Wednesday, September 17, 2008

Demonstrationen igår.

Under gårdagens demonstration mot FRA-lagen höll jag följande tal:

Inom politiken generellt underskattas väljarnas intelligens. Tror inte du Fredrik Reinfelt att vi förstår att FRAlagen kränker grundläggande demokratiska rättigheter, att vi inte ser problemet i att en grupp med så mycket makt och så mycket känslig information ligger direkt under regeringen?

Sedan 11september så har stater skylt den ena odemokratiska handlingen efter den andra på hot om terrorism, syftet sägs vara att skydda demokratin. Det krävs ingen fil.kand i Statsvetenskap för att se att det argumentet inte håller.
Och frågan är vad som är värst, att vara rädd för diffusa terrorhot eller att vara rädd för sin egen stat?

Vi kan inte acceptera en lag som gör det möjligt att lagra och sälja information om folks sexualitet, politiska åsikter mm till diktaturer. Det är inte moraliskt försvarbart.

Främlingsfientliga krafter har ökat sin makt i Europa och de växer sig starkare i Sverige, jag vill inte se att dom får tillgång till den här informationen, jag vill inte ge någon möjligheten att missbruka den.

Det finns ingen gilltig anledning att spionera på hela svenska folket bara för att vi ringer eller mailar till utlandet. Det finns ingen ursäkt för att slösa pengar som behövs så väl i resten av samhället t.ex. i vård skola och omsorg, på att skydda sig mot sk terrorister.

IT företag flyr Sverige, andra stater är upprörda över att information om deras medborgare och företag lagras men regeringen stoppar fingrarna i öronen och sjunger för sig själva i hopp om att kritiken bara ska försvinna.

Nåväl, om ni är så intresserade av att lyssna på vad vi säger och tycker så behöver ni inte spendera skattepengar på att läsa våra mail och avlyssna våra telefoner, ni kan lyssna på oss här och nu när vi samlas på tre olika platser i Sverige och kräver att demokratiska rättigheter återinförs och att FRA lagen rivs upp och blir en historisk parantes och en sedelärande historia om vad som händer när staten förlorar respekten för sitt uppdrag och väljarna de representerar.


Men tidsmässigt så fick jag hålla mitt tal 13.30 inte 15.10 som det var tänkt eftersom många av talarna inte dök upp i tid, dålig stil.

Kolla in film och bilder tagna av Maria ByströmLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

http://intressant.se/intressant

1 comment:

Maria Byström said...

Jättebra tal och snygg bild ;-) Örhängena är fantastiska också...

Kraaaaaaaaaaaaaaaam