsynt antifeminist". Du är ju själv rätt snabb där att kategorisera trots att du inte vet annat om personen än att den inte gillar din ideologi. Antifeministen kanske inte alls är trångsynt och kanske är en alldeles utomordentlig chef. Men skulle du ta risken att bli anställd av en person som är uttalad antifeminist?

tiarafeministen said...

vmm: Faktum är att om jag visste att personen var en bra chef och jag verkligen ville ha jobbet men personen var antifeminis skulle jag mycket väl kunna ta jobbet. framförallt som någon intygade att det inte påverkade deras arbete.

FumikoFem said...

Klart jag skulle anställa dig efter att ha läst din blogg. För mig som med andra här så är ditt engagemang i feminism ett helt klart plus! Ja och din tiara :)

Sen är det ju enbart negativt att det finns dom som är antifeminister som skulle döma på förhand, och som uppenbarligen inte kan låta bli att prata och sprida skit om feminister så fort dom kommer åt.

Anna-Karin said...

Dessutom är det rätt intressant att den anonyme skitprataren med Svensson-nicket här ovan tar för givet att inga arbetsgivare är feminister, eller att inga feminister driver företag eller sitter i position att anställa. Snacka om fördomar. Och en fördomsfull arbetsgivaren skulle jag inte vilja jobba hos, jag tror inte att en sådan kan vara en bra chef.

tiarafeministen said...

Det lustiga är att vmm och Nicke tycker att det är ok att inte anställa mig för att jag är feminist. Hur skulle ni känna om jag satt och letade personal till ett riktigt superjobb som ni verkligen ville ha men jag nekade er jobbet för att ni INTE är feminister fast ni är kvalificerade och vet att ni skulle göra ett bra jobb??

vmm said...

Tiarafeministen:

Har vi helt olika värderingar så tror jag det skulle leda till problem på arbetsplatsen så jag skulle nog tycka att det var lika bra att du inte anställde mig.

När jag sökt jobb har jag inte berättat att jag är antifeminist... ingen har frågat och det har inte känts påkallat att berätta det, men undrar hur det skulle påverka chanserna till jobb? Undrar om feminist eller antifeminist är mest avskräckande för en arbetsgivare...

PS

Ser precis på nyheterna nu om ett par poliser som uttalat sig rasistiskt i Malmö. Dom poliserna kanske sköter sin tjänst alldeles utmärkt trots att dom är rasister men vore jag polischef skulle jag ändå inte vilja anställa dom för jag tror det kan leda till problem i vårt samarbete.

DS