Thursday, June 05, 2008

Åhléns patriotism?

Det finns mycket saker i livet man inte väntar sig och sedan inte förstår hur man kunde bli så förvånad över. Som detta:På Åhléns!?!

Vad i hela friden är det frågan om? Nationaldagar, EM mm tar fram det sämsta ur oss, det osolidariska, vi mot dom tänkandet. Men vilka är vi och vad skiljer oss från dom? Inget som ger oss olika värde.
Att heja på landslaget är en sak, att kalla sig patriot är ett otroligt politiskt begrepp som förknippas med främlingsfientlighet, rasism och annat ofog och personen som planerade kampanjen sällade sig antigen sig till den skaran eller gjorde årets PK blunder...

Försöker glädja mig åt att färre svenskar firar nationaldagen.

Finaste flickvännen var där samtidigt och har även hon en massa åsikter om detta. läs själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


Mer om nationaldagen:
DN, DN, SvD, SvD,

http://intressant.se/intressant
Blogarama
5 comments:

Anonymous said...

"Vi mot dom" tänkande är fullständigt ofrånkomligt, och jag ser inga problem i att fira nationaldagen om man samtidigt har respekt för andra. Det är en idealiseringen att tro att människor är beredda att kasta bort all förankring till sina närboende.

Anonymous said...

Blir det inte trist att vara sådär politiskt korrekt, Linnea? Chilla lite och fira nationaldagen!

tiarafeministen said...

Vi mot dom tänkandet kanske är oundvikligt, men det kräver en medvetenhet och ett kritiskt tänkande så att man kommer på sig själv när man generaliserar och utsätter folk för sina fördomar. Då kan man rycka upp sig och välja att agera på ett annat sätt.

tiarafeministen said...

Faktum är att jag har ganska roligt men brukar satsa partajkrutet på annat jag gillar att fira =)

Morrica said...

Det är så lätt att halka in i vi mot dem tänket att man kan bli mörkrädd. Att vara glad åt att man lever i ett relativt fritt land, där det sociala skyddsnätet visserligen blir allt glesare men ändå finns kvar i viss utsträckning är en bra sak. Att se sig själv som något speciellt bara av den enkla anledningen att man råkar vara född i sverige, däremot, är inte lika bra. Att glädjas åt ett landslags framgång är bra, att enas kring att heja fram dem likaså, men att slå på andra som enats kring ett annat landslag är inte lika bra.

Det är mångbottnat detta med nationer.