Wednesday, January 02, 2008

är det inte det ena så är det det andra...

Mitt liv tog aldrig julledigt och snurrar på som vanligt. Mentalt befinner jag mig i förberedelser för Gudrunmötet i Huddinge, kommunikationshelgen i Stockholm, kongressen, FiRS årsmöte...
Allt detta medan jag jobbar och sliter med det som är här och nu.

Det är en jävla massa tillbaka blickar just nu, temat är "så mins vi 2007", jag blickar framåt.

I världen så händer det som vanligt massa skit, man kan t.ex. uppröras över alla jävla smällare och grejer som ligger utspridda överallt, folk plockar inte direkt upp efter sig. Det underligaste var när jag igår gick mot tunnelbana, någon hade ställt upp skräpet i en rak och fin linje och sedan lämnar det där. Varför?? Var det en slags installation eller ett mystiskt infall från en onykter nyårsfirare?

En annan intressant iakttagelse är riksdagens dryckesvanor. Att dricka till maten, tillställningar mm skapar tillfällen att berusa sig dagligen. Naturligtvis är det olyckligt. Men är denna diskussion ett tecken på moralpanik eller en fråga om professionalism? Jag skulle nog säga det senare.
Jag finner det på det hela taget ganska obegripligt. När man når en viss position i yrkeslivet blir det hux-flux okej att vara berusad i tjänsten s.a.s. Ex när man sysslar med representation.
På båda mina arbetsplatser skulle berusning i relation till arbetet kunna leda till uppsägning. Vi har tydliga regler kring detta. Varför skulle det vara så konstigt om riksdagen hade detsamma?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant
Blogarama

2 comments:

meta said...

Kanske är det så hemskt, att när de nått de där höga positionerna, spelar det ingen roll om de är berusade ellr inte, för det viktiga (riktiga) arbetet utförs inte där...?

tiarafeministen said...

haha, inte helt osannolikt! Fast gud så tragiskt i så fall!